|
|
antipollution fault ve catalytic converter fault |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | ||||
aokaymaz
1. Vites
Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 286 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: antipollution fault ve catalytic converter faultGönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 Saat 11:13 |
|||
|
benim araçta katalizör arızasını derin sulardan hızlı bir şekilde geçersem yapıyor. Sarımım sudan hızlı geçince katalizör üstündeki sensör yada alt bölgedeki elektrik kabloları ıslanınca yapıyor araç tekliyor stop ediyor ancak bir süre sonra kuruyunca yapmıyor. Sanırım kısa devre gibi bişey oluyor.
|
||||
![]() |
||||
| Sponsor Bağlantı | ||||
![]() |
||||
orcuncingi
1. Vites
Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı orcuncingi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 Saat 07:59 |
|||
|
Aynı sorunu geçen hafta bende yaşadım.Giderken araç tekledi o dediğin hataları verip stop etti.Tekrar çalıştırdım hiç problem yok gibi gidiyordu ama arıza lambası sönmedi.Ankarada çok iyi bir ustam var sorduğumda yakıttan olduğunu söyledi.Zaten o gün oraya boğaz kelebeğini temizletmeye gitmiştim. Boğaz kelebeğini temizlettim ve bir daha shell den yakıt almadım. Ne tekleme var nede o tarz bir problem yaşamadım
|
||||
![]() |
||||
nurettin60
1. Vites
Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nurettin60
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2012 Saat 01:57 |
|||
|
bunun çözümü ne ya bendede var aynı sorun
|
||||
![]() |
||||
okan4037
2. Vites
17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 Saat 07:37 |
|||
|
bir güncellikte benden, Aracım lpg li dün lpg sistemini söktürmeye gittim sonradan proje çizim maliyet filan vazgeçtik herneyse içime doğdu heralde bu sabahta ilk defa catality converter fault antipollution fault zaten yanıyordu.. ilk defa gördüğüm bir arızaydı araç titrek çalıştı hatta bir iki kere istop etti lpg ye aldım ondada titrek benzindede öyle ne yapacam bilmiyorum servise bir sürü paramı gidecek acaba... fazla masraf çıkarsa katalitik iptali yapıp sebring egzoz atarım daha iyi sıkıldım bu arızalardan artık arabamı çok seviyorum ama önceki sahibi mahfetmiş lpg yide söküp attırıyorum bugün kesinlikle
|
||||
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
||||
![]() |
||||
emreyilik
1. Vites
Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2011 Konum: Ünye/ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreyilik
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 20:27 |
|||
|
güncel
|
||||
|
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//
|
||||
![]() |
||||
emreyilik
1. Vites
Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2011 Konum: Ünye/ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreyilik
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 18:25 |
|||
|
Yeni gelişmeler var arkadaşlar..Bugun LPG taktırdıktan sonra 10.000 km oldu ve filtreyi değiştireyim belki bu arada antipollution ve catalytic arızası gider dedim..Gitmedi :) ama dönerken opetten gaz alırken raflardaki motor temizleme ürünlerine takıldı gözüm..Bir tane aldım ve benzin deposuna döktüm. Araç zaten tekliyordu ve gaz yemiyordu 300 metre gittikten sonra birden düzeldi ve arıza lambaları ve uyarıları sustu..Çok mutlu oldum ama mutluluğum kısa sürdü..Akşam gelirken yine başladı ama bu sefer sadece motor arıza lambası sürekli yanıyor..Arada bir antipollution hatası veriyor..Catalytic converter arızası vermiyor..Çıldırıcam neredeyse..yok mu bunun bi çaresi arkadaşlar..
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 18:07 |
|||
|
katalizör arızası vermiş birde havayı kirletiyorum diye arıza vermiş. oksijen sensörlerini konrtol et önce. eğer o arızalanmışsa okuyamamışsa da aynı hatayı vermesi muhtemel. Birde lpgyi oksijen sensörlerine bağlamadılarsa devre dışı kaldığı için zengin karışım yada fakir karışım da da aynı sıkıntı olaibilir. kolivanın dediği gibi ilk önce bilgisayara bağlayıp arıza kodunu öğrenmek gerekiyor. |
||||
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
emreyilik
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreyilik
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 18:02 |
|||
|
Valla arkadaşlar çok usta gezdim çok olmasa da biraz para harcadım ama bir türlü bu sorun gitmiyor. Bazen ortaya çıkıyor bazen gidiyor. Gazdan gibime geliyor ama hata ikazı verdikten sonra ve araç titremeye ve gaz yememeye başlayınca benzine alıyorum yine aynısını yapıyor. YaNİ araç benzinde de aynı problemi yapıyor..Bugün tekrar yaptı..Peki sizce ati,kerin bağlantı kablolarından olabilir mi?? Sanki soketlerle alakalı bir sorun var gibi geliyor. Hafif bi temassızlıktan silindirin biri çalışmıyor olabilir mi?
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
mydonese
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2011 Saat 02:06 |
|||
|
arkadaşlar aynı arıza bendede vardı bujileri değiştirdim katalizör arızası birdaha çıkmadı ama diğer arıza hala duruyor servis normal bişey olmaz lpg den dolayı çıkıyor diyor
|
||||
![]() |
||||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 00:29 |
|||
|
geçmiş olsun.......
|
||||
![]() |
||||
MaximuS
1. Vites
15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 Saat 23:56 |
|||
|
geçmiş olsun...
|
||||
![]() |
||||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 Saat 21:46 |
|||
|
bu olay genelde lpg karısımı duzgun olmadıgında oluyor ama aracın durumuna gorede degısebılır.
|
||||
![]() |
||||
riva70
1. Vites
01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 Saat 21:31 |
|||
yapacak bir şey yok eden bulur diyeceğim artık. yazıklar olsun ığdır adakardeşlere
|
||||
|
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
||||
![]() |
||||
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 05:15 |
|||
|
Genellikle kalatilik konvertorlerin icerisinde az miktardada olsa platinyum, olmadi paladyum vardir. Kisilerin amaclari bu maddeleri geri donusturup para kazanabilmek ama bu donusum islemi cok tehlikeli ve uzman kisilerin yapmasi gereken bir olay. Fikir vermesi acisindan su andaki fiyatlarini veriyorum:
Gold 1,752.00 Platinum 1,757.00 Palladium 744.00 |
||||
![]() |
||||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 01:18 |
|||
|
VAh kaderdaşım benim Ha bu arada şunu da ekleyeyim. LPG takıldıktan hemen sonraki gün olmuştu bu durum. Zengin karışım + Catayst Conventer Fault benzeri iki hata oluşmuştu araçta meğer bunun sebebi katalizörün bitmesi değilmiş. vs vs vs. Şerefi cüzdanının kalınlığı ile eşdeğer usta olduğunu sanan şeref yoksunlarının elinde ne olduğunuzu dahi anlamadan bir sürü paranız gidiyor. Benim gitti ondan biliyorum. Geçmiş olsun. Düzenleyen koliva - 10 Ağustos 2011 Saat 05:02 |
||||
![]() |
||||
riva70
1. Vites
01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 Saat 21:23 |
|||
bilgisayara bağlayınca katalizör kirliliği diyordu ama yinede numaradan yapmışsa haram olsun diyorum.
|
||||
|
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
||||
![]() |
||||
cermiki
1. Vites
24 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 Saat 21:18 |
|||
|
Emre kardeşim bende de fault antipollution hatası veriyordu birkaçgünden beri. tekleme yapıyordu. bugün özel bir servise götürdüm bilgisayara bağlattım. hatanın yakıttan kaynaklandığını söyledi usta. hatayı sildi. depoyu bitirmeye yakın iyi ve güvenilir bir yerden al takip edelim dedi. umarım sadece yakıttandır. yakıtı opetten alıyordum bu seferde shell i deneyeceğim.
|
||||
![]() |
||||
106_arts
1. Vites
Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 Saat 21:04 |
|||
seni kötü kandırmıs kim temizleyelm dediyse sana ayıp etmiş . katalizör temizleme diye bişey yoktur egsozcular katalizörun içini almak için böyle numara yapıyorlar cunku baya para edıyor katalizörun içinden ckan madde
|
||||
![]() |
||||
ugur_xs
1. Vites
07 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 Saat 18:58 |
|||
|
iki sorunuda yaşadım katalizörü 450 liraya aldım ve 2 yıl garantili tüp katlizörün ömrünü kısaltıyor bunuda herkez bilir yapcağın iki şey avr ya içini boşlatacaksın yada yenisini alcaksın antipollution ise tüp ayarındandır fakir karışım neden olur yanmasına
|
||||
|
2004 PEUGEOT 206 XS 1.6 120 HP 16V
|
||||
![]() |
||||
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2011 Saat 08:12 |
|||
Elektronik donanimdaki (sensorler vs.) hatalar buyuk cogunlukla bir basgosterdimi yaptirana kadar gitmezler. Bu yuzden aracinizi bilgisayara baglatip sorunun asil nereden kaynaklandigini gormelisiniz. Eger bir zaman sonra duzelmisse yakittan suphelenebilirsiniz ancak bundan %100 emin olamazsiniz. En guzeli bir baglatin ve %100 emin olun. |
||||
![]() |
||||
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |