![]() |
|
307 triptonik vites sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
selfat8 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 Saat 08:45 |
sitede baktım ama bulamadım son günlerde arac dururken p ye aldıgımda hafif kaydıgı zaman p den cıkarken kırank diye bir ses geliyor neden yapar ? ?????????????? |
|
![]() |
|
selfat8 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yardım
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
p ye aldıgında araç hafif kayıyo daha sonra p den çıkarken bi ses geliyo doğrumu bu arada el freni çekiyomusun p ye aldıgında
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeş sana benimde bir süre önce öğrendiğim ve şu an hep uyguladığım içinde artık sorun kalmayan bir uygulamayı anlatayım. Eğer yanlış biliyorsamda arkadaşlar bilgilendirebilir.
Bende triptonik vites araç kullanıcısıyım aynı sorun bendede oluyordu araç P den den çalıştırma esnasında vitese yani D veya R ye geçerken krank diye bir ses yapıyor yada zor geçiyordu bilmem senin sorununda aynımı. Bana araç durduğunda direkt P ye çekersem yükün şanzumanda kalacağını bir dahaki çalıştırmadada bu yük sebebi ile vites geçişinin zor olacağını söylemişler ve uygulmayı şu şekilde yaparsam sorun kalmayacağını söylemişlerdi. Araç durduğunda önce N ye alıyor ve el frenini çekiyorum daha sonra P ye alıp araçı stop ediyorum. Bu bilgi benim sorunumu çözdü . Senin soruna benzer ise dene sende bakalım faydası olacakmı.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
haksen016 aynen aynı sorun bende bu aralar p ye almadan el frenini cekip öyle alıyorum fakat neden oldu tamiri yokmu
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Çok detaylı bilemiyorum fakat 307 lerde şanzuman sorununun otomatik araçlarda kronik bir sorun olduğunu maalesef aracı aldıktan sonra yaşayarak öğrendim. Daha önce " Automatic gear fault " hatası yüzünden sıkıntı yaşamıştım. muhakkakki bu sorun la ilgili ya yaşamış yada bilgi sahibi olmuşsundur. Öncelikle bana selonoid valflerimin değişmesi gerek dendi ve yaklaşık 500 ytl. gibi bir maliyet çıktı o an için elim sıkışık olduğu için daha önce aldığım tavsiye üzerine sadece şanzuman yağını değiştirdim yanlış hatırlamıyorsam haziran ayıydı. o günden bu yana şeytan kulağına kurşun problemi bir daha yaşamadım. Ama daha çok bu hatanın soğuk havalarda verdiğini söylüyorlar onun için kış ayını bekleyip göreceğim eğer sorun tekrarlarsa selonoid valfleri bu sefer değiştireceğim.
|
|
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
sadece 307 lerde değil peugeot nun renaultun al4 şanzıman kullanan tüm otomatiklerde valflerin belli periyotlarda değişmesi gerekiyor bazen yağ değişimi ilede çözülebilir bende kampanyadan yararlanıp valf ve yağ değiştircem bakalım hayırlısı...
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Onur merhaba,
değişim sonrası bizide bilgilendirirmisin.marka , model ,fiyat vs. tşk.
|
|
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
tabiki bayelektronik nickli faruk arkadaşımız bugün değişim yapcaktı aşağı yukarı 380tl demişler görünce o da detaylı bilgi verir zaten
|
|
|
|
![]() |
|
bayelektronik ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11553&PN=3&title=peugeotda-kampanya haksen016 arkadasım selenoid valf değişimi yaptırdım.verdiğim linkte detayı ile anlattım hocam.saygıalr |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |