|
307 abs airbag hatası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2009 Saat 23:40 |
2002 model 307 xsi, seyir halindeyken, önce abs, daha sonra airbag ve yolcu airbag hatası veriyor, stop uyarı ikazı yanıyor, bu haliyle ben motoru stop etmezsem yola devam ediyor, kendiliğinden durmuyor motor, ama stop edersem 10-15 dk çalışmıyor, sonra hiçbirşey olmamış gibi çalışıyor sorun neden kaynaklanıyor olabilir, bu aracın önden kazası yok, set vardı seti söktürdük, bsi sini de değiştireli 1,5 yıl oldu, aküyü değiştireli 6 ay kadar oldu, yetkili servise götürdüm alternatör ve bm 34 sigorta kutusunun değişmesi lazım dediler, ama bu hataları verirken akü şarj lambasını yakmıyor, yine de şarj motoru olabilir mi? 1000 tl masraf çıkarıyor servis sarj motorundansa çıkma tavsiye eder misiniz? soketlerde problem varsa ve bulamıyorlarsa hiç yoktan bu kadar parayı vereceğiz, cihaza bağladık akü gerilimi düşük veya yüksek veriyor beyin kendini korumak için kapatıyor gibi bişeyler söyledi servis, ama bu durumda nasıl tekrar çalışıyor, yani aynı şeyi sürekli yapmıyor kafasına göre yolda bırakıyor beni, son 8 ayda 5-6 kez bu hataları yaptı, lütfen bir yol gösterin, arabayı dinlemekten kafayı yemek üzereyim, anahtardan olabilir dediler yedek anahtarı kullandım yine olmadı, cd changerden garip bir ses geliyor ilk çalıştırınca onla ilgisi olur mu dedim olmaz dediler, su filen mı aldı diye baktırdım yine birşey çıkmadı
|
|
haruncoskun
3. Vites Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
ilk önce tanışma topiği açsaydınız sizi tanımamız ve yardımcı olmamız acısından daha etkili olacaktır kanımca =)
|
|
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda
|
|
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Böyle kapsamlı bir arıza için bir kaç cümle ile buradan yorum yapmak çok zor. 10-15 dk. çalışmamasının sebebi motorun Guard mod'a geçmiş olması olabilir. Kritik arızalarda motoru korumak için ECU nun çalışmayı engellemesi normal. Şu durumda servise güvenmekten başka bir seçenek yok gibi. Benzinli araç çalışır durumda daha fazla yük çeker ve düzenli bir elektrik gerilimine ihtiyaç duyar. Servisin teşhisi mantıklı. Arızanın giderilmesi garantisni almayı unutmayınız. |
|
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
+ mümkünse sıkıntılarımızı forum yolu ile dile getirelim. özel mesaj en son tercihimiz olsun.. Teşekkürler.
Düzenleyen hasimayaz - 16 Haziran 2009 Saat 22:30 |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |