![]() |
|
307 boğaz kelebeği temizliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ben_erhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2016 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2017 Saat 00:36 |
Hem konuyu görünür yapmak hem de aynı sorunla karşılaştığım için yazıyorum.
İlk çalıştırmada yada ışıklarda dururken rolantide dalgalanma oluyor.araç ileri atılıyor gibi davranıyor neyseki ayağım frende.. boğaz kelebeğini söktürerek temizlettim. 2-3 gün sorun olmadı ama sonra tekrar aynı duruma geri döndü..kalibrasyon vs yapmadık ondan mı oldu.yoksa kelebek yakıt aldığım yere bağlı olarak tekrar mı kirlendi...malumunuz araç ilk çalışmada benzinde çalışıyor.bu olay hem benzinde hemde lpgde de oluyor. Bazen şöylede oluyor .nesela araba yokuşta. Geri vites e taktım diyelim, ozaman bi dalgalanma oluyor, sonra D konumuna getirince yine oluyor.. Kimsenin başına gelmemesini umarak inşallah yakın zamanda çözeriz.. |
|
![]() |
|
hakann286 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hakann286
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Aracım benzinden gaza geçtiğinde rölantide dalgalanmalar oluyor ve araç otomatik şanzıman olduğundan motor yeteri kadar ısınmadan gaza geçtiğinde bazı zamanlar kalkışlarda stop ediyordu. Paylaştığın bilgi vasıtası ile temizliğini yaptım. Teşekkürler. Şuan hiçbir problem yok. Ayrıca kalibrasyona ihtiyaç duymadı. Senin yerine resimleri de ben paylaşmış olayım. Bir başka arkadaşında derdine derman olmuş olalım. Resimler oldukça açık 1 yazan kısım hava filtresinin bağlantısı çıkarılmasa da olabilir fakat alan dar olduğundan o tarafında sökülmesi boğazın oradan söktüğünüzde hortumu kolayca bükmenizi sağlayacak dolayısıyla da çalışma alanınızı artıracak. 2 yazan kısım kelebek boğazının olduğu kısım orayı da söküyoruz(ki bunları sökmek ekstra ustalık gerektirmiyor. Bildiğiniz hortum kelepçesi). O resimde okla gösterdiğim yer Byhack arkadaşımızın belirttiği kırılma riski olan hortum. Büyük ve pis olan gördüğünüz üzere temizleyeceğimiz yer. Dıştan bir güzel temizledikten sonra arkadaşımın belirttiği gibi bir kişi kontağı açıp aracı çalıştırmadan gaz pedalına sonuna kadar basarsa kelebek açılıyor ve iç kısmını da temizleme fırsatı buluyorsunuz. Sonrasında yaptığınız işlemlerin tersini yapıp toplarsınız. Son resimde içinden çıkanlar.Pek bir şey çıkmasa da bende işe yaramış gözüküyor. Böylelikle ufak bir şey için paranız cebinizden çıkmamış olur. Hepinize kolay gelsin... |
|
Herşeyi bilmene gerek yok, kendini bilmen kafi...
|
|
![]() |
|
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merabalar eski bir konuyu dıle getırmek istedım dun aracın bogaz kelebegını temizledim. ama performansı tepkısı bıraz düştü dalgalanma falan yok adaptasyon mecburimi yoksa gaz ayarı falanmı degişmiştir adaptasyonlamı alakası var gaz ayarıylamı bilgi veririseniz sevinirim
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
zaten hocam bogaz kelebegı temızlıgını sormuyomusun :)
|
|
![]() |
|
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
boğaz kelebegını komple sokup temızlıyolar usta sokmeden tam temızlenmez cogu öle yapıyor demıstı
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
temızlemeyı mı bogaz kelebegını mı 80tl ye yaptırdın arkadasım.. hangı sehırdesın?
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
ben yaptırdım lpg yı ılk takınca dalgalanma fln kalmadı aracta yanlıs hatrlamıosam 80 tl ye yapmıstı bosch car
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
iztek peugeotu tavsıye ederım..2.sanayı ıle 3.sanayı arasında,cınarlıda agaclı yolda opetın arkadasında hemen
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Kardeş bir kutu wd-40 alıyorsun. Boğaz kelebeğinin girişine kadar olan hava filtresinin hortumunu çıkarıyorsun. Bu arada motordan yağ buharının çıktığı, boğaz kelebeğine yakın yerde, hava filtresinden gelen hortuma bağlı küçük ince bir hortum daha var, ona dikkat et. Çok esnek değildir, sert bir plastiktir malum yağ buharı için:) Havalar soğuk olduğundan dolayı fazla da esnek değil kırma yani. Sonra arabayı çalıştırmadan! dikkat et çalıştırmadan diyorum; kontağı açıyosun birisi gaza basıyor, bu sırada boğaz kelebeğinin hareket ettiğini görürsün, biraz wd40 sıkıp güzelce temizliyorsun. Bu kadar. Kalibrasyona falan gerek kalmaz. Yalnız birşey olmaz diye Türk usulü kaba kuvvet uygulamaktan kaçın, narin narin yaparsın:) Birdahaki temizlememe resim eklerim yada sen eklersen forumdaki arkadaşlarada kolaylık olur. şimdiden kolay gelsin.
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
kerem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2010 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Bu temizliği ve adaptasyonu Peugeot servisi yapıyor.Başka yer aramanıza gerek yok.Bir kaç ay önce yaptırmıştım ben Antalya'da.
|
|
![]() |
|
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
anadolu yakasında nerde var bu temizliği yapan? bilen var mı?
|
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
İstanbulda yokmu bu temizleme işini yaptırabileceğimiz bir yer?
|
|
![]() |
|
meandros ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Aralık - 1979 Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2009 Konum: Aydın City Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
pınarbaşında amca otomotiv var oraya gidebilirsin.. |
|
2004 PEUGEOT 307 1.6 Envy BVA Benzinli Otomatik Alu Grisi - KM: 73145
|
|
![]() |
|
...
|
|
![]() |
|
daha önce yapan yada nasıl yapıldığını bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim hem akşama uğraş olur 1 1 saatte halledilecek bir şeyse.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bende senin gibi hatırlıyorum.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Bikaç araştırma yaptım bazı forumlarda kutup başını söktükten sonra temizlersek herhangi bir kalibrasyon ayarına felan gerek kalmıyomuş söküp temizleme işide kolay ama çok dikkat isteyen bir iş gibi bir izlenime kapıldım daha önce yapan varsa doğrumudur bu izlenimlerim?
|
|
![]() |
|
Konu kalabalığı olmasın diye burdan yazıyorum istanbull zeytinburnu civarında gaz kelebeğini temizletebileceğim tanıdığı,güvendiği usta olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
|
|
![]() |
|
12omantic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 12omantic
kapagan temizliği nerde yaptırdın izmir deyim ben güvenebilceğim bi usta olması lazım
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Kalibrasyon yapılmaz ise (adaptasyon) ne gibi sorun çıkar bu temizlikte bilgisi olan var mı?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |