Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Veee LPG Dönüşümü...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Veee LPG Dönüşümü...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
coolpixsem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Kasım - 1988

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı coolpixsem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Veee LPG Dönüşümü...
    Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 16:18
Star
Merhaba arkadaslar;

Sonunda Cecoli nin yardımları sayesinde aracıma(2000 Qs) LPG dönüşümü yaptırdım.Bikaç bilgi paylaşmak istedim.Atiker marka LPG kiti taktırdım.990 TL kredi kartına 10 taksitle ödemesini yaptım.Kiti taktırmak yaklaşık olarak 3-3.5 saat sürdü.Cecolinin tavsiyesi üzerine maslak oto sanayide ki dönüşüm istasyonunda yaptırdım.3 kişi aracım üzerinde çalıştılar ve oldukça dikkatli bi çalışma oldu.hatta aracımın içine düşün küçük kablo parçalarının bile temiziligine dikkat ettiler.Kiti taktıktan sonra aracı perfonmasmı yoksa ekonomi şeklinde kullacagımı sordular ve ona göre basınç ayarlarında ufak oynamalar yaptılar(Takip ettigim kadarıyla).ilk bakımın 1000 km sonra ücretsiz olarak yapılacagını ve 10000 km sonra 50 TL ücret karşılıgı resimlerde göreceginiz 1 ve 2 numaralı parçaların temiziliginin yapılacagı(Filtrelerin degiştirilecegini) ve kalibrasyon yapılacagı söylendi.Aracımın sesinde hiç bir degişim olmadı tek gözüme çarpan LPG de benzine veya Benzinden LPG ye geçişte  bir titreme oluyor.Bu durumunda normal oldugunu sölediler.Arkadaslar gercekten benzinden bi farkını göremedim.20 TL lik LPG aldım.Şimdi bitene kadar test etmeyi düşünüyorum.Umarım bilgiler işinize yarar.Saygılarımla Dostlarım.

Resimleri koyamadım o yüzden resimler burada

Düzenleyen coolpixsem - 01 Nisan 2011 Saat 16:54
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 16:46

buradanda hayırlısı olsun dıyelım :))

Yukarı Dön
F-Eren Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı F-Eren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 16:49
walla hayırlı olsun hadi bakalım
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 17:27
bende bu ay içinde atiker taktırmayı düşünüyorum
Yukarı Dön
106_arts Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Forumdan Banlandı.

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106_arts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 17:30
ben atikerden sogudum valla 106ma taktırmıstım arabanın anasını aglattı ankaranın en buyuk atiker bayısınde taktırdım
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 17:38
hayırlı olsun kardesım güle güle kullan bu isden anlayan bırılerınden yardım almıssın canını sıkma cok güzel oluyor Embarrassed
yakıt degerlerini paylasmayı unutma :)))
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 17:39
Orjinalini yazan: 106_arts 106_arts Yazdı:

ben atikerden sogudum valla 106ma taktırmıstım arabanın anasını aglattı ankaranın en buyuk atiker bayısınde taktırdım

atikerden soğuma dostum takan ustadan soğu
Yukarı Dön
106_arts Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Forumdan Banlandı.

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106_arts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 17:52
Orjinalini yazan: ose307 ose307 Yazdı:

kim ne derse desın atiker kalite bi ürün değil. brc taktırdım 2 senedir ayar yaptırmaya bile gitmedım tam 2 sene
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 17:53

Orjinalini yazan: ose307 ose307 Yazdı:

kim ne derse desın atiker kalite bi ürün değil. brc taktırdım 2 senedir ayar yaptırmaya bile gitmedım tam 2 sene

doğrudur sende kendine göre haklısın galiba
Yukarı Dön
motoberk Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı motoberk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 20:08
GülmeHayırlı olsun kardeşim, titreme olayı bendede oluyor alıştım artık. Bide araç gaza geçmeden hareket ettiğimde tık sesi geldikten sonra araç gaza rölantidekinden çok daha uzun sürede geçiyor. Sendede öylemi dikkat ettin mi?
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 20:22

arkadasımız yukarıda soylemıs ama bende yınelemek zorundayım... atıkerle alakalı degıl. usta becerıksızlıgı....

brcde de ne pısman olan ıınsanlar var. gırde forumlara oku :))

ben bunu atıkerı savunmak ıcın soylemıyorum. bılınmesı gereken sudurkı en kral sıstemde olsa brc yı bır kenara bırak mesela prıns te bıle sorunlar cıkabılıyor. o acıdan usta herseyı bıtırıyor...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı coolpixsem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 20:24
Orjinalini yazan: motoberk motoberk Yazdı:

GülmeHayırlı olsun kardeşim, titreme olayı bendede oluyor alıştım artık. Bide araç gaza geçmeden hareket ettiğimde tık sesi geldikten sonra araç gaza rölantidekinden çok daha uzun sürede geçiyor. Sendede öylemi dikkat ettin mi?

Valla dikkat etmedim hocam ama bi kontrol eder yazarım.İnsallah yakıtımız düşerde biz arabadan hiç düşmeyiz Sırıtma
Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 20:26
akrdeşim hayırlı olsun bütün arkadaşların yazdığı gibi sende imza yerine araç modelini ve atiker lpg taktığını falan yazarsan buda peugeotlara olmuyor şu sistem bu sistem uymuyor diyenlere bi güzel kapak olur
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı coolpixsem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 20:26

Hocam ne gibi problemleriniz oldu paylaşırsanız sevinirim.Belki bizim başımızada gelir müdahale etmemiz hızlı olur
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 20:35
Orjinalini yazan: motoberk motoberk Yazdı:

senın aracında safe fast kıt takılı. fakat semıhın aracına ben fast kıt taktırdım. ıkısının yazılımları farklı oldugundan dolayı bıraz degısık ozellıklere sahıp ve bırbırınden farklı davranıs gosterebılırler. o acıdan bırebır kıyas etmemek lazım...

safe fast kıtte gaza gecıs mantıgı farklıdır. ya devır duserken gaza gecer yada devır yukselırken. yazılımda bunun secenegı vardır. sende gaza basıp gıderken gaza gecmemesı bundan olabılır. bırde yapılan ayarlarda cok onemlıdır... bılgın olsun...

fakat fast kıtte gereklı degerler elde edıldıgınde hıcbır verıyle baglantısız bır sekılde gaza gecıs yapılır. ıster devır duserken ıster yukselırken...

bırde pek onemsenmeyen lpg bakımlarını onemle hatırlatmak ısterım. her 10.000 km de bır fıltre degıstırılerek genel kontrol yapılmalıdır. bu durum hem garantının saglanması hemde sıstemın uzun omru acısından onemlıdır...

ayrıca motora lpg yenı takıldıgı anda sıstem tam stabılıte ıle calısacak dıye bır durum soz konusu degıl. kımse bunun garantısını veremez. her sıstemde duruma gore sonradan mudahaleler gerekebılıyor.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 20:36
Orjinalini yazan: coolpixsem coolpixsem Yazdı:

Hocam ne gibi problemleriniz oldu paylaşırsanız sevinirim.Belki bizim başımızada gelir müdahale etmemiz hızlı olur

semıhım sen rahat ol yanındayızz :))
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı coolpixsem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 21:03
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Orjinalini yazan: coolpixsem coolpixsem Yazdı:

semıhım sen rahat ol yanındayızz :))

Eyw Cem abi valla sen olmasan ben cesaret edipte taktıramazdım.Tekrar cok teşekkur ederim abi yardımların için.Allah seni başımızdan eksik etmesin Alkış
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 21:19
rıca ederım ne demek :)
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 21:25
bendede atiker var maşallah çok güzel. şak diye geçiyor gaza km de karma 15-16 krş yakıyor. lpg fiyatı 2.04 civarı
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.
Yukarı Dön
motoberk Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı motoberk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 21:55
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

senın aracında safe fast kıt takılı. fakat semıhın aracına ben fast kıt taktırdım. ıkısının yazılımları farklı oldugundan dolayı bıraz degısık ozellıklere sahıp ve bırbırınden farklı davranıs gosterebılırler. o acıdan bırebır kıyas etmemek lazım...

safe fast kıtte gaza gecıs mantıgı farklıdır. ya devır duserken gaza gecer yada devır yukselırken. yazılımda bunun secenegı vardır. sende gaza basıp gıderken gaza gecmemesı bundan olabılır. bırde yapılan ayarlarda cok onemlıdır... bılgın olsun...

fakat fast kıtte gereklı degerler elde edıldıgınde hıcbır verıyle baglantısız bır sekılde gaza gecıs yapılır. ıster devır duserken ıster yukselırken...

Bunları bilmiyordum aydınlattığınız için teşekkür ederim.Gülme 
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6513 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 427 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 553 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 312 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5074 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 586 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 384 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 641 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 227 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 547 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 753 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2243 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1012 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5547 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4787 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2022 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 507 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2186 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37262 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Ahmet2341 1
Burak307xsi 1
Saido26 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English