![]() |
|
Araç içine su giriyor. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
betermen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 Saat 16:39 |
|
Merhaba,
307 SW sahibiyim. Yagmur yağdıktan sonra araç içine su giriyor.(sürücü tarafındaki paspasın altı ıslanıyor.) Böyle bir sorunla karşılaşan kimse var mı? Neden kaynaklanır? Ne kadara malolur bilen varsa paylaşırsa sevinirim. |
||
![]() |
||
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hocam çek aracını kanala, bak altına. çürük oldugunu zannetmiyorum ama belki bir yere vurmuşundur. muhakkak vardır bi delik
|
||
![]() |
||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
|
eğer aracın sonradan dışardan içeri herhangi bir tesisat çekilmek amacıyla (ses sistemi, egzos vanası, neon vs. vs.) delik açılmışsa delinen yerde olabilir. Örneğini f7R'mde yaşamıştım. Ya da arkadaşın da dediği gibi darbeden dolayı delinmiş olabilir. Zor birşey ama büyük ihtimallerden biri. Öyleyse alt tarafı bi sac çekilip kaynak yapılacak. 20 30 TL bişey olur maksimum.
|
||
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Aynı problem bende de vardı. Kronik peugeot sorunu dedi usta. Kapının iç kısmı sökülecek tekrar yapıştırılacak dedi. İnanmadım :) Yine de söktürdüm. Kapının iç kısmında bir tür kaplama malzemesi var adını bilmiyorum şu anda köpük benzeri plastik bir malzeme. O kaplama yapıştırıldığı yerden zamanla kalkıyor aslında yağmur yağdığında su kapının iç kısmına geliyor bu malzeme suyun kapının yan taraflarında bulunan kanallara gitmesini sağlıyor ancak özelliğini kaybedince alta sızıntı yaptırıyor. Gözümle gördüm inandım. Sızıntı ordan geliyor. İşini iyi bilen usta bulmak çok zor. Hortumla su tuttu cama tam dediği yerden su şoför tarafındaki paspasa doğru sızıyor. Orayı kaldırıp yeniden yapıştırdı. Sorun düzeldi. Bir kaportacıya baktırın.
Düzenleyen kapagan - 18 Şubat 2011 Saat 18:36 |
||
![]() |
||
kaanalp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
AYNI SORUN BEN DE DE VAR..SÜRÜCÜ BÖLMESİNİN ALTI SU DOLUYOR BIR GUN HERSEYI CIKARDI TEMZLEDIM CAMDAN YAMGUR FALAN GIRDI SANMISTIM AMA KURUTTUKTAN BIR MUDDET SONRA AYNI SORUN TEKRAR OLMYAA BASLADI CÖZÜM NEDİR ACABA????????
|
||
![]() |
||
kaanalp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
NE KADARA MAL OLDU ARKADASIM PEKIII |
||
![]() |
||
UGuRs ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 185 |
|
sizin araclarda varmı bilmiyorum ama benim 206 da alt tarafta tapalar var bi kaç tane sizin araçlardada varsa bir ihtimalde ordandır belki.
|
||
KahramanKentli...
|
||
![]() |
||
betermen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
|
Aracı bugün ümraniye oto sanayide bi kaç yere gösterdim. Sonunda işinin ehli bi usta buldum.(Hasan usta-Birlik oto) Sızan suyun kokusuna-tadına baktı ve antifiriz oldugunu söyledi. 307'lerin diktörtgen bir kalörifer peteği var(50TL). dayanıksız olduğu için plastigi zamanla deforme olup akıntı yapıyor ve şöför ya da ön yolcu tarafına antifirizi sızdırıyor. Torpido sökümü için işçilik 100TL. yani toplam 150 civarı bir masrafı olacak. Arabanın 1 gün serviste kalması gerekiyor.
Diğer gösterdiğim 2 yer suyun antifiriz oldugunu anlamadı torpidoyu sökmek içinde 200TL istedi. Düzenleyen betermen - 19 Şubat 2011 Saat 10:34 |
||
![]() |
||
|
Eger kuru havada olduysa seninkinde de antifiriz akmış olabilir. kokusuna filan bir bak. Antifirizden kaynaklanıyorsa cok beklemeden göster bi ustaya bence.
|
||
![]() |
||
|
Eger kuru havada olduysa seninkinde de antifiriz akmış olabilir. kokusuna filan bir bak. Antifirizden kaynaklanıyorsa cok beklemeden göster bi ustaya bence. |
||
![]() |
||
|
ben antifiriizi 2 ay önce koydum arabama...ama bu sorun daha önce olmustu ve hala tekrarlıyor..yani A.FİRİZDEN OLDUGUNU DÜŞÜNMÜYORUM AMA DEDİĞİNİZ GİBİ DE OLABİLİRRR...BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER YİNEDDEEE:):)
|
||
![]() |
||
formulaone ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1988 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı formulaone
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaslarım bu sorunun cozumu cok basıt hıc debelenmeyın bu ıste sorun yasamıs ve cozmus bırı olarak yazıyorum vıtes kutusunun altında yanı sofor koltugunun sag bacak hızasında ıkı vıdalı bır kapak var orada 30 cm lık bır kalorıfer petegı var bu petek arızalanınca suyu kacırıyor ve dogrudan paspasa gıdıyor yapmanız gereken tek sey petegı degıstırmek ayrıca aracın servıste 1 gun falan kalmasınada gerek yok 1 saatlık bır ıs bu ıs eskısını cıkartacak yenısını yerıne koydurtacaksınız ıscılıkle dahıl 140 tl yı gecmez bu ıs tabı ısın ıcınde antıfırıszde var cunku bu ıslemı yaparken antıfırızı bosaltılacak arabanın daha sonra tekrar doldurulacak cozumunuz bu baska bır cozumu yok bunun yuzde 99 petekten bu durum
|
||
![]() |
||
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
|
Aynı Sorun Bendede Var Allah'tan Ümraniyede oturuyorum ama çok az sızdırıyor bi ara gidicem bende. |
||
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
||
![]() |
||
selcuk-307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selcuk-307
|
gayet güzel açıklanmış, arkadaşımızı tebrik ediyorum. göğsün sökülmesi gerek diyen ustalar da çok iyi biliyorki , göğsün sökülmesine gerek yok. ama diğer türlü işi yarım saatte hallederse 200 TL talep edemez. onun için bu sahtekarlık yoluna başvuruyorlar.
sadece 2 vida sökülecek, eli yatgın olan da yapar. petek çıkarılacak, dikkat edin petek çıkarılırken antifirizin bir kısmı aracın içine boşalacak. yeni petek takıldıktan sonra antifiriz ilave edilecek. 50-60 TL petek. 20-30 TL işçilik. 10TL antifiriz.toplam 100TL civarı Düzenleyen selcuk-307 - 19 Şubat 2011 Saat 14:27 |
||
![]() |
||
bayrakmt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
selam arkadaşlar,
ben de yeni katıldım buraya, kısa bir süre önce 206 sw hdi - 2004 model bir pejo aldık.
arabayı komple elden geçirttik yeni.
tartışılan bu konu dikkatimi çekti. Çünkü aynı sorun bizim 206 ' da var bugün farkettim. Şöför paspasın altı ıslanmış, hatta araba o tarafa eğik durduğu için (park ettiğim yerden kaynaklı) köşeye doğru 1-2 cm. lik bir birikinti farkettim. Suya bakınca direkt olarak radyatör suyu olduğunu anlamak zor değil, çünkü aynı yedek depodaki suyun rengi ( kirli sarı) ile aynı ve elleyince de hafif yağlı yani, antifirizli olduğu belli oluyordu.
Arkadaşların yazdıklarına bakılırsa kalorifer radyatörü değişecek o zaman değilmi?
Vites kutusu altında sağ tarafta denilmiş, bu 206 için de geçerli midir?
Yoksa torpido sökümü filan...hiçbir arabada duymadım kalorifer peteği için koca konsolun sökülmesi gerektiğini..!!! İnşallah fazla masraf açmaz bu iş de başımıza...
|
||
![]() |
||
ataks ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Benim 307 de aynı sorun vardı cumartesi günü usta 1 saatte göğsü sökmeden halletti.
|
||
![]() |
||
formulaone ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1988 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı formulaone
|
arkadaslarım bu konuyu ben acıkladım ve 307 aracımı cok sevıyorum ve bu araclar gercekten ıyıdır dıger araclara gore ferahtır ve konforludur suspansıyonu dısında kullandıgımız her arac halıyle zamanla yıpranıyor parcalarıyla bırlıkte ve boyle durumlar olacaktır ayrıca 100 tlden fazla tutuyor bu kalprıferden kaynaklanan arza antıfırızı ve petegı ıle 140 tl cıvarı ıscılıgıde ıcınde petek bu kadar ucuz degıl kalıtesız bır petekte alırsan bu fıyata yıne ıs acar basına bu bır gercek . fakat bu petegın bır a tıpı bırde b tıpı var bunu ustanıza sorun ve ona gore petegınızı getırdın sonra zaman kaybetmeyın takılırken a bu olmadı demesın kımse sıze ugrasmayın bır kez daha cunku ıkısı arasında borulara gıren agızların farkları var bunun yanlıs gelmesı demek o gun sanayıye gıttıgınızde zaman kaybı demek bu konudada sızı bılgılendırmek ıstedım sevgılerımle |
||
![]() |
||
|
hocam öncelikle geçmiş olsun. bende 307 SW var. gecen cumartesi gunu değiştirttim kalorifer peteğini. söken usta 307 için kaportayı sokmeye gerek yok, ama 206lar ve partnerlarda sokmek mecbur demişti. aracın icine antifirizli iğrenc bi su dolmuştu. değiştirirkende borularda kalan diger sular boşaldı içeriye. süngerleri dun cıkarttım ve yıkadım. leş gibi kokuyor. oto yıkmacılardaki vakum cozum olmuyor. Dosemenin altını cekemiyor cunku. bu havadada kuruması imkansız. mecburen doşemeyi sokmek lazım. fiyat olarak kaportayı sökmek:100TL radyatör: 50 TL antifiriz :20 TL 3 gundur paspasın altındaki antifirizli suyu temizlemeye calısmak ise paha biçilemez:))) en lanet konu suyu kurutmak. kablolar filan geçiyor alttan, ne kablosu bilmiyorum ama zarar gorurse birde ona masraf cıkar. bu iş bi daha başıma gelirse ilk yapıcagım sey dogrudan yetkili servise gitmek. anahtar teslim olur ugrasmazsın doşemeyle, kurutmayla, temizlemekle. 100 lira fazla ver kafan rahat etsin. |
||
![]() |
||
selcuk-307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selcuk-307
|
geçmiş olsun. konuştuğumuz usta mı halletti? başkasına mı gittiniz? |
||
![]() |
||
tkavalli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
307 LERDE İÇERİYE SU GİRMESİ KRONİK HASTALIK. KALORİFERİN ORİNG CONTASI GİTMİŞTİR ORDAN SÜRÜCÜ KISMI PASPASIN ALTINA SU ALIR. CONTA 1 TL RADYATÖR BOŞALTICAĞI İÇİN 19 TL SOĞUTMA SUYU SIVISI 20 TL İŞÇİLİK VEREREK YAPTIRABİLİRSİN.
|
||
307XT
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |