![]() |
|
lastik yanak çapını farklı kullanmak |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 Saat 12:04 |
selam dostlar.
yeni lastik alacağım ve fikir olarak, önler yine mevcut olan gibi 195/50/15 olacak arkalar ise 195/55/15 bu şekilde artı eksi ne olabilir fikir verebilirmisiniz? Not; bazı süper araçların :D arka lastikleri büyük oluyor önler küçük ordan esinendim tabi, ama genelde arkadan itişli araç onlar :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
valla hiçbir fikrim yok ancak ben dördününde marka/model/desen olarak aynı tip olmasından yanayım
![]() |
|
![]() |
|
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Üstad bizim araçlarda ESP yok biliyosun. Geniş taban lastik almanı önerebilirim. Tamam yakıtı birazcık etkiler ama fren mesafen kısalır yol tutuşun artar katacağı şıklıkta cabası. Ben 205/55/15 kullanıyorum. Bir daha ki değişimde taban genişliğini daha da arttırabilirim. Şuan bile kullanan arkadaşlar 206 ya göre yol tutuşunun iyi olduğu görüşünde. Bi düşün derim...
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
ben güncel olarak biniyorum bu araca, 195/50/15 hiç rahatsız etmiyor beni kar lastiği olmasına rağmen, petlas alıcaktım şu şekilli olanlarından, 195/50/15 önlere 195/55/15 arkalara diye düşündüm ama tehlikeli bir durumu varmıdır, yada artısı olurmu diye araştırıyım dedim.
daha farklı düşünmüyorum aracıma yakışan genişlik ve inç olarak 195/**/15 değişmezim
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
howard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2013 Konum: T.DAĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
kardeşim arka lastiğin büyük ve geniş tabanlı olma sebebi tamamiyle yol tutuşu ve performans içindir ( arka itişli araç için) arkadan itişli arabalarda o kombinasyon tercih edilir sebebi ise patinajı minimuma indiriyor yol tutuşunu arttiriyor savrulmalarda minimuma iniyor yanakları küçültüp büyütmen konfor dışında birşeyi etkileyeceğini hiç sanmıyorum çünki tabanı genişletmiyorsun sonuçta inçde değişmiyor. luzumsuz fuzili birşey :) olsada hoş olmasada yani. ama desenki benim araç arka çekişli beygiride yüksek anlarım:) hatta yanağı değil birazda lastikleri genişlet derim. en iyisi aynı ebatlarda kullan kardeşim sen lastiklerini
Düzenleyen howard - 01 Haziran 2013 Saat 13:10 |
|
Fikrim hevesimi alt etsin
|
|
![]() |
|
howard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2013 Konum: T.DAĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
geniş lastik bence abartılmamak kaydıyla güzel motorun o geniş lastiğe yanıt veremiyorsa eğer ki 195'den fazlası bence gereksiz pejo için hem yakıtını arttırıyor hemde hızını düşürüyor. çünki yere değen alan ne kadar genişlerse sürtünme o kadar yüksek oluyor. Hepimizin bildiği gibi sürtünme ne kadar çok olursa cisim o kadar yavaşlar :) bir eksi'side kışın tam tersi yönde etkiliyor geniş lastik aracın daha çabuk kontrolden çıkmasına sebep oluyor.. o yüzden herşeyin fazlası zarar
![]() Düzenleyen howard - 01 Haziran 2013 Saat 13:20 |
|
|
|
![]() |
|
çok beğendim yazılarını howard, aradığım cevaplar bunlar, bana eksisi yada artısı olmayacaksa yapmak istiyorum, değişik yapma nedenim azda olsa vereceği görüntü. yani 195/60/15 bile olabilir.
bu arada bedavaya lastik alıcam galiba çok heyecanlandım, birazdan gidicem, şirkete hediye lastik varmış 2 takım, 2 tane 205/60/15 2 tane 195/50/15 impetus revo + verirlerse alacağım :) bu arada 205/60/15 dedi patronda, çok yakışır arkalara, öyle değişik görüntü istiyorsan bunu dene dedi. bilemiyorum sonuçta bedava lastik beğenmezsem satarım. TABI ZARARI YOKSA
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
seninde söylediğin gibi 65'den 45'e indirmişsin.. birinci etken bu fark etmemesinde ikinci etken ise jantlarının kalitesi ve ağırlığı kardeşim şimdi 195/45/16'ya geç bi gez bakalım yakıtında tasarruf olmayacakmı.. yol tutuşun eskiye göre biraz düşer ama yakıt düşer bi yerden alıp bir yere veriyorsun sürekli. konfordan alıp yol tutuşuna vermişsin sende. NOT: yüksek beygirli araçlarda genişlik fazla birşey farkettirmiyor. yol tutuşunu arttırmak dışında ( yakıtı arttırmak performansı düşürmek gibi )
Düzenleyen howard - 01 Haziran 2013 Saat 13:37 |
|
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Kapıda org ölçüler yazar değilştidiğşnde yakıtın artacak çekişin düşecek km hız değişecek gti de 195 45 16 ölçüler Bende gti kullandım tabi seçim senin :) |
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
benim araç 1.4hdi 195 45 16 var orjinal pejo jantlarıyla birlikte buna rağmen yakıt arttı performans düştümü derseniz düz yolda hiç bi fark yok ama eğimli ve rampalarda acayip fark etti biraz daha geç hızlanıyor. düşük devirle girdiysem vites küçültmek zorunda kaldığımda oluyor.
çünki yanliş bilmiyorsam hdi'in ölçüleri 14" hemde daha ince yanak bisiklet lastiği gibi.
|
|
|
|
![]() |
|
kapı bilgileri şu şekilde,
Peki siz söyleyin, ben arkaları büyük önleri küçük yapmak istiyorum arka 195/55/15 ön 195/50/15 ne dersiniz? ![]() |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
aziz kardeşim ben konfordan ödün vereceğim diyorsan ön lastikeri 195 45 16 yap derim pek bi farklılık hissetmezsin yol tutuşun artar biraz daha yakıt ve performansda o kadar abartılı düşmez. ama air süspansiyon yada ona eş değer bi süspansiyon kullanmazsan konfor çok düşer ki araçta basık hissedilir derecede düşer konfor fakat sana güzel bi yol tutuşu ve iyi bir frenleme sunar. arka lastikler için tamamen yorumsuzum önlerle aynı yapman kanaatindeyim ben hala araç çünki ön çekişli kısa bir araç savrulma gibi bi lüxü yok zaten aracın.
NOT: konfor istiyorsanda yanağı biraz daha büyük tutarsın. jantları hafifletirsin orjnal bi jant kullanman gerekir. büyüme aracın orjinalinden %3 fazla veya %3 düşük olmaması gerekirki performansa ve yakıta etki etmesin.
Düzenleyen howard - 01 Haziran 2013 Saat 14:20 |
|
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Seninki eski model 2001 de 195 45 16 senin dahada büyüyecek
Sen bilirsin istiyosan büyüt 205 te olur olmaz değil sürtme yapar mı denersin sürtmezse devam :) |
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
eiknuj ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
215/45/17 pzero nero lastikleri 30psi azot ile kullanıyorum yol tutuş ve frenajdan gayet memnunum, tavsiye ederim.
Düzenleyen eiknuj - 01 Haziran 2013 Saat 23:00 |
|
2003 / 307 XT Premium BVA 1.6 OV
|
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Aynen
![]() |
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
malesef, sadece linea - albea - clio tipi araçlar için hediye lastik veriyorlarmış, fabrikasyon ölçüleri :(
sanırım malzemeden çalıp yada artan malzeme ile yaptıkları lastikler standart üretip hediye ediyorlar :( ayrıca verdikleri aracın bilgilerinide istiyorlar, firma ünvanını falan :D 1 takımı aldık da 2nci takıma şirket aracı gerekiyor, benim aracı şirket aracı gösterip standar lastiklerini alıp satacağım bakalım.
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Aziz usta,
Aracın ağırlık merkezi, yol tutuşu ve yakıt tüketimi için çok önemli bir norkta. Heleki bu araç 206 ve bir gti ise bnlara ekstra önem vermek lazım. He diyince duracak virajlarda kendini savunacak bir araç değil. ESP yok diye biliyorum. 100-200 tl fark ve sırf görünüm için canı riske atmaya değmez. Aracın aerodinami ve performansı için mümkün oldukça kapısında yazan değerlerden yana olun. Görünü için iç çapı büyütmek güzel ama 4 tekeri aynı ölçüde değiştirmek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Arkayı 195 yanak ta öne oranla %5 daha uzun tutacaksınız. Buda uygun lastik basıncı ile arka tarafın öne oranla en çok %5 havada olacağını gösterirki, bana kalırsa önemli bir oran, risk almaya değmez gibi. LOW&SLOW mod takılırım dersen olur tabi 205den büyük olmadığı sürece pek sürtme yapacağını sanmam. |
|
![]() |
|
Ali hocam çok teşekkür ederim, fakat 195/55/15 içinmi yazdınız?
sanırım 205 için yazdınız gibi geliyor, kesin kararım. arkalar 195/55/15 önler 195/50/15 arka yanağı biraz büyütmek istiyorum. bunu "195 yanak ta öne oranla %5 daha uzun tutacaksınız. Buda uygun lastik basıncı ile arka tarafın öne oranla en çok %5 havada olacağını gösterirki, bana kalırsa önemli bir oran, risk almaya değmez gibi." risk yaratacaksa tabiki eşit tutarım ama artı aramıyorum, bana artısı görüntü olacak. eksi yönüde öne nazaran arkanın %5 yüksek olması risk yaratacaksa yapmıyım tabiki.
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
bana bu yanakların farkı ebatlarda olması işi hiç doğru gelmiyor. neden dersen sana bilimsel cevap vermemem ama doğru gelmiyor işte. hani şöde diyebilirim. iki farklı yükseklikte ayakkabı giymek gibi bişey.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
azizim söylediğine göre yanakları büyütüyorsun ama virajlarda dikkat et önler ince arkalar kalın kayma riski var gibi geliyor sanki nasıl hafif inik lastikle hız yapınca araba kendini sağ sola atiyor sendede o tarz birşey olabilir yaptırdıktan sonra mutlaka bi test et aracı ve ön lastikler daha sert arka lastikler daha yumuşak olacaktır büyük ihtimalle kayma olasılığı bu yüzden yüksek dedim. sen bi test et öyle dene derim
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |