![]() |
|
lütfen yardım. motor beyni mi conta yanması mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
spilmac ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2011 Konum: Batman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 Saat 23:28 |
arkadaslar sizden yardım istiyorum. batman'da öğretmenim 307'im var. 2002 model XR. otobanda 170-180 ile giderken birden motor arıza lambası yandı ve "catalytic cpnverter fault" yazdı sonra da "antipolution fault" yazdı. sağa cektim sonra araba zor calıstı. araba yürür halde ama yüksek devir yapmam lazım yürümesi için. 15 in altına düşünce devir arac hemen stop ediyor. (hararet fln yok) sonra bujiden dediler. bujiler değişti sorun düzelmedi bobin dediler. bobini degiştiler sorun düzelmedi. elektronik sistem dediler. arabanın beynini değiştirecez dediler. ama pek emin değiller gibi. bilgisayara bagladılar hata mesajı olarak "bilinmeyen silindirde yanma hatası" diyor. lütfen yardım edin nedir bu sorun? |
|
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli 2002 Model
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Katalitik konvertöre bakıldı mı?
Silindir kompresyonlarını ölçtüler mi? Belki bir silindir kompresyon oluşturmuyor olabilir.Bu da contayı işaret eder. Enjeksiyon sistemi kontrol edilmeli? Beyin niye değişiyor ki bence son olarak yapılması gereken bir şey bu. |
|
![]() |
|
spilmac ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2011 Konum: Batman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
konvertore bakılmadı. silindir kompresyonları da ölclmedi. enjeksiyon da kontrol edilmedi. ateslemede sıkıntı oldugu icin buji-bobin- elektronik aksam ve beyine baktılar. beyin değişecek dediler. |
|
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
bence bunlara da bakılmalı çünkü yanma hatası demek bu durumları işaret eder.
Bence siz yine son olarak bunlara da baktırın.Bu sorunu başka bir araçta görmüştüm. Araç çekişten düşüyor mu yolda?Birde aracın km si nedir? Düzenleyen adventure peugeot - 22 Kasım 2011 Saat 00:58 |
|
![]() |
|
evet düşüyor. tekleyerek calısıyor. devir saati 15 in altına düşünce de stop ediyor.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
O zaman dediğim gibi enjektörler sökülüp bakılmalı ve de kompresyon ölçülmeli
buji bobin hepsi değişti diyorsunuz geriye bunlar kalıyor detaylı şekilde kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.Araç beyninde hasar olsa devir 3000 devri geçmez yada bazı fonksiyonlar hiç çalışmaz diye düşünüyorum. |
|
![]() |
|
araac 3000i rahat geciyor. 110-120 vuruyor bile. ama 1500 ün altında hemen stop ediyor. valla çok korkuyorum nedir ne degildir bilemiyorum. sanırım baya bi masraf olacak bana.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Tekleyerek çalışıyor dediğiniz için aklıma enjektör ya da kompresyon geliyor.Bilgisayar da yanma hatası vermiş.Bu ikisine iyice baktırın derim.
|
|
![]() |
|
beyin degildir diyorsunuz yani
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Kesin olarak değildir demiyorum.
Bana göre bu ikisine bakılmalı daha sonra herşey normal ise ondan sonra karar verilmeli.Çünkü beyin de bildiğim kadarıyla ucuz birşey değil. 1000 tl nin altında olacağını sanmam sıfırının.(çıkma olarak da bakılabilir) Bir de ben direk bilgisayarın verdiği arızaya yönelik yorum yaptım.Şimdi aklıma gaz kelebeği de geldi.Buna bakıldı mı? |
|
![]() |
|
yok abi ona da bakmadılar ya..
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Yani benim tahminim bunlar bunlara baktırın.
Umarım düşük bir masrafla çıkarsınız bu işten. Düzenleyen adventure peugeot - 22 Kasım 2011 Saat 01:41 |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Farklı yerden alınan yakıt belirttiğin hataları verebiliyor. |
|
![]() |
|
okan kardesim bu sorun lpgde de oldu.farketmiyor benzin ya da lpg olması
Düzenleyen spilmac - 22 Kasım 2011 Saat 09:28 |
|
|
|
![]() |
|
yok mu bilen :(
|
|
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Katalitik konvertör dolmuş büyük ihtimal.Ya sökülüp içi çıkarılacak yada o parça komple çıkarılıp ses değişmemesi için susturucu takılacak.Bunlur pahalı şeyler değil dediğimi uyguluayın gelin sonucu yazın.
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18913&title=antipollution-fault-zm
|
|
![]() |
|
emin15 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
ateşleme bobini çıkma değilde sıfır takıldı ise büyük ihtimal beyin arızalıdır ,bobini beyin kumanda ediyor. contada veya katalizörde problem olduğunda aracınız rölantide çalışır.diğer durumda çalışmaz, ayağınla gazda tutman gerekir
|
|
![]() |
|
emin kardesim dedigin gibi araç rolantide çalışmıyor. anında stop ediyor devri düşünce.
|
|
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
2000-2004 model Ford Focus ların kronik sorunu olan hataya çok benziyor yaşadığınız olay.Bobin değişince araç normale dönüyor EGR nin değişmesi nereden çıktı ona anlam veremedim.Olay basit, bir bobin takılıp denenebilir ki arızanın temeli Bobin gibi geliyor bana.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |