|
|
arka amatisörler ve torsiyon bilyesi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
m1976k
1. Vites
01 - Ocak - 1976 Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2011 Konum: MUĞLA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: arka amatisörler ve torsiyon bilyesiGönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 21:42 |
|
arkadaşlar arkadan gelen sesi gidermek için sanayiye gittim ve torsiyonu değiştireyim dedim ustaya vardık neyse sağ tekerleği söktü bilyeye baktı bunda birşey gözükmüyor dedi amatisörlere bakta sağdak taş gibi hiç oynama yok soldaki pamuk gibi bunlar bitmiş dedi değişelim dedi olur dedim sipariş ettik 1 saat sonra fetiyeden orjinal amatisör geldi tanesi 115 tl total 230 tl neyse değiştik teker takıldı derken teste çıktık bizim ses olduğu gibi devam ee dedim bi daha döndük dükkana tekrar söküldü bu arada söküm işlemide ızdırap resmen ama ana mil kalana kadar ne var ne yok söktüler bu sefer ve mile bi baktık bilyeler bozulmuş amatisörün de katkısıle ciddi bir tahribat yapmış bilye aldım 40 tl yağladılar onu taktılar ama sesin nisbeten devam edeceği belliydi bilyeyi kaydırıp biraz yerinden oynattılar ve taktılar zaman olmadığı için komple sökülüp tornaya girmesi gereken mili çıkarttıramadım tornacı ya sorduk oda müsayit değildi fiyatta 100 tl ye olur dedi neyse biz bilyeyi taktık lastiğide takıp işi bitirdik şuana eskiye göre epey yumuşadı araç am ciidi bir lakaya girince zannediyorum ses çıkar derseniz denemedinmi girmedim artı hafif lakalarda bir şey yok
sözün özü arkadaşlar torsiyonla ilgili sorunlarınızda ustanıza ana mili görünceye kadar tüm parçalrı sötürün benimki ne zaman tamamen söküldü birşey yokdenen bilyenin ne hale geldiğini gördüm sizde öyle yapın sadece tekerleğin altındaki bir iki parçayı sökmekle iş ortaya çıkmıyor vesselam...
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 21:53 |
|
arkadaşım geçmiş olsun. ama bence senin ustanın yaptığı iş bence olmamış.tornaya gitmeden takılan bilyeleri 3 ay sonra tekrar dağıtırsın.tornaya kesinlikle gitmesi lazım.aşınan yerlere dolgu yapılacak.dolgudan sonra tornada frezeye girecek.sıfır frezeden sonra bilyalar takılıp mile alıştırılacak.
yani iş bayaaaa uzun bir iş....ayrıca tornacın eğer 100 tl istedi ise bedava yapıyor. ben memleketteki tanıdık ustalarıma sordum sadece tornacı 200 tl den aşağıya almaz hocam dediler. sen bence torsiyonunu adam akıllı yaptır
![]() Düzenleyen maverick - 21 Eylül 2011 Saat 22:05 |
|
![]() |
|
hunter
1. Vites
Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2011 Konum: ............ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 22:04 |
|
Bende arkadasın aynen soyledıklerıne katılıyorum senın torsıyon olmamıs arkadasım kısa sure ıcınde yenıden ötecektır arkadasın dedıgı rakam bıle bızım burada bedavanın bedavası bızım burada bız 450 lıraya zorla yaptırıyoruz.
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 22:19 |
|
geçmiş olsun...kusura bakmada senin ustada gerçekten iş yokmuşş...onca uğraşmış senide uğraştırmış... cecolim sağolsun önce danıştım .. sonrada direkt komple torsiyon tamir takımını bir ammada yaptırdım ... senelikte yağlama bakımını yaptınmı en az 90.000 km başım ağrımıcak allahın izniyle...
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 22:19 |
|
Afedersınız ama bu nasıl bır yazım dılı anlayamadım... |
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 00:00 |
|
torsiyon işi sakat abi :)
güvenilir işi bilenin ellerine teslim etmek gerekir aracı.
|
|
![]() |
|
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 09:18 |
|
ben okadar okudum ama araç ne halen anlamış değilim, ayrıca fethiyeden nereye geldi amortisör, sen neredesin biraz bilgilerini paylaş bizimle. Profilinde belirt aracını vs.
|
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
m1976k
1. Vites
01 - Ocak - 1976 Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2011 Konum: MUĞLA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:58 |
|
Evet arkadaşlar yazdıklarınızda haklısınız . Eve gelince o sitresle oturup torsiyon operasyonunu yazmaya çalıştım. olay muğlanın dalaman ilçesinde gerçekleşti. Yapılan işin sağlıklı olmadığını anlamak için makina mühendisi olmaya gerek yok ama dün için 5 saatimi snayide geçirdim tornacı müsayit olmadığı için torna operasyonu gerçekletirme imkanım da olmadı öte yandan aracımıda bırakamadım ki bu gün için lazımdı fakat ustayla anlaştım tornacının ve benim müsayit olduğum bir gün yaptıracağım çare yok . Dediğiniz gibi aksi halde kısa sürede bilyanın dağılacağı yüksek ihtimal . Fakat beni en çok şaşırtan hadise bu nasıl bir milki bukadar tahribata uğruyor pejoyu üreten akıllı mühendisler bu milin dayanma gücünü nasıl hesaplamazlar şaşılacak iş vesselam. şunuda söylemek isterimki o milin sökülüp yerinden çıkarılması resmen kabus gibi bir şey adamar tek tarafı sökerlerken bile ben şiştim neyse gün ola harman ola demişler yaptırınca yine sizlerle paylaşırım. Hepinize sanayisiz ve masrafsız sürüşler dilerim..:)
|
|
![]() |
|
m1976k
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:01 |
|
arcım 2003 model 1.4 hdı 118000km de
|
|
|
2004 madel 307 1.4 hdı XR
|
|
![]() |
|
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:10 |
|
konum kısmınada bulunduğun yeri eklersen tamam olacak, o tarafa yolu düşen olursa çay ısmarlayacaksın yok öyle bedava forum üyeliği
|
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:26 |
bak dostum aynısı benim başımada geldi resimli anlatım var yorumlarda var.. boş ver sıkma canını her şey olacağına varıyor sen aşşağıdaki konuyu bir oku .. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15520&PN=1&title=306-torsiyon-sorunu-zld Düzenleyen by_ersin - 22 Eylül 2011 Saat 15:27 |
|
![]() |
|
34sea45
1. Vites
14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:37 |
|
bu konuyla pek alakalımı bilmiyorum ama benim aracında sağ arka teker yamuk duruyo sola göre bu ne sebebdendir acaba varmı bilgisi olan ?
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 17:41 |
|
sağ arka torsiyon gitmiş.yolda giderken dikiz aynasından bak.o teker dalar çıkar içe dışa doğru farkedersin.virajlara yavaş girmeni tavsiye ederim. arabanın kıç atması an meselesi...
|
|
![]() |
|
34sea45
1. Vites
14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 17:57 |
|
yol tutuşda herhangi bir sorun yok ya göz yanılması var bende yada hakkaten o lastikde bişey var bakım zamanı geldi zaten bi baktirim olmazsa
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||