|
2011 1.6 VTi 308 Aracımda Klima (AC) Devreye Girmi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Phenomania
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Phenomania
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2015 Saat 17:32 |
Herkese merhaba,
2011 model aracımda klima devreye girmiyor, havalandırma çalışıyor ama AC butonuna bastığımda soğutma işlemi gerçekleşmiyor. Sadece şans eseri bir sefer çalıştı ve 10-15 dk sonra tekrar gitti ve artık hiç çalışmıyor. Klima gazını kontrol ettirdik sorun yok. Bilgisayara taktığımızda basınç sensörü hatası aldık ve ilgili basınç sensörünü sipariş verip bir hafta sonra getirttik, değiştirdik ama sonuç değişmedi. Taktığımız sensörün kodu "6455 CK", yetkili bayi bu üründen emin ama internetten araştırdığımda 308 için olan sensörün "6455 Z3" olduğunu görüyorum, yetkili satıcı ısrarla Z3 olanın "Partner" parçası olduğunu söylüyor, açıkçası bunu da alıp deneyemedim çünkü bu sensör denilen parça yak. 150 TL civarında. Bunun dışında tüm sigortaları ölçtük, onlarda da sorun yok. Klima motoruna gelen elektrik kablosunu çıkarıp elektrik var mı diye baktığımızda onda da elektrik yok. Kısaca klima motoruna elektrik gelmiyor ve bu yüzden sensör hatası verdiğini düşünüyorum ama emin değilim. Ankara Şaşmaz'da bir elektrik ustası, aracı bana bir gün bırak ben bakayim diyor ama ona da güvenemiyorum. Böyle bir arıza yaşayan var mı acaba? Ya da fikir verebilecek birisi varsa çok sevinirim. Kolaylıklar... Düzenleyen Phenomania - 02 Haziran 2015 Saat 17:34 |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |