Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Antipollution fault
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Antipollution fault

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
atilla1280 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atilla1280 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 Antipollution fault
    Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 Saat 10:26
Selam Arkadaşlar

307 otomatik vites aracımdaki sorunların biri bitiyor diğeri başlıyor.ağız tadıyla 2 hafta kullanamadım aracı.Akşam Tam Eve Varmak Üzereyken ;  Antipollution fault hatası verdi ve ön göstergede sarı musluğa benzer ışık yandı.sabah çalıştırdım arıza aynen devam.3 gün önce brc lpg

sistem güncellemesi yapıldı.benim aracımdaki sistem m07 yimiş program eskiymiş.sisteme uygun program yüklendi ve daha önce almadığım bir yerden gaz aldım.şuanda musluğa benzer ışık yanıyor ve her çalıştırmada antipollution fault hatası ekranda duruyor.yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Düzenleyen H-a-d-i - 24 Mayıs 2010 Saat 09:39
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atilla1280 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 Saat 11:11
1,6 16 VALF BENZİN/LPG

Bu arızayı Ateşleme Bobini Verdiriyor Olabilirmi Arkadaşlar?Yardım Edebilecek Yokmu?

Düzenleyen H-a-d-i - 24 Mayıs 2010 Saat 09:39
Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 Saat 14:19
Hiç söndürmek için uğraşma lpg takılan 307 lerin %70 i bu hatayı veriyor.. kalan %30 u daeninde sonunda bu ışıkla tanışıyor.. Sitede aynı hatayı alan onlarca 307 sahibi var, çok uğraşıldı ama sonuç olumsuz :(
Yukarı Dön
ocelot Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ocelot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 Saat 15:13

Bahsettiğiniz ışık motor ikaz lambası olsa gerek. Geçen yıl ben de aynı durumu yaşamaya başladığımda sizin gibi rahatsız olmuştum, ama zamanla çoğu arkadaş gibi ben de onunla yaşamaya alıştım. Artık herhangi bir ışıkmış gibi görüyorum onu, size de tavsiye ederim çünkü henüz bu durumu çözebilen birisine rastlamadım :(

2002 307 XT 1.6 & BMD lpg
Yukarı Dön
İsmailAteş Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı İsmailAteş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 Saat 16:08

Bu hatayı lambda sensöründen verir genelde.Kendi aracımda da karşılaşıyorum.Ancak ara ara gelip gidiyor.Çok sık karşılaştığım bir şey değil.

Benzinde iken de aynı hatayı veriyorsa,bu sensörün kontrolü lpg beynine geçiyor demektir ki ona yapılacak pek bir şey olduğunu sanmıyorum.Ama kafaya takılacak,ilerde sorun teşkil edecek bir hata değildir.
Geçmiş olsun..
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atilla1280 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 Saat 16:50
her çalıştırmada antipollution hatası vericek ve ışık sürekli yanıkmı kalıcak? ben 7 aydır kullanıyorum ilkkez yakıyor ve gitmiyorrr :(( yarın önce lpg için kontrole gidicem çünkü yeni program yüklenmeden önce bu sorunum yoktu.belki hatayı o yüzden veriyor olabilir.tesekkurler.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 Saat 19:02
bende de aynı sorun vardı baktırdım hava yakıt sensörü dediler ama sıkıntı çıkarmazmış sadece uyarı verirmiş kafana takma
Yukarı Dön
ErkanKurnaz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErkanKurnaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 Saat 19:51
geçmiş olsun sinek küçük ama mide bulandırıyor işte
Erkan KURNAZ

1982/ERZURUM

0 RH +

NİLÜFER/BURSA
Yukarı Dön
yigit1989 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigit1989 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 Saat 11:10
atilla bey acaba  brc dej memnun musunun bende brc taktırmayı dusunuyorum cok iddaalılar 307 de uyumlu olduklarına
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atilla1280 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 Saat 11:20
Selamlar Herkese
 Bu sabah Önce Hata Kaydına Baktırdım , Fakir Karışım Yazıyordu.Usta Lpg'de motor arıza ışığının yanmasının bir sorun yaratmayacağını ama iyi bir ayar yaparsa lpg'ci arıza ışığı yakmayacağını söyledi.Brc Servisine Gittim tekrar ayar düzenlemesi yaptı bilgisayara bağlayarak,%99 artık yanmıyacak dedi ve bilmediğin yerlerden yakıt alma diye uyardı.eğer tekrar arıza ışığı yanması durumunda yolda ayar yapacaklarını iletti.Şuanda arıza ışığı yanmıyor aracımda sinek küçük ama mide bulandırıyor dediğin gibi.İnşallah Yanmaz Bir daha.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atilla1280 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 Saat 11:32

Yiğit arkadaşım;

Brc den memnunum aracın gidişi ile ilgili bir sıkıntı yaratmadı şuana kadar,benzin ile arasında performans olarak fark eden bişey yok benim açımdan.307 benzinlisi ciddi fazla yakıt tüketen bir araç (şehir içi kullanım ),lpg tüketim değerleride bana göre diğer araçlardan biraz yüksek ( gerçi benim aracım otomatik vites ).Ama 307 Kullanmak Herşeye Rağmen Vazgeçilemicek Zevk.Mutlaka Yetkili Serviste ve brc ana merkezden destek alarak yetkili servis seçimi yap,üç beş fazla ver gerekirse.ustanın rolu çok önemli yanlış delik yada motorda yanlış yere montajdan kaynaklanan sorunlar ile uğraşmazsın.İşte zaman zaman yaşadığım bu ufak tefek sorunlar dışında bir problemim olmadı.Umarım Yardımcı Olmuşumdur.
Yukarı Dön
yigit1989 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigit1989 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 13:29
saolun acaba hangı sehirde taktırdınız
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atilla1280 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 Saat 11:07

Selamlar

Aracı Aldığımda Takılıydı,Fakat Bakımlarını İstanbul-Topkapı-Teknik Oto Sanayi Sitesi Brc Servisinde Yaptırdım.
Yukarı Dön
yzt06 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yzt06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 Saat 12:00
ufak bir sorun ama kafaya takılıyor işte..
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 Saat 12:37

yakıtla ilgili bir durum,benmde başıma gelmişti 1 kez,hep shellden yakıt alırım ama datçada shell olmadığımdan başka bir yerden almıştım yakıtı dönüş yolunda bu sorun çıktı,devam ettim yola.marmarise geldim,1-2 saat sonra ışık sönmüştü,bir daha da akıtı hiç değiştirmedim ve yaşamadım bu sıkıntıyı.tam bir sorun olarak değerlendirlimez bu,egsozdaki müşürler kirli yakıt yakıldığında çıkan dumanı algılayarak bu uyarıyı veriyor.başka sebepleri de olabilir tabii ama esas sebep budur diyorum ben.

not:her servis,her usta başka birşey der bu durumda maalesef :)
Baran yıldırım
Yukarı Dön
pug307_26 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug307_26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 Saat 13:57
arkdaşım bende 1,6 otomatik 307 kullanıcısıyım  yaklaşık 1 hafta önce tartarini kit taktırdım bende aynen sorunsuz bi şekilde kullanıyorum benzindeki performansıla lpg arasında en ufak bi değişiklik sezemedim. Ve anti pollution hatasını ve o motor arza simgesini bir kaç kere bende gördüm fakat formda araştırmamın akabinde arkdaşların dediklerini okuyunca büyütülcek birşey olmadıgını düşündüm üstüne düşmedim sıkıntı olmasa gerek
senden ricam arkadaşım kmde aracın yakat tüketimi nedir şehir içi şehir dışı benzin ve lpg olarak paylaşırsan çok sevinirim arkdaşım kazasız sorunsuz sürüş dileğiyle... 

Düzenleyen pug307_26 - 09 Şubat 2010 Saat 13:59
Yukarı Dön
gkhan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gkhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2010 Saat 11:54
arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım ama egerki bu sorundan kurtulmak istiyorsanın size tavsiyem tamircilerin kullandıkları programı bulmak ve kendi pc nizle baglanarak yanan lambayı söndürmek 30 lira söndürme parasıda vermezsiniz hemde arıza lambası yandıgıda kendiniz arızayı bulup daha bilinçli, bir şekilde servise gitmiş olursunuz ama 10 15 günde bir lamba yanıyor diğerr bir önerimde gösterge tablosunda arıza ikaz lambasının enerji hattını sökün sorun kökten halletmiş olursunuz başka yerde arıza oldugunu anlamak içinde ekranı takip etmeniz yeterli olacaktır 
Yukarı Dön
diabolicfb Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı diabolicfb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2010 Saat 11:39
gkhan :) Güzel tavsiye arkadaşım ama kiti nereden bulacağız hadi programı bulduk. Bende yeni bir 307 kullanıcısıyım, bende bu hatayı alıyorum. Servise bir defa 60 TL bayıldım. Oksijen sondası arızalı dediler. Tanıdık bir serviste para vermeden baktırdım arka oksijen sondası dediler. Sonra gittim özel bir tamircide 130 liraya parçayı alıp taktırdım. Yani çok çeşitli sıkıntılarda ışık yanabiliyor, katalizör, oksijen sondalara, egsoz arızaları, benzin pisliği vesaire. Banada o arıza için en fazla yakıt tüketiminde 3 5 kuruş farkeder  demişlerdi. Bu arada aracım 2002 XR Benzinli... herkese bol Pejo lu günler...
Ohhh be kurtuldum....
Yukarı Dön
trtolgi Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı trtolgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2010 Saat 12:56
bende de 307 var.arac lpg li 2007 den beri .hiç böle bi sorunla karsılasmadım .aracta tartarini var.
Yukarı Dön
badcombatant Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Aralık - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı badcombatant Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2010 Saat 22:06
Yaklaşık 3 hafta önce 2004 model 307 1.4 HDi antipollution fault arızası verdi ve yolda giderken stop etmeye başladı araba sollarken, düz yolda giderken, rampa aşağı inerken aracı sıkıştırdığım falanda yok vites değiştirme aralıklarım 2000 ile 2500 d/d arası  hiç fark etmiyo araç içerde o hatayla birlikte içerde bi sinyal sesi duyuluyo araç tekledikten sonra stop ediyo bu halde büyük bi kaza atlattım aracı arıza cihazına bağlattım ECU hatası verdi tam olarak söylenen enjektör elektrik besleme hatası dediler araçta büyükçe bi kablo demetinin başında olan kablo soketi sarı renkli bişey onu değiştirdiler araç yaklaşık 4 gün serviste kaldı deneme süresi falan toplam aracı teslim almaya gittiğimde o soketle bi kartın gittiğideğiştiğini söylediler m servis yakın tanıdık ve özel servisti aracım yaklaşık 700 - 800 kmdir bu arızayı vermiyo. Bu arıza benim yaşadığım şekilde yaşandığında gerçekten küçümsenicek bi arıza değil ve çok can sıkıcı bi arıza belki yapılanlar bu arızayla karşılaşanlar için çözüm olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 13868 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 16948 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 323 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 659 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4991 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2519 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4751 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 451 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7987 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 734 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 889 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 570 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5549 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 705 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 500 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 923 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 433 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 612 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 787 1 Altann
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English