![]() |
|
LPG mi daha çok yakıyor Benzinmi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2011 Saat 22:37 |
||
hıbrıd te olsa 100 km de 4 lt benzınde yaksa yıne 13-14 kurus olmuyor yanı :PPPPPPPPPPPPPPPP
ben daha ne dıyeyım :DDDDDDDD
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
hondanın hybrid motorlu araçlarından olsa tamam dicem ama opel için bişey diyemem (:
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
akıl var mantık var kardeşim benzin diyosun tabiki benzin daha çok yakıt tüketir lpg ile kıyaslıyamassın senin lpg nin yakmasını sebedi motor hava alıyodur biyerden bi yerde mutlaka bi çatlak vardır daha önce başıma geldi çünkü hava filitrelerini değiştir
Düzenleyen serkan24577 - 08 Ocak 2011 Saat 12:24 |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
BUKADAR ARKADAŞIN PROBLEMLERİ ANCAK BUKADAR KISA VE ÖZ OLARAK ÖZETLENİR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||
![]() |
|||
||
onlar kucuk atsınlarda cıvcıvler yesın...
ancak 2004 falan corsa 1.3 dızel uzun yolda o kadar yakar...
|
|||
![]() |
|||
eneslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
||
onlar lpg nin birim fiyatının 1 TL oldugu zamandan gidiyorlar heralde =) lpg 1,90 iken 23 krş yakıyordum şimdi 2,30 27 krş yakıyorum
|
|||
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|||
![]() |
|||
bestfear ![]() 2. Vites ![]() 01 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
||
Hondası opeli olan bazı arkadaşlar hala 13-14 kuruşlardan bahsediyorlar onların bu değerleri Türkiye şartlarında bana hiç inandırıcı gelmiyor...
|
|||
![]() |
|||
||
soyledıgınız degerler 100 km de 11.3 LT lpg tukettıgınızı ıfade edıyor. dıger yandan lpg harıcınde benzınde sarf ettıgınızı bır kenarda tutun.
11.3 lt genel olarak oyle cok cok yuksek bır deger degıl. kullanım seklıne gore 10da olabılır 12-13de olabılır.
aracın duz veya otomatık vıtes olması, kısa veya uzun mesafe kullanım, atak veya sakın kullanım, aracın genel bakım durumu, hava sartları vs yakıtı cok degıstırır.
|
|||
![]() |
|||
||
sen bırseyı kacırmıssın. daha once bır yerde yazmıstım ama nerede hatırlamıyorum :)
R.O.N. ve M.O.N. farklı degerler. akaryakıt ıstasyonunda benzınler RON olarak satılır.
95 RON olan benzın 88-89 MON dur.
93 MON olan lpg ıse 103-104 RON dur...
herkes bunu bıle... lpg nın oktanı benzıne gore yuksektır. motor lpg de daha vuruntusuz calısır. altını derın cızıyorum yanı... :))
|
|||
![]() |
|||
bestfear ![]() 2. Vites ![]() 01 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
||
Arkadaşlar slm.. son zamlar ve soğuk giden hava şartlarından sonra yakıt durumunuz ne alemde... Benim en son ölçümüm şu şekilde... Aydın da gaz 2.3 tl 150 tl lik gazla toplam 580 km şehiriçi- şehirdışı ort.... km de 0.258 kuruş başka araç kullanan arkadaşlarım bu değeri yüksek buluyor... sizce nasıl...
|
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
18. LPG vuruntuya neden olur mu? Silindir içinde alevin ulaşmadığı bölgede oluşan yanma lokal basınç yükselmesine ve vurma sesinin oluşmasına neden olur. Sadece LPG değil, gerekli oktan numarasının altında her yakıt motorda vuruntu oluşmasına neden olacaktır. Düşük seviyedeki vuruntu motora zarar vermez, ancak sürekli ve yüksek seviyede vuruntu, güç kaybına, motorda aşırı ısınmaya ve motorun zarar görmesine neden olabilir. LPG için en az motor oktan numarası (MON) Avrupa otogaz standardı EN 589’da belirtildiği gibi 89 olmalıdır. Aracınızın performans ve ömrüne olumsuz etkilerini önlemek için satın aldığınız LPG’nin en az 89 MON’a sahip olduğundan emin olunması gerekir. (başa dön) oktan konusu yanlış değil cecoli hocam aygazın sayfasında yazıyor araştırığım forumlarda da 89 ile 93 oktan arası diyor
|
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
|
|||
BAHTİYAR KILCI
|||
![]() |
|||
3rkans ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2010 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
||
Benim aslan da lpg li elvis kulağına kurşun:)) gayet memnunum.
|
|||
206 X-line the Orginal
Mersin |
|||
![]() |
|||
||
sayın abıcım olayın bılımsel olarak acıklamasını yukarıda yaptım... ıstersen arastırabılırsın. gazi unıversıtesının bu konudakı yayınlarını okuyabılırsın. olay senın soyledıgın gıbı depoda sıkıstırılmıs olmasıyla alakalı degıldır. dusunecek olursan depodan cıkan sıvı lpg yı dırekt motora gondermıyoruzkı gondersekte bırsey degısmıyor. regulator dedıgımız parca ne ıs yapar? lpg nın hem basıncını dusurur belırlı basıncta tutar hemde lpg yı ısıtıp buhar halıne getırır... oktan olarak ve lpg nın neden daha fazla yandıgı konusundakı duydukların yanlıs yanı bılgın olsun. amacımız paylasım. saygılar...
|
|||
![]() |
|||
||
kaliteli lpgnin oktanı 92 dir diye duymuştum en basitinden lpg gaz olduğu için sıkıştırılabilir ve daha az hacim kaplar benzine göre bu yüzden lpg daha çok yakar bence ekonomik ve doğa dostu bir sistem |
|||
BAHTİYAR KILCI
|||
![]() |
|||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
pardon o zaman
|
|||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|||
![]() |
|||
eneslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
||
Anlata bildin kardeşim de o gözle görünen rakkamlar =) Benim bahsettiğim değerler baska =)
|
|||
Enes
|||
![]() |
|||
||
100 km yolda LPG ortalama 1,5 - 2 LT daha fazla yakıyor araclarımız ( Benzine gore ) ( modele gore değişiklik gosterebilir bence ) ama birim fiyat olarak tabi LPG ucuz o yuzden tercih ediliyor . Benzinle LPG aynı bırım fiyat olsa kimse tercih etmez . Avrupada ise en başta hava kirliliğini ( CO2 salınımı) en aza düşürmek için devlet LPG ye indirim uygulayarak insanları LPG ye teşvik ediyor . İkinci neden ise zaten ucuz olması . Türkiyede ise genelde tam tersi =) . Yinede herkez adına konusmuyorum .
|
|||
Enes
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |