Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - LPG geç devreye girmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

LPG geç devreye girmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yigiteroglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: LPG geç devreye girmesi
    Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 18:50
Merhabaarkadaşlar. İmzamdaki aracım lpg ye önceden en fazla 500 mt yol aldıktan sonra otomatik olarak geçerdi yada 2-3 dk bekledikten sonra. Hava şartları ne kadar soğuk olursa olsun durum böyleydi. Ancak şuan araç lpg ye yaklaşık 2 km gittikten sonra geçiyor ve neredeyse tam anlamıyla geçmiyor. Gaza bastığımda lpg sistemi kendi kendine otomatik açılıp kapanıyor. Ayrıca eskiden kontağı çevirir çevirmez lpg ışıkları yanıp, sarı renkli ışık kendi kendine yanıp dönerdi. Lpg ye geçiş sağlandığı zaman ışık sabit yanardı. Ancak şuan bu durum çok farklı. Aracı çalıştırıyorum lpg göstergelerinin hiçbiri çalışmıyor. 2 km gittikten sonra lpg gösterge ışıkları kendi kendine açılıyor ve lpg devreye giriyor ama dedğimi gibi hararet göstergesi 80 hatta 90 larda olmasına rağmen araç lpg ye bir girip bir kapanıyor. Ayrıca hararet 80-90 göstermesine rağmen kaliförü açtığımda eski aldığım sıcak havayı alamıyorum. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor? Lpg ayarları yaklaşık 2 ay önce yapıldı. İki aydır sorunsuz daha sert hava koşullarında bile kullandım ama böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bu durum benim canımı çok sıkıyor. Birde söz konusu tüp olunca insan endişeleniyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
Yukarı Dön
erenuluoz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erenuluoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 20:22
Üstadım acilen gaz kelebeğini temizletirsen birçok sorun çözülür ancak LPG sisteminin ışıklarındaki tutarsızlık nedeniyle mutlaka LPG sisteminin elektronik beynini kontrol ettirmelisiniz.
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 20:26

merhaba. önceki aracımda benzer sorunları yaşamıştım.

kalorifer ısıtmasına birşey söyleyemem, bende kalorifer düğmesinin elektrik bağlantısı düzeltilince ısınma düzelmişti. bazen petek tıkanması da olabilir, hava yapmış olabilir.
lpg ile ilgili eğer motorun ve motor suyunun  ısınma-soğutmasında problem yoksa, sensörler doğru gösteriyorsa, termostat sağlamsa: lpg tankından motora kadar 2 veya 3 adet (emin değilim) emniyet subapları tıkanmış olabilir. bende de araçta lpg olmasına rağmen ara ara benzine geçerdi, kapatıp açınca lpgden devam ederdi. tank emniyet subabını söktük, 1 hafta gezdik hiç sorun yapmadı. subabı temizledik taktık düzeldi.

başka bir zaman da lpg sigortası problem yapmıştı, yine benzine geçip geçip lpgye dönüyordu. sigorta değişti düzeldi. şase bağlantıları kutup başlarını da temizletmiştim...
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
aslan7333 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aslan7333 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 21:03
Lph sisteminizin elektrik bağlantılarında sorun var,temassızlık yapıyor.Lpg sisteminin başta sigortası olmak üzere tüm + ve şase bağlantılarını kontrol ettirin.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 21:22
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Gaz kelebeğini temizletmek zaten aklımdan geçiyordu pazartesi günü ilk isim lpg sorununu halletmek ardından da gaz kelebeğini temizletmek. Sizce lpg ne kadar masraf çıkartır beyin yada baglantilarda problem olması.
Yukarı Dön
aslan7333 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aslan7333 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 21:25
Arıza beyinde değildir,öyle olsa git gel yapmaz.Bağlantıları sağlamlamak içinde para bile almayabilirler.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 22:31
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Pazartesi günü iskitlerde bulunan lpg ustalarına götüreceğim arabayı. Ardındanda gaz kelebeğini temizleteceğim.
Yukarı Dön
Cmoss06 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cmoss06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 23:15
İskitlerde lpg ustası çok sana tavsiyem lpg markası neyse o marka montajı ve bakımını yapan yere git.En azından ustanın deneyimi vardır.
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer
Yukarı Dön
aspirinxlarge Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aspirinxlarge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 23:21
Bence LPG' sistemi kontrol eden cihazda sorun var.  garantisi devam ediyorsa taktırdığın yer ile görüşebilirsin.  sonuta 2 yıl garantili olması lazım .
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 11:07
Aracı aldığım zaman LPG takılıydı. Sahibi ne zaman ve kime takdırdı bilemiyorum. Eğer çok masraflı birşey ise eski sahibini arayıp soracağım ama düşük maliyetli bir iş ise eski sahibini rahatsız etmek istemiyorum. Yarın sabahtan iskitlere götüreceğim aracı. İnşallah moral bozucu birşey çıkmaz.
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 11:27
lpg sigortası ya da şase bağlantılarında problem varsa fazla bişey gitmez, ustanın "sökme takma diyagnoz(sorun bulma)" ücreti neyse onu verirsin. sigorta denilen minik zımbırtılar zaten para değil.
diğer problemlere birşey deyemem.
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 Saat 17:33
Merhaba arkadaşlar. Bugün sabah aracımı ıskıtlerde bir lpg ustasına götürdüm. Sakıncası yok ise lpg ustasının adresini ve numarasını yazabilirim. Sorunun lpg basınç ayarlarından kaynaklandığını söyledi ve lpg ayarlarının bozulduğunu yeniden yaptığını söyledi. Ayrıca lpg contalarini değiştirdi. Enjektörlerden birinin bozuk olduğunu aracın lpgde çalışırken ta ta ta diye sesi vardı vuruntu gibi sebebinin enjektörden olduğunu bildirdi. Çıkma enjektör taktı ve ses gerçekten kesildi. Ayrıca gaz kelebeğini sökmeden balata spreyi ile temizledi. Rölantide sorun yoksa gaz kelebeğini sökmemize gerek yok sökmek iyi değildir parçalar zarar görebilir dedi. Şuan araç kontağı ilk çevirdiğimde lpg ışıkları yanıyor yarım metre gittikten sonra lpg devreye giriyor. Çok şükür eski haline döndü. Aracın çekişi inanılmaz derecede arttı sürüşte büyük bir keyif alıyorum. Sanırım gaz kelebeğini temizletmenin büyük bir faydası oldu. Usta gaz kelebeğine balata spreyi sıkarken bende gaza 3000deviri geçmemek kaydıyla basıyordum. Biranda aracın motorunun sesi güzelleşti ve devir 5000e kadar aynı oranda gaz vermeme rağmen çıktı. Usta aracın sesi bile değişti maşallah motor çok iyi dedi. Gerçekten aracım yeniden doğmuş gibi oldu. Sizce gaz kelebeğini söktürüp temizletmeme gerek var mi yoksa bu temizlik yeterli midir? Gaz kelebeğinin yakın civarında bulunan parçalara zarar gelirse masraf çoğalırmıs tekleme yada rölanti yönünden bir sorun yaşamıyorum.
Yukarı Dön
Cmoss06 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cmoss06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 Saat 17:50
Gözün aydın sevindim temizletemeye gerek yok,araçta sorun yoksa oynama keyfine bak bence.
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 Saat 22:45
Vallahi hocam keyfim kaçtı yine aracı 9 saat boyunca hiç çalıştırmadım 9. Saat sonunda kontağı çevirdiğimde lpg yine devreye girmedi göstergeler çalışmadı yaklaşık 3km gittikten sonra lpg gösterge ışıkları yandı 11 km boyuncada kendi kendine bi benzine geçti bi gaza yarın yine sanayi yolu gözüktü
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 Saat 07:43
Merhaba arkadaşlar. Sabah aracı çalıştırdığımda yine lpg devreye girmedi üstelik 11km yol gitmeme rağmen. Yalnız dikkatimi çeken birşey oldu. Aracın farlarını yaktım ve 11km boyunca yola far yanık müzik açık devam ettim hava aydınlandıgında farları kapattım ve gözüm saate ve radyo ekranına çarptı. Saatin ışık seviyesi ve radyo ekranının ışık seviyesi farları kapatınca birden arttı ve üç beş saniye sonra lpg devreye girdi. Bundan akünün zayıf olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Acaba diyorum sıralı sistem lpgnin devreye girmesini akünün zayıf olması etkiler mi? Akünün zayıf olduğuna daha önce birçok kez şahit oldum ama idare ediyordu. Şuan yorumlarınızı bekliyorum sıralı lpg sisteminin devreye girmesinde akünün payı nedir? Dün geldiğim lpg ustasının dükkanının önündeyim 8.30da gelecek. Bakalım ustanın akü hakkında yorumu ne olacak? Ise yine geç gidecem sizce yöneticimin bana bakış açısı nasıl olur?:) Yigitttt sana ceza yarınki iznin iptal aç kapa yapacaksın der bence:)
Yukarı Dön
Cmoss06 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cmoss06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 Saat 08:44
Hayırlısı inşallah büyük bişey çıkmaz.
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 Saat 23:26
Hepinize tekrar merhaba arkadaşlar. Aracı lpg ustası tekrar elden geçirdi ve lpgnin kablo bağlantılarılının oksitlendigini lpgnin geç devreye girmesi yada yolda giderken benzin gaz yapmasının sebebinin kablolardaki oksitlenmeye bağladı. Oksitlenen bağlantı yerlerini kopararak yeni telleri sıyırdı ve yeniden bağlantı gerçekleştirdi. Şuan sonuç mükemmel. Çok şükür halloldu. Sizlerden gelen değerli yorumlar doğrultusunda lpg sorunu çözüldükten sonra özel servise gidip aracımın otomatik vites şanzuman yağını komple değiştirdim. Servis toplamda 3.5 litre şanzuman yağı ekledi. Araç şuan hissedilir derecede seri hale geldi. Vites geçişleri öncesinde de iyi olduğu için şuan için gözlemleyebildiğim birşey yok. Buarada eski şanzuman yağı bildiğiniz çamurdu.
Yukarı Dön
Cmoss06 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Cmoss06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 12:35
İyi sevindimTongue
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 104 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6415 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 171 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 456 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 368 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107544 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1607 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3240 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9872 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8968 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1076 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1169 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1683 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55606 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1428 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2617 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 284 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2823 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English