Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Deri Direksiyon Boyama (2.kez deneniyor)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Deri Direksiyon Boyama (2.kez deneniyor)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Semih ÇAVDAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Semih ÇAVDAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Deri Direksiyon Boyama (2.kez deneniyor)
    Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 17:08
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26197&title=deri-direksiyon-kaplama-uuk-fiyatlar

Arkadaşlar yukarıda linki bulunan daha önce sormuş olduğum sorunumu kendi imkanlarımla çözdüm... Sizlerle de paylaşayım... Fikir babası, forum sakinlerinden _semihk_ (Sevgili adaşım) a özel teşekkürlerimi de buradan sunarım... İzninizle paylaşayım...

Malzemeler; Siyah deri boyası, sünger, Kalın tabaka zımpara, ince tabaka zımpara, makas. (10 TL)
------------------------------------

Direksiyonumdaki rahatsız edici aşınmalar...

Aracı kirletmemek için eski çarşafla direksiyon çevresini sarmaladım.

Kör bir makasla deri üzerindeki zar ı kazıdım.

Sırasıyla kalın ve ince zımpara ile zımparaladım. 

İnceden inceden boyama işlemine başladım ve yarım saat aralıklarla 3 kat attım.

Aynı işlemleri vites körüğüne de uyguladım ve yeni aldığım vites topuzunu taktım.

Ve direksiyonun eski hali...

Bu da boyama sonrası hali.

Yarın 2 kat daha atacağım... Çünkü derinin boyayı iyice emmesini bekleyeceğim... Son kattan sonrada deri koruma spreyleri var ondan kullanacağım... Sanırım beni idare eder...

250 - 300 TL arası direksiyon kaplama fiyatı almıştım İzmir de... 10 TL harcamış oldum... Bence kafi...

Düzenleyen Semih ÇAVDAR - 12 Mart 2013 Saat 19:01
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros...
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 17:36
Clap Tebrikler, paylaşım içinde teşekkürler.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Semih ÇAVDAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 19:23
Eyvallah... Buradaki meraklı arkadaşların rüzgarına biz de kapılıyoruz kendi çabamızla... Aklımda bütçeyi zorlamadan yapabileceğim bir kaç şey daha var... Çoğu fikri forumdan alıyorum tabii ki... Çok faydalısınız bunu da söyleyim... 
Eski nick Gallardo...
Yukarı Dön
impact Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
İZMİR İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı impact Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 20:22
hocam süper olmuş eline sağlık.. bu arada vites topuzunu kaça aldın?
Yukarı Dön
cihanpasam Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cihanpasam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 20:35
çok güzel olmuş elinize sağlık. benimki şimdilik idare eder 1-2 sene sonra bu uygulamayı yapacağım . teşekkürler.
Yukarı Dön
Femida Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Femida Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 20:37
Hocam boya akması var mı acaaba..
2013 VolksWagen Comfortline Polo
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 21:00
daha çok foto isteriz! Smile

ben aynı vites topuzunu 4-5 ay kadar önce 15 liraya almıştım @impact hocam.

Araçlarımız da aynı, yaptığın uygulamalar hakkında konuşalım, birbirimize yardımcı oluruz Thumbs Up
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
Yukarı Dön
elestern Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elestern Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 21:50
aynısını bi ara banada yapalım
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 22:13
on numara olmuş eline sağlık aynı sorun bende de var, paylaşım yaptığın için teşekkürler Thumbs Up
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 22:41
güzel bir çalışma tebrikler
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Semih ÇAVDAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 23:42
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

hocam süper olmuş eline sağlık.. bu arada vites topuzunu kaça aldın?
6. sanayide Otokent A kapısı yakını Peugeot yedek parçacıdan aldım... 30 dedi 25 e verdi... az mı çok mu bilmiyorum :) Aslen Roland Garros Amblemler, krom parçalar gibi bişeyler arıyordum, bulmak için zorlanıcam galiba :)

Orjinalini yazan: Femida Femida Yazdı:

Hocam boya akması var mı acaaba..
Hocam _semihk_ arkadaşımız eski konuya akma bulaşma yok demişti... Onun yalancısıyım :) şimdilik yok...

Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

daha çok foto isteriz! Smile
ben aynı vites topuzunu 4-5 ay kadar önce 15 liraya almıştım @impact hocam.
Araçlarımız da aynı, yaptığın uygulamalar hakkında konuşalım, birbirimize yardımcı oluruz Thumbs Up
Ufuk kardeşim elbette yardımcı oluruz birbirimize... Bir ara seni meşgul edeceğim zaten aklımdasın ;)

Orjinalini yazan: elestern elestern Yazdı:

aynısını bi ara banada yapalım

Sabır ve cesaret işi... 4-5 saat uğraştım ama eğlene eğlene... Komşularla muhabbet, şamata... 
İzmir de bir buluşma ayarlayalım, bence sıkıntı yok...

Herkese ben teşekkür ederim... 

Düzenleyen Gallardo - 25 Aralık 2012 Saat 23:54
Eski nick Gallardo...
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2012 Saat 00:00
@Semih abim Roland Garros amblemi falan ben de çok aradım ama türkiyede pek bulamıycaz galiba... Benim sol tarafta kapının yanındaki duruyor ancak sağdaki düşmüş. Benim de aklımda orjinal uygulamalar var ama havalar el vermiyor şimdilik.

Meşgul etmek ne demek müsait olduğum her an konuşabilirz Big smile
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2012 Saat 00:21
Aşınan deriler için güzel bir çalışma tebrik edeirm

Faydalı bir paylaşım.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
_semihk_ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _semihk_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2012 Saat 00:26
güle güle kullan kardeşimm... benim kullandıgım boya kendinden akar cinsten daha pratik bişeydi :)
sen benden daha temiz işçilik çıkarmışınn.. bi kaç kat atınca kusursuz olur.. eline sağlık

2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Semih ÇAVDAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2012 Saat 00:58
Orjinalini yazan: _semihk_ _semihk_ Yazdı:

güle güle kullan kardeşimm... benim kullandıgım boya kendinden akar cinsten daha pratik bişeydi :)
sen benden daha temiz işçilik çıkarmışınn.. bi kaç kat atınca kusursuz olur.. eline sağlık

Fikir babamız da teşrifte bulunmuş :)) 
Semih kardeşim her ne kadar geçici bir çözüm gibi gözükse de beni bayaa idare edecek gibi, şimdilik bir sıkıntım yok... Orjinali gibi durmasa da içim çok rahat :) Sana özel teşekkürlerim var tekrar... 
Eski nick Gallardo...
Yukarı Dön
cinar87 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cinar87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2012 Saat 11:12
selam dahi insan :) bu boya ne marka ve nerelerden bulabilirim?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Semih ÇAVDAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2012 Saat 11:29
Orjinalini yazan: cinar87 cinar87 Yazdı:

selam dahi insan :) bu boya ne marka ve nerelerden bulabilirim?

Estağfurullah :))

Cam şişede Güneşli Diye bir marka buldum ben... Ayakkabı tamircilerine ya da çarşılarda deri boyama işi yapanlara sorun... 

Sitil marka var ama önermiyorum, çok akışkan geldi bana ayakkabı boyası gibi... İlk sitil i gördüm ama araştırdım... Belki çok daha kalitelisini bulabilirsiniz... Ne kadar yoğun olursa sıvı o kadar iyi olur... 

NOT: Direksiyonlarını sökebilen arkadaşlar söksün, rahat edersiniz... Ben cesaret edemedim :)
Eski nick Gallardo...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Semih ÇAVDAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2012 Saat 16:32
Son kat da atıldı kurudu... Orta göbeğe de boya attım... 1 ay bakacağım... Orta göbekdeki boya soğukta sıcakta atmazsa, komple konsola giriyorum :))

Eski nick Gallardo...
Yukarı Dön
_semihk_ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _semihk_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 01:15
Orjinalini yazan: Gallardo Gallardo Yazdı:

Fikir babamız da teşrifte bulunmuş :)) 
Semih kardeşim her ne kadar geçici bir çözüm gibi gözükse de beni bayaa idare edecek gibi, şimdilik bir sıkıntım yok... Orjinali gibi durmasa da içim çok rahat :) Sana özel teşekkürlerim var tekrar... 

estağfurullah kardeşim.. konsol işi yaş yalnız:)) ortaya ben bi çizik attım kayboldu 1 haftada.. direksiyonu sildikçe elime geldi:)) zımpara yapılmayan yerler tutmuyor :(
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Semih ÇAVDAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 09:13

estağfurullah kardeşim.. konsol işi yaş yalnız:)) ortaya ben bi çizik attım kayboldu 1 haftada.. direksiyonu sildikçe elime geldi:)) zımpara yapılmayan yerler tutmuyor :(

Hmmmm... Tahmin ediyodum :) 
2000 model olduğundan konsol hafif soluk geliyo gözüme... Bakalım kafam bozulursa söker boyarım heryeri :)) Sprey boya olur herhalde...
Eski nick Gallardo...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 1048 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 581 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4895 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4155 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1406 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 356 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1907 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36471 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 106080 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2857 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32500 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54725 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1240 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18857 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2855 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 504 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 459 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 17056 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2964 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2369 0 Westbornova
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
AtomAdnan 1
Bayer 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English