Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KAYGAN ZEMİN İŞARETİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

KAYGAN ZEMİN İŞARETİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KAYGAN ZEMİN İŞARETİ
    Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 Saat 15:13

arkadaşlar selamlar. aracımı bu sabah çalıştırdığımda yollarda gördğümüz yağışta kaygan zemin işaretine benzer bir işaretle beraber stop lambasının 3 kere yandığını sonrada ikisinin birden söndüğünü farkettim. kitapcığına baktığımda sadece stop kelimesinin 3 kere yandığında olan soğutma suyu seviyesi, fren yağı seviyesi, yağ basınç seviyesi vs sorunlarında 3 kere yandığını okudum.

çıkan işaret bu şekilde yuvarlak içinde ve sarı renkliydi.

ama kaygan zemin işaretine benzer işaretle ilgili hiç bir açıklama bulamadım bunun sebebi nedir.
saygılarımla..
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
sistemci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sistemci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 Saat 18:31
http://documentation.peugeot.com/PmdMyDocFiles/doc05-01/donnees/307/variante/variante_dag_tr_tr_ed.htm

Bu siteyi tüm peugeot'cular incelemeli.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 Saat 20:45
hiç bir yerde bu işaret ve anlamı yok acaba abs mi dicem ama emin değilim çünkü bu işaret farklı abs farklı biliyorum
Yukarı Dön
sistemci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sistemci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 Saat 20:56
Kardeş bende her zaman görünüyor. Kaldı ki 24 saat yağış alan bir bölgedeyim. Endişe görmüyorum.
Yukarı Dön
Yusuf Tekoglu Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
22 - Ocak - 1992

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Yusuf Tekoglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 Saat 21:27
bi kere benim aracımdada yandı ABS lambasıyla beraber ama aracımda abs yok Bu işarette ESP işareti Bildiğim KAdarıyla Bu Araçlarda Böyle Bi Özellik Yok.
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...

Mercedes Vito 112 CDI VIP

34 CTC 01
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 Saat 22:19
lambanın fotoğrafını çektim. yanlız farkettim ki abs lambası yok bu sakın abs lambasının farklı bir şekli olmasın?

Uploaded with ImageShack.us

arızA tespiti ve çözümleri için yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. saygılarımla.
Yukarı Dön
Özgür Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
07 - Şubat - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgür Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 Saat 23:52
benim bildiğimde o esp lambası...
206 feline 1.4 hdi 2006
Yukarı Dön
orhungsxr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
02 - Mayıs - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orhungsxr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 Saat 01:03
yağışta kayan araba işareti esp lambası ama sizin çektiğiniz resimde tam belli olmamış kayan araba işaretimi var genelde ( ) köşelerinde parantez işareti gibi ibareler olunca frenlerle ilgili oluyor amblemler abs olma ihtimali yokmu ki ?
çeliğin rüzgarla dansı
Yukarı Dön
serkan24577 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

28 - Ekim - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan24577 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 Saat 01:20
benimde aracımı çalıştırmadan önce 5 saniye kadar yanıyo esp ışığı ama sönüyo tabiki sonra
 elektronik ağrızadan şüpe ediyorsan eğer mutlaka servise git elektirikçiye gitme sakın benim tavsiyem yine siz bilirsiniz
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 Saat 08:56

bütün göstergeleri araştırdım aynı yerde genelde esp lambası bulunuyor ama benim aracım 307 1.6 XT olduğu için esp yok. herhalde ABS lambasını biraz değiştirmişler bu şekli vermişler diye düşünüyorum. Sadece soğuk motorda yapıyor. akşam eve geldiğimde garajın kapısını açmak için stop ettiğimde ve sonra aracı içeriye koymak için çalıştırdığımda yapmadı mesela!.

acaba elektriksel bir sorun olabilir mi ? akşam işten çıkınca eve giderken bazı şeyler farkettim.
1-) Geri geri giderken arkamda hiç bişey olmamasına rağmen park sensörleri çarpmak üzereymişim gibi ötüyor.
2-) Direksiyonu tam kırdığımızda bilirsiniz direksiyonun hidrolik motoru zorlandığı için uğultu sesi artıyor ve bu sırada kısa farlarımın ışığı yarıya düşütüğünü farkettim.

Stop yazısına istinaden soğutma sıvısını, motor yağını, fren yağını kontrol ettim bir sıkıntı yok. acaba diyorum aküden olabilirmi? saygılar.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 Saat 14:32
Evet o ABS lambasının farklı bir versiyonu.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 Saat 14:45
evet benım aracımdada abs o sekılde :)) kesınlıkle abs lambası ooooooooo
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 Saat 15:07

ozaman sorun aküden olabilir mi. çünkü park sensörleride kafayı yedi ve de direksiyonu tam çevirdiğimde direksiyon hidroliği zorlandığı anda farların ışığı yarıya inmeye başladı. ben akü diye tahmin ediyorum fikri olan varmı? cecoli abi yarın öğlenden sonra esenyurta gelme ihtimalim var eğer karşıya geçersem vakit ayırıp senin yanınada gelicem kısmet olursa.

Düzenleyen quiet_20 - 07 Ocak 2011 Saat 15:46
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 Saat 20:56

telefonum ımzamda... gelmeden once ararsan ıyı olur :)) benım ne zaman nerede olacagım bellı olmaz :))

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2011 Saat 08:19

evet arkadaşlar sorun bulundu. Yurt motorspor harun ustaya gittim, sağolsunlar sorunu buldular ama halledemediler çünkü param yokdu (: krank kasnağı arızalı kaçırıyormuş. o yüzden akü zayıflıyor ve doğal olarak farlarda kısılma park sensörünün kafayı yemesi ilk çalıştırmada abs ışığı vb. sebepleride otomatikman belli oldu. en yakın zamanda değiştirip yoluma devam edicem (: saygılar, ilginize teşekkürler.

Yukarı Dön
307P Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307P Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2011 Saat 13:01
Orjinalini yazan: quiet_20 quiet_20 Yazdı:

evet arkadaşlar sorun bulundu. Yurt motorspor harun ustaya gittim, sağolsunlar sorunu buldular ama halledemediler çünkü param yokdu (: krank kasnağı arızalı kaçırıyormuş. o yüzden akü zayıflıyor ve doğal olarak farlarda kısılma park sensörünün kafayı yemesi ilk çalıştırmada abs ışığı vb. sebepleride otomatikman belli oldu. en yakın zamanda değiştirip yoluma devam edicem (: saygılar, ilginize teşekkürler.

Kardeşim ne kadar fiyat çektiler peki?Bende de aynı durum var ama o sarı renkteki ışığın yerine bende direk abs ışığı yanıyor aynı sorun mudur acaba Sırıtma
Yukarı Dön
Dişsiz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Dişsiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 Saat 23:28
Üstat senin bu ustalar araca ne kadar fiyat biçti bizi bir bilgilendir....
Dişsizle uçmadığım bir gün düşünemiyorum....
Yukarı Dön
307P Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307P Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 Saat 23:50
Orjinalini yazan: Dişsiz Dişsiz Yazdı:

Üstat senin bu ustalar araca ne kadar fiyat biçti bizi bir bilgilendir....

140tl + işçilik demişti sanırım arkadaşımız.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 Saat 08:58
Orjinalini yazan: 307P 307P Yazdı:

Kardeşim ne kadar fiyat çektiler peki?Bende de aynı durum var ama o sarı renkteki ışığın yerine bende direk abs ışığı yanıyor aynı sorun mudur acaba Sırıtma

SELAMLAR. bendeki sarı renkteki ışıkla sizdeki abs ışığı aynı sadece şekilleri farklı. önce akünüze baktırın eğer sağlamsa yinede düşük akım oluyorsa krank kasnağını değiştirin. zaten ustaya gittiğinizde o size para kazanması gereken değil değişmesi gereken parçayı değiştirecektir.

bana krank 140 tl krank kasnağı + 20 tl işçilik istediler.

140 tl yüksek geldi biraz araştırma yaptım fiyatların normal olduğunu hatta çoğu fiyattan dana düşük olduğunu farkettim.
Yukarı Dön
307P Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307P Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 Saat 11:29

Orjinalini yazan: 307P 307P Yazdı:

SELAMLAR. bendeki sarı renkteki ışıkla sizdeki abs ışığı aynı sadece şekilleri farklı. önce akünüze baktırın eğer sağlamsa yinede düşük akım oluyorsa krank kasnağını değiştirin. zaten ustaya gittiğinizde o size para kazanması gereken değil değişmesi gereken parçayı değiştirecektir.

bana krank 140 tl krank kasnağı + 20 tl işçilik istediler.

140 tl yüksek geldi biraz araştırma yaptım fiyatların normal olduğunu hatta çoğu fiyattan dana düşük olduğunu farkettim.

Kardeşim ilk gösterdiğimde akü de sorun yoktu hatta servise bıraktığımda servis bir sorun bulamamıştı ayrıca sana iyi fiyat vermişler ben şimdi götürdüğüm servise söylesem rahat en az 200 alır eminim...Sırıtma
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon pejo 106 son mesaja git 307 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 86 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 1315 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 496 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 465 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 14845 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17455 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 643 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 1028 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5475 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 3275 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4921 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 615 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8568 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 1308 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 1543 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 791 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 6149 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 773 0 Adil.g
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
İlyas41 1
badking530 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English