Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karcher basınçlı yıkama (geldi-denendi)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Karcher basınçlı yıkama (geldi-denendi)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Karcher basınçlı yıkama (geldi-denendi)
    Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 Saat 19:06
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandan beri araştırdığım araba yıkama projesine bugün bir adım daha yaklaştım.

Bugün yakaladığım bir kampanya ile ,
Karcher K 4.600 yıkama makinesi,
Karcher 500ml fırçasız araba yıkama deterjanı,
Karcher Foam lance (yoğunluk ve miktar ayarlı köpük atma ucu)

Araba beyaz olunca çok kirleniyor. Bazen içine bile binesim gelmiyor. Bir kova su ile insen yanına 3-4 sat uğraşıyorum sonuç güzel ama yorgunluk ve vatik kaybı çok oluyor. Ben de araştırma içine girdim.

İlk baştaki amacım sadece tanzikli su oluşturmaktı. Sonrasında bu fırçasız yıkama olayına girince olay büyüdü. Aracıma kesinlikle fırça sürmem sünger kullanırım. Foam lance denilen bu köpük atma araçlarını buldum bir kaç sitede. Basınçlı su yıkama makinelerini araştırmaya başladım derken bir çok bilgi edindim.

Almak ve bilgilenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Her türlü konuda yardım talep edebilirler.

Basınçlı yıkama makinasında kullanıma göre alınmalı basınç değerleri çok önemli.
Durağa sudan kullanacağınız zaman en az 120 barlık bir makina almanız lazımki 100-110 bar basınç alabilesiniz.

Önceliğim basınçlı yıkama makinesi idi. Bir çok mağazaya gittim bir çok firmanın distribütörü ile görüştüm. İçime en çok sinen karcher markası oldu. Sonrasında Black&Decker-Bosch-Makita-NilFisk-Lavor gibi markaları araştırdım.
Markalar ve modelleri arasında baya farklar vardı. 
Fiyat/performans açısından Karcher ve makita - bosch ve black&decker - Nilfisk ve lavor nerdeyse eş değer gidiyorlardı.
tavsiyeler italyan markası olduğu için Black&decker ve alman patentli ve mucid olan karcher için oldu.
Kullanım amacımı anlattığımda karcher 3.500-4.600(arasında 60tl fark oluyor) ve b&d ın 1700spm modelini önerdiler. Durağan sudan sürekli olarak 120bar basınç alırsın dediler.

Karcher K 4.600

Karcher K 3.500

Black&Decker PW1700SPM

Bu arada işin içine foam lance olayı girdi. Makineye o kadar para verip sadece su için kullanmak benim açımdan mantıksızca olacaktı. Yurt dışında satılan özel bir uç sayesinde basınçlı yıkama aletinizi köpük püskürtme içinde kullanabiliyorsunuz. FoamLance olarak geçiyor. 

Yurt dışıdna 130tl gibi bir rakama satılıyor. tabancanın ucuna takılıyor . Deterjan haznesi var. Bu deterjanı istediğiniz yoğunlukta ayarlayabiliyorsunuz ve püskürtme miktarınıda değiştirebiliyorsunuz. Türkiyeye ise bir firma getiriyor. Fİyatı 160tl gibi yanıdna 5lt fırçasız yıkama şampuanı veriyor.

Onun dışında bir çok alışveriş sitesinde yıkama makinelerine takılan kendinden tabancalı ve uçlu sistemler satılıyor. Bunları da piyasa da 160tl ye bulmak mümkün.

Karcher larda K serisi(profesyonel-HD olmayan seri) tabanca bağlantısı için makine kısmında özel bir uç kullanıyor. Diğer markalarda ise bu çıkış normal dışdan dişli boru. Karchar alırsitelerde satılan tabancalı lancerrdanda kullanamayacaktım. Ya yurt dışıdnan özel uç getirtecektim ya da türkiyede kişinin sattığı karcher uyumlu lanceri alacaktım. B&D bu konuda rahattı her türlü parçayı takabiliyordum.

Bu hafta sonu praktikerden 400tl ye B&D nin 1700 spm modelini alacaktım. Kendi içerisinde 2 adet uç(spiral-dikey) dönen yıkama fırçası-köpük atma aparatı(ayarsız) çıkıyordu. Ama içimde hep bi karcher merakı vardı. Hafta sonu sınav trafiği artınca olayı öteledim. Bugünde bakınırken uygun fiyatlı görünce son kalan 1 taneyi hemen sipariş verdim.

Ürün gelince ve kullanınca gelişmeleri aktaracağım.

Düzenleyen Alicilik - 17 Kasım 2012 Saat 18:49
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 Saat 20:30
kullandıktan sonraki yorumlarını bekliyoruz. Güzel bir ürüne benziyor.
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
spearo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Temmuz - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı spearo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 Saat 20:57
ali bende bu aralar bunlaa bakınıodum, benimde pimimi çektin arkadaşım :D
yılbasına arabaya hediye alıcam bir tane
foam lance almakla iyi etmişin arkadasta var davlumbaz içi jant yıkamada süper bişi denemen sonucu yorumlarını bekliyorum.
206+ hdi
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 Saat 21:03
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

kullandıktan sonraki yorumlarını bekliyoruz. Güzel bir ürüne benziyor.

Ben de merakla bekliyorum.

3.500ü hayal ederken 4.600 aldık ya hayırlısı bakalım

Orjinalini yazan: spearo spearo Yazdı:

ali bende bu aralar bunlaa bakınıodum, benimde pimimi çektin arkadaşım :D
yılbasına arabaya hediye alıcam bir tane
foam lance almakla iyi etmişin arkadasta var davlumbaz içi jant yıkamada süper bişi denemen sonucu yorumlarını bekliyorum.

Abi hep mi sen beni gaza getirecektin bir de ben yapıyım LOL

Bu aralar biraz yoğunum gelse bile en erken salı fln denerim.

DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
gngburak Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gngburak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 Saat 21:15
www.gngtasarim.com
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 Saat 21:26
Orjinalini yazan: gngburak gngburak Yazdı:

bide buna bakın basit ama

Ben lastikler için bunun 2 lt liğini kullanıyorum küçük olanından. Tam dolu bile olsa en az 50 tane tam press yapmanız lazım. Buna uğraştıktan sonra aabayı elle yıkarım :D
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 00:23
Ben Nilfiskin 115'liginden kullaniyorum. Kit olarak aldim. Cok memnunum. Super bir oyuncak.

Yalniz bu foamlance olayi benimkinde de var ama bana biraz uydurma gibi geldi. O resimdeki gibi hicbir zaman olmuyor arac. Sonucta su ile birlikte kopugu attigi icin cok sulu bir kopuk oluyor ve akip gidiyor.

Düzenleyen koliva - 08 Kasım 2012 Saat 00:24
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:39
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Ben Nilfiskin 115'liginden kullaniyorum. Kit olarak aldim. Cok memnunum. Super bir oyuncak.

Yalniz bu foamlance olayi benimkinde de var ama bana biraz uydurma gibi geldi. O resimdeki gibi hicbir zaman olmuyor arac. Sonucta su ile birlikte kopugu attigi icin cok sulu bir kopuk oluyor ve akip gidiyor.

Aykut abi,

Nilfisk güzel bir marka fiyatlarıda diğer markalara göre uygun ama Karcherı seçmemdeki amaç, Türkiyede bu işte en yaygın marka olması. Aksesuar ve yedek parça olayı yaygın.
Ben de ufaktan detailinge başlayacağım pazar günlerimi arabam ile geçiriyorum LOL

Foamlance için ne kullanıyorsun? Hangi detarjanı ne oranda kullanıyorsun çok önemli. Bir forumda bu onuda baya detaylı konu paylaşımı yapılmış. İngiltereden ürün getirtenler var. Ben de uygun olan bir ürünü getirteceğim.

Şimdi yıkama sonrası ıslak araca uygulanan cilalara bakıyorum. Dİğer yıkamaya kadar koruma ve parlaklık sağlandığı ve faydalı olacağını okudum. Bakalım neler çıkacak.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2012 Saat 00:44
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Aykut abi,

Nilfisk güzel bir marka fiyatlarıda diğer markalara göre uygun ama Karcherı seçmemdeki amaç, Türkiyede bu işte en yaygın marka olması. Aksesuar ve yedek parça olayı yaygın.
Ben de ufaktan detailinge başlayacağım pazar günlerimi arabam ile geçiriyorum LOL

Foamlance için ne kullanıyorsun? Hangi detarjanı ne oranda kullanıyorsun çok önemli. Bir forumda bu onuda baya detaylı konu paylaşımı yapılmış. İngiltereden ürün getirtenler var. Ben de uygun olan bir ürünü getirteceğim.

Şimdi yıkama sonrası ıslak araca uygulanan cilalara bakıyorum. Dİğer yıkamaya kadar koruma ve parlaklık sağlandığı ve faydalı olacağını okudum. Bakalım neler çıkacak.

Ben karisim hic kullanmadim. Direk oto sampuanini ekledim. Turtle'in iki cesit sampuanini denedim olmadi. Yine en guzel normal bulasik deterjani oluyor ama onuda ben kullanmiyorum. Evin panjurlarini yikarken guzel olmustu. Aldiginda yikamadigin yer kalmayacak LOL
Karcher burada da cok yaygin. Ben Nilfisk aldim cunku kampanya vardi. 115 ligini butun kitleriyle dahil 80 Euroya almistim 4-5 ay once. Gayet guzel fiyatti.
Yukarı Dön
MagicPerformance Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
24 - Temmuz - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MagicPerformance Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2012 Saat 09:31
ne kadara mal oluyor bunların hepsi ?
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2012 Saat 13:24

Ben karisim hic kullanmadim. Direk oto sampuanini ekledim. Turtle'in iki cesit sampuanini denedim olmadi. Yine en guzel normal bulasik deterjani oluyor ama onuda ben kullanmiyorum. Evin panjurlarini yikarken guzel olmustu. Aldiginda yikamadigin yer kalmayacak LOL
Karcher burada da cok yaygin. Ben Nilfisk aldim cunku kampanya vardi. 115 ligini butun kitleriyle dahil 80 Euroya almistim 4-5 ay once. Gayet guzel fiyatti.

Çok uygun fiyata almışsın abi burada o kadar ucuz değil LOL

Deterjan ve türevlerini sürmemeni tavsiye ederim. Onlar porselen ve cam yüzeyleri çizmeyecek aralıkta. Aynı şey arabanın üstündeki koruyucu tabaka için geçerli değil. Jeolojide mineralleri sertliğine göre ayırırız. Bu yüzden çok dikkat ederim. Deterjandaki ph değeri düşük ve içerdiği mineralleirn sertliği yüksek. Bundaki amaç dediğim gibi porselen cam ve metal yüzeyi zarar vermeden en sert şekilde temizleyebilmek. Kİ çoğu deterjan bu kurala uymuyor su daki diğer minerallerle tepkimeye girip cam-tabak ne varsa çizip atıyor. şeffaf bardakları bir süre sonra matlaştıranda budur.

Bu yüzden araca kullanılacak kimyasala önem gösteririm. EN kötü ihtimalde deterjan yerine ucuz şampuan kullanın. Ph ı dengeli seviyede ve içerdiği mineraller yumuşaktır. Aracın üst katmanlarına zarar vermez.

Klorlu suda çok etki yapmaz ama klorlanmamış kalsit(kireç) yoğunluğu çok olan sularla deterjan kullanımı felaket olabiliyor boya zamanla üstündeki parlaklığı yitirip kireç tabakası ile matlaşıyor.

Bu foam lancelar için özel üretilen deterjanlar var. aracınızdaki kir ve detayına göre oranla koyuyorsunuz üstüne sıcak su ekliyorsunuz aracın üstü kremşarntili pasta gibi oluyor.

vauxhall astra güzel köpükleniyor.

Orjinalini yazan: umutrizaergen umutrizaergen Yazdı:

ne kadara mal oluyor bunların hepsi ?

Maaliyeti makinesine ve alacağınız aparat ve yan ürünlere göre değişiyor. Ben bayadır detaylı araştırıyordum kampanyayı görünce direk atladım 3.500(120bar) fiyatına 4600(130bar) aldım hemde yanında foamnozzle ve deterjan verdi.

Tek araba için hobi amaçlı 100barlık uygun bir makie alınabilir. Bir çok marka bazı modelerinde foam için aparat veriyor. 200tl makine olsa orta hali 50-60tl de nozzle ucu köpük için birde 15tllik şu türk markası carpexin fırçasız yıkama deterjanını alabilirisniz. Eğlenceli ve kolay olacapını düşünüyorum.

Kirli aracı genelde ilk deterjanla arındırır sonra su ile durularız ama bu yanlış bir uygulama. Aracın üstündeki çamur içindeki gözle görülmeyen taneler bile araca çok ciddi zararlar veriyor. Sonra pasta cila diye bir sürü para veriyoruz.

Araca bir kere detaylı kil-pasta-cila ve koruyucu yapıldıktan sonra çok beklemeden kirlendikçe fırçasız yıkama iyi oluyor 2-3 ayda birde duruma göre parlatıcı ve koruyucu cila atılırsa el ile deymeyin keyfine. Showroom car gibi olur her zaman

DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 Saat 18:45
Evet arkadaşlar ürün geçtiğimiz çarşamba elime ulaştı.

Karcher K 4.600 Yüksek Basınçlı Yıkama Makinesi
----Ana Makine 140Bar Maksimum basınç - Kademeli kimyasal karıştırıcı
----6mt basınç hortumu
----Su tabancası
----Yüksek basınçlı su atma ucu
----Rotasyon temizlik ucu
----1lt kimyasal haznesi(içi detarjan dolu geldi)
Karcher Köpük Nozulü 0.6lt kimyasal miktar ayarlı
Karcher 0.5lt araba deterjanı

Bunlara ek ben,
Karcher K serisi harici su filtresi
3mt hortum (yarım parmak)
Hortum kilpsleri
Atas DLS125 İnce köpük cilalı şampuan (5lt)
Atas Forclean Motor Temizleme sıvısı (0,5lt)

Bugün sabah işlerim vardı. Hafta içi de yatak döşek yattığım için ilgilenemedim. Öğleden sonra kimyasalları alıp indim aşağı.

İki araba yıkadım. Galiba deterjan miktarını tam ayarlayamadım o yüzden tam bi temizlik olmadı hala kir vardı onu da suyun basıncı ile aldım.

Tek başıma 4. kattan bütün malzemeleri indirip işlem yapınca saatte geç olunca fotoğraf çekemedim. Ama makine harika. Tek sorun biraz çok su tüketiyor. İki arabaya iki kere köpük attım ve duruladım 6 damacana su gitti.

Ama atas 125 çok iyi aşındırıcısı düşük ve çok hoş bir parlaklık bıraktı araçta çok hoşuma gitti. Sabah bir daha bakacam.

Taşıma su ile kesinlikle olmuyor heleki 130 bar ben gözümde çok küçüksemişim bir damacana 1 dk bile sürmüyo. 200-250 barlık makinelere nasıl su yetiştiriyorlar merak ediyorum. Kısa zamanda gidip 30-40mt hortum alıcam mecbur. Ama aletle oynaması hakketten çok eğlenceli yıkamacılardaki gibi çok sakıncalı değil tam dozunda.

Elim deterjana değmedi. Araca da  sadece kurularken özel mikrofiber bez değdi. Sonuç mükemmel diyebilirm.

Düzenleyen Alicilik - 18 Kasım 2012 Saat 17:27
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 Saat 18:57
Hayırlı olsun Ali, bende biraz önce kova sıvı el sabunu ve yıkama süngeriyle arabayı yıkadımLOL
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 Saat 19:37
Hayırlısı olsun Ali. bende Black&Decker kullanıyorum 140 bar çok iyi gerçekten ama çoğu zaman TOTALde yıkıyom çıkar tak uğraştırıyo :D
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 Saat 20:23
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Hayırlı olsun Ali, bende biraz önce kova sıvı el sabunu ve yıkama süngeriyle arabayı yıkadımLOL

Teşekkür ederim abi bakalım bu işi stabil hale getirirsek darısı detailinge

Orjinalini yazan: tigerland tigerland Yazdı:

Hayırlısı olsun Ali. bende Black&Decker kullanıyorum 140 bar çok iyi gerçekten ama çoğu zaman TOTALde yıkıyom çıkar tak uğraştırıyo :D

Saolasın erbin usta, kendin yıkamanın tadı başka bilirsin. Haftasonu eğlencesi oldu banaLOL

Düzenleyen Alicilik - 17 Kasım 2012 Saat 20:24
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 Saat 20:37

Orjinalini yazan: tigerland tigerland Yazdı:

Saolasın erbin usta, kendin yıkamanın tadı başka bilirsin. Haftasonu eğlencesi oldu banaLOL
[/QUOTE]
orası apayrı ya çok eğlenceli aracı kuruttuğum bezi bile onla yıkıyorum :)
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2012 Saat 10:45
Eger bir iki arac yikanacaksa 140 bar biraz fazla kacmis bence. Genellikle 130 bardan yukarilara profesyonel gozuyle bakiliyor. Su harcama konusu dogru ama normal bir hortum ile yikamaya kiyasla cok cok iyi. Kabaca soyle bir hesaplama var. 100 barlik bir makine saatte yaklasik 400 litre su harciyor. Yine bir saatte, 4 barlik cikisa sahip bir bahce hortumu 3500 litre tuketirmis. Yani bayagi bir fark var.

Hayirli olsun. Kisin balkona koymayin cunku olasi donmalarda icerideki borular patliyor.

Düzenleyen koliva - 18 Kasım 2012 Saat 10:46
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2012 Saat 17:33

Eger bir iki arac yikanacaksa 140 bar biraz fazla kacmis bence. Genellikle 130 bardan yukarilara profesyonel gozuyle bakiliyor. Su harcama konusu dogru ama normal bir hortum ile yikamaya kiyasla cok cok iyi. Kabaca soyle bir hesaplama var. 100 barlik bir makine saatte yaklasik 400 litre su harciyor. Yine bir saatte, 4 barlik cikisa sahip bir bahce hortumu 3500 litre tuketirmis. Yani bayagi bir fark var.

Hayirli olsun. Kisin balkona koymayin cunku olasi donmalarda icerideki borular patliyor.

Abi 140 yanlış oldu 130 bar olacaktı. Aldığım makine orta seviye olarak geçiyor. Araba yıkama dışında köyde flnda işe yarayacak bişi o yüzden yüksek aradım.

Su tüketimi kova ile yıkamaya bakarak bir hayli yükske oldu. 2 damacana su ile hafif kirli arabayı iç dış harika temizlerdim ama bununla anca köpük yapıp yarısını durularım.

Bahçe hortumunu hesaba katmıyorum.parmak ve el ile basınç sağlayarak bile bahçe hortumunu kullansanız tamamen zarar etraf göl oluyor birde hortumla baş edemiyorsunuz. Onun için ezjet başlık aldım ama oda yeterli basıncı sağlayamadığı için baya ıslatıyordu ortalığı.

Yıkamacılarda birkaç kes elime aldım ama oradakiler en az 200bar resmen tüfek gibi aynı hissayatı vermesede gücü bana yeterli geldi.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2013 Saat 11:28
Gerçek FoamLance siparişini verdim bakalım artık daha bi köpük köpük olacak :D

Tabi DLS125 bitsin direk snowfoama geçeceğim.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2013 Saat 13:12
Foam lance bugün geldi. Bugun yarın biraz yoğunum perşembe cuma gibi deneyeceğim bakalım sonuç nasıl olacak
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6886 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 444 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 575 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 334 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5118 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 595 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 387 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 654 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 242 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 553 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 756 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2263 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1020 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5595 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4830 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2045 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 512 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2198 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37337 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English