![]() |
|
klima temizleme spreyleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
klima peteginde su yogusması olur bu yogusan suyun dısarı akması için bir hortum var arabanın altında, kalorifer kutusun altından dısarı cıkartmıslar, arac lifte olursa kolayca görürsün.
klimanın petegi su yogusmasından zamanla yosun tutar . temizleyiciyi bahsetigim borudan basarsan, direk petege basmıs oluyorsun. en güzel temizlik böyle oluyor. gercek klima temizlik yapan firmalarda kondens yoguşma borusundan bu tür ilaç sıkarak petek temizlerler |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Abi uygun fiyatlı çıkma bir lift alacam zaten :d çok lazım oluyor . Geçen kapılarla uğraşırken komşu geldi adam aletlere baktı kardeş sen tamirci misin öğrenci misin naapıyorsun bunlarla dedi.
![]() Bu konuda detaylı bir görüşelim seninle (kilma temizleme) |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
O halde spreyi direk olarak araç içindeki kalorifer yerlerinden sıkmak pek faydalı olmayacak. bu spreyi şimdi tam olarak nereden sıkacağız benim kafam karıştı :)
|
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Cenker abi hep böyle yapıyo. Gaza getiriyo beni yapmak istiyorum sonra anlatıyo açıklıyo gram bişi anlamıyorum ![]() |
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
arkadaslar bu tür spreylerin temizlik yapması için hava emiş yolu yada petekte yogusan suyun tahliye borusundan havalandırma sistemine uygulanması gerekir.
aracın içindeki havalandırma ızgaralarından bir emiş olmadıgından bir işe yaramaz. ben yaptıgım temizlikten bahsedeyim. klimayı calısıtırıp dısardan hava alma kısmında calıstırıyorum. aracın camlarını aralık bırakıyorum, zira temizlik spreyi cigerlerimiz için pek faydalı degil. klima sogutmaya baslayınca petegi üstünde su yogunlasır yani ıslak olur, klima yeterli sogutmaya baslayınca sprey uygulanır. ben aracın altından ( lift veya kanalda ) spreyin yarısını torpidonun içindeki havalandrma kutusuun altındaki su deşarj deliğinden içeri sıkıyorum. diger yarısınıda polen filtresini söküp ordan içeri sıkıyorum. 5 dk içinde aracın altnıdaki su yogusma tahliyesinden yeşil kahverengi leş gibi su cıktıgını göreceksiniz. sprey pislikleri çözüyor, klima calısırken peteginde yogusan su ile spreyi çözdügü pislik kirde tahliye deliginden akıp gidiyor. bahsettigim havalandırma kutusundaki su tahliye borusu sekildeki pipo gibi olan 2 nolu parça, aracın altında nerde arayacagınızı anlamışsınızdır umarım. spreyi buradan içeri sıkıyorsunuz. |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
Abi ellerine sağlık güzel olmuş ama dediğin noktaları bilmiyorumkendi adıma foto ile görselleştirmen mümkün müdür ? Kafam baya yattı |
|
![]() |
|
![]() foto eklemiştim cıkmamıs, fotosuz olurmu hiç alicim ![]() |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
2 numaralı pipo bahsetigim klima peteginde yogusan suyun arac altından akma borusu, aracın altında nerede oldgunu burdan kestirebilirsin.
burdan sprey basınca direk petege yosun mantarın kaynagına zerk etmiş oluyoruz spreyi, würth kılavuzunada etkili temizlik için burdan uygulayın diye yazmıs, ben hem polen filtresindede uyguluyorum tüm pisliği çözüyo sprey |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
Abi resmin yanılgısına bende düştüm bi sefer login olmazsan çıkmıyor ![]() Belirttiğin yeri anladım abi saolsın bugün yarın malzemeyi alıp koyulurum işe. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |