![]() |
|
sibop ayarı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
enes119 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1990 Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2011 Saat 11:51 |
aracım benzinli olmasına rağmen dizel gibi sesli çalışıyo usta.sibop ayarını ankarada nerde yaptırabilirim ? ve nasıl bi olaydır |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tanıdığın iyi bi motor ustası varsa gidip ona yaptırcaksın ben bilmiyorum çünkü abc pejoya yaptırıyorum herseyı :) bılen arkadaslar yardımcı olurlar :)
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
enes119 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1990 Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
abc de ne kadara mal olur acaba ? istanbul yolundaki mi ? :)
|
|
![]() |
|
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşım aynı soru için ik farklı konu açmışşın.Konu başlığını degiştirsen daha iyi olmazmıydı.
|
|
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|
![]() |
|
farklı bi altyapı zannettim o yüzden açtım burayı zaten. ve hala cevap alamadım :(
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Soyle bir islem:
|
|
![]() |
|
koliva kardeşim çok teşekkür ederim.ne denli bi olay olduğunu biliyorum sibop ayarının ellerine sağlık.ben aslında motor soğukken yapılıomuş arabyı bırakıyosun akşam alıyosun dediler o tarz bi soru yöneltmeye çalışmıtım kusura bakmayın ben kendimi yanlış ifade ettim :)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
arabayı bırakıyosun akşam alıyosun dediler
o kadar uzun mu sürüyormuş?
Düzenleyen maverick - 16 Ekim 2011 Saat 22:21 |
|
![]() |
|
uzun sürmesinden değil kardeşim , bu olay motor soğukken yapılıyo...sıcakken de yapılır sıkıntı değil ama genleşme muhabbetinden dolayı soğukken yapılması randıman için daha verimliymiş
|
|
![]() |
|
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Aracı oraya bırakacağın için güvendiğin biryere yaptır , yoksa çıraklar arabaynan dolanıp durabiliyor
![]() |
|
![]() |
|
sedatdatse ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
ben ayrı bisey sorcam
normalde pejoların sentil ölçüleri nelerdir
emme ve egzos sübapları arasında sentil ölçüleri farklımıdır
bilen varsa yardımcı olsun
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle |
|
![]() |
|
neyin sentili kardeşim.sentil dediğin bi ölçü aletidir subap boşluğu sentili mi piston segman ağız aralığı sentilimi vs...tabiki farklıdır emme daha büyüktür atmosferik motorlarda mesela çünkü içeriye hava vakumla alınacağı için çap ne kadar büyürse alınan oksijen daha fazla olur , amma velakın egzosta o kadar önemli değildir sonuçta çıkan yanmış hava ve gazlar basınçla gideceği için sıkıntı yok :)
|
|
![]() |
|
benım harfler yanlışlıkla kendiliğinden geçti kurcalarken pardon
|
|
![]() |
|
sedatdatse ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
kardeş sentilin ne olduğunu ve neişe yaradığını biliyorum benim orda yazdığımı anlamadın
biz sibop ayarından bahsediyoruz
birde
egsoz ve emme sibopları arsında sibop ayarları arasında bazı araçlarda farklı olur
mesela 0.35 inç veya 0.25 gibi
anladın
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle |
|
![]() |
|
ayrı bişey sorucam deyince kardeşim benim kafam başka yere gitti demek ki kusura bakma.evet subapların açıları farklı oluyor açık kalma sürelerini belirlemek için.mesela emme sibobu piston üst ölü noktayı yaklaşık 10 derece geçene kadar açık kalıyo manifold veya hava filtresinden gelen akışın dinamiğini sağlamak için..ikisinin arası mutlaka farklıdır onu usta bilir kardeşim...bide sen pejolarda demişsin genel olarak , o motordan motora değişir aynı markada bile
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |