Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

far karartma

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9717
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 08:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: far karartma
Mesajı Yazan: Melih
Konu: far karartma
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2010 Saat 20:07
selam arkadaslar 1999 model 206 icin farkarartma yapmak istiyorum izmit ilcelerinde bu islemi yapan biyer biliyormusunuz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: berko
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 10:54

farların buzlu cam olan modelse bence hiç yapma kendini göstermez. BEnce şeffaf far al ona yap. dışarıda far karartmaya vereceğin paraya depo marka yan sanayi far al bi çift. onlar kolay açılıyo kendin yaparsın karartmanı.

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 11:17
evet buzlu cam model tavsiyen için çok teşekkürler dediğin gibi yapmak en mantıklısı ben birde farları temizleticektim.

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 11:21
bu dediğin deo marka şeffaf farlardan internette satan bir yer biliyormusun

Mesajı Yazan: berko
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 11:38
yedek parça siteleri satıyor diyo biliyorum ama sanayideki yedek parçacılarda kolay bulunuyor.

Mesajı Yazan: sempatik87
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2010 Saat 02:45
far karartmayı 20 30 liraya yapıyolar istanbulda ama siz imitteymişsiniz malesef :) 

-------------
307 herşeye değer

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2010 Saat 08:09
Orjinalini yazan: sempatik87 sempatik87 Yazdı:

far karartmayı 20 30 liraya yapıyolar istanbulda ama siz imitteymişsiniz malesef :) 

nerde yapıyorlar 20-30 lıraya

Mesajı Yazan: SUPERMAN
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2010 Saat 11:10
evet nerde yapıyorlar 20 30 liraya bilgi verde yaptıralım

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2010 Saat 15:45
GülmeMerhaba....Farları karartmak istiyorsan mıkalı camlarda geri dönüşümü yok. Cam farlarda sisli yöntem yapılıyor..ancak izmirde bilmiyorum..****** bu işi yapıyor

Edit EmRaH : İnternet sıtesı yerıne sahıs adres ve numaralarınzı verırsenız daha ıyı olur

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2010 Saat 16:43
Orjinalini yazan: f tuning f tuning Yazdı:

GülmeMerhaba....Farları karartmak istiyorsan mıkalı camlarda geri dönüşümü yok. Cam farlarda sisli yöntem yapılıyor..ancak izmirde bilmiyorum..****** bu işi yapıyor

siz acaba bu firmanın sahibi misiniz?

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesajı Yazan: alpbeyazı
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2010 Saat 23:14
Orjinalini yazan: H-a-d-i H-a-d-i Yazdı:

mantıklı yaklaşım olmuş h a d i kardeşThumbs Up

-------------
TesadÜfeN GeldİK, mEcbuRen yaŞıyOrUZ...

BEYLERBEYİ/İSTANBUL

0RH+

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2010 Saat 23:56
zaten baksana rumuza "f tuning"  belli değilmi?  Sleepy

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 11:56
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
yeni konu açacaktım ama baktım konu var onu hortlatayım dedim.
far karartma yapmayı düşünüyordum daha sonra madem farların içini açıcam siyah yerine gövde rengi yapsam nasıl olur diye yorumlarınızı almak istedim.

ayrıca su zımparası, plastik astarı ve boyayı nerelerden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: yeditepely
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 12:08
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
yeni konu açacaktım ama baktım konu var onu hortlatayım dedim.
far karartma yapmayı düşünüyordum daha sonra madem farların içini açıcam siyah yerine gövde rengi yapsam nasıl olur diye yorumlarınızı almak istedim.

ayrıca su zımparası, plastik astarı ve boyayı nerelerden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
hortlayan konuya devam edeyım:))metin arkadasım nasıl acacaksın fari banada akıl fikir ver ya:) bende ılerleyen zamanlarda angel yapana kadar boyle takılayım dıyorum.belki hıc angel takmamızada gerek kalmaz bır xenon kıt alırız 5-5 olur mu dersın
su zımparası astar boya falan nalburda satılıyor.

-------------
Atakan
2001 206 XS 1.6 16V benzinli (siyah)
İSTANBUL

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 19:40
burası biraz tenha olduğu için buralarda pek olmuyor işte. dün praktikere gittim bulamadım.
kafamda bu 207 gibi farın içini gövde rengi yapma işi var.

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 20:29
bu nasıl bır kırmızıdır yaaa:)) farlara yakısacagına emınım.farı actıktan sonra her renk yapılır da farı acabılecekmısın ki.

-------------
Atakan
İSTANBUL

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 20:41
ısı tabancası yada fırında biraz ısıtarak camdaki silikonlar yumuşuyormuş sonra rahatça açılıyormuş bende araştırma içersindeyim.

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 20:52
sılıkonlarla beraber farın plastıgıde yumasayıp sekıl kaybına ugramasın sonra:((

-------------
Atakan
İSTANBUL

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 20:55
:) benim konu m metin bu iş :)) sulu zımpara astar falan atma sonra astar falan kalkar gerek yok heyecana düzgünce zımparala kaliteli bi boya al boya hiç arkana bakma açmak içinde illa ısı tabancasına gerek yok elektrikli soba bile iş görür :) 5-10 dk sobanın önüne koy sonra vıdayla farla far camınının arasına sok tornavıdayı yavas yawas acılacakdır. eger cok zorluyorsa az daha koy sobanın ustune basıt bısey bırını actıgında dıgerını daha basıt ve sonrakılerı dahada basıt bı sekılde cıktıgını goreceksın :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 20:56
Orjinalini yazan: yeditepely yeditepely Yazdı:

sılıkonlarla beraber farın plastıgıde yumasayıp sekıl kaybına ugramasın sonra:((
dediğin dogru ısı tabancaları bu yuzden sakıncalı :) 300-500 dereceye kadar sıcaklık verdıgı ıcın bu yuzden elektrık sobası kullanmak daha mantıklı ve guvenlı

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 21:05
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

Orjinalini yazan: yeditepely yeditepely Yazdı:

dediğin dogru ısı tabancaları bu yuzden sakıncalı :) 300-500 dereceye kadar sıcaklık verdıgı ıcın bu yuzden elektrık sobası kullanmak daha mantıklı ve guvenlı
peki nasıl yapacagız.elektrık sobasına farı paralel bır sekılde kac cm uzaktan tutmalıyız yada tellere tamamen yapıstırmalımıyız.ve kac dakıka sure tutmalıyız.devamlı tornavıda ıle kontrol mu etmek gerekli yumusamısmı dıye.ben de ıstıyorumda sanırım bıraz korkuyorum:))) farın elımde camsız kalmasından dolayı:)))

-------------
Atakan
İSTANBUL

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 01:24
yok merak etme kalmaz :) asırı zorlama ama10 dk beklet uzaklıgıda bı karış olsa yeter aradakı mesafe :) 10 dk beklesın o sekılde sobaya bakacak sekılde koy farı sonra al elıne farı dene :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 09:24

:) benim konu m metin bu iş :)) sulu zımpara astar falan atma sonra astar falan kalkar gerek yok heyecana düzgünce zımparala kaliteli bi boya al boya hiç arkana bakma açmak içinde illa ısı tabancasına gerek yok elektrikli soba bile iş görür :) 5-10 dk sobanın önüne koy sonra vıdayla farla far camınının arasına sok tornavıdayı yavas yawas acılacakdır. eger cok zorluyorsa az daha koy sobanın ustune basıt bısey bırını actıgında dıgerını daha basıt ve sonrakılerı dahada basıt bı sekılde cıktıgını goreceksın :)

muhammet, su zımparasını farın camını zımparalamak için kullanıcam. bende şeffaf cam var zamanla sararmış. Boya işi ayrı. Yanlız astar kullanma demişsin farın içi plastik olduğu için önce astar üzerine boya atmak daha iyi olamazmıydı.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 18:08

muhammet, su zımparasını farın camını zımparalamak için kullanıcam. bende şeffaf cam var zamanla sararmış. Boya işi ayrı. Yanlız astar kullanma demişsin farın içi plastik olduğu için önce astar üzerine boya atmak daha iyi olamazmıydı.
hayır olmaz astar yuksek sıcaklıga dayanıklı degıl o yuzden dıyorum kardeşim dışarıda olsa astarsız olmaz ama farın ıcınde astar kullanma bı taş gelecek yer olsa ne bilim yuksek basınclı yıkama da su tutulcak bı yerde degıl o yuzden astar daha zararlı olur camı zımparalarsan cızık cızık olur tahmınen onun yerıne pasta cilayla temizle camı hem guzel gorunum kazanır hemde sarılık kalmaz

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 21:56
cilayı en son cama atıcam

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 22:18

Cikarttin mi farlari?

Mesajı Yazan: Mehach
Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2011 Saat 12:35
http://www.youtube.com/watch?v=mqNmbwS1Ziw&feature=BFa&list=PL3C06A0BEFE9E208C&index=2" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=mqNmbwS1Ziw&feature=BFa&list=PL3C06A0BEFE9E208C&index=2  Bu videonun 14.saniyesindeki bordo aracın farlarının işlemine ne deniyor arkadaşlar karartma mı? Bayıldım eminim Boncuk'a da yakışacaktır..

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2011 Saat 15:07
çok orijinal duruyor ya, islenmiş gibi gerçi annem görse silmeye kalkar kesin Sırıtma

herkesin farı da yolu da açık olsun arkadaşlar:)

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2011 Saat 16:12
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Cikarttin mi farlari?

farları çıkarttım da zımparalayıp geri taktım. içini açmaya cesaretim olmadı. daha doğrusu boyam yokdu bende daha sonraya erteledim.

-------------

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2011 Saat 16:16
Orjinalini yazan: alpbeyazı alpbeyazı Yazdı:

Orjinalini yazan: H-a-d-i H-a-d-i Yazdı:

mantıklı yaklaşım olmuş h a d i kardeşThumbs Up

+1Thumbs Up

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2011 Saat 16:17
Orjinalini yazan: Mehach Mehach Yazdı:

http://www.youtube.com/watch?v=mqNmbwS1Ziw&feature=BFa&list=PL3C06A0BEFE9E208C&index=2" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=mqNmbwS1Ziw&feature=BFa&list=PL3C06A0BEFE9E208C&index=2  Bu videonun 14.saniyesindeki bordo aracın farlarının işlemine ne deniyor arkadaşlar karartma mı? Bayıldım eminim Boncuk'a da yakışacaktır..

ona moretta far diyorlar. angel gibi ama üzerinde cam yok ayrıca sanırım mercekli farıda yok sadece kabartmalı duruyor

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2011 Saat 17:08
Hmm siyahta pek belli olmamış, benim aracıma olur mu o sizce?

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2011 Saat 18:13

Hmm siyahta pek belli olmamış, benim aracıma olur mu o sizce?

moretta 3 boyutlu far kendisi. neden olmasın tabiki olur ama arka stoplarıda üç boyutlu alın tam takım olsun

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2011 Saat 18:15

videoyu sonuna kadar izle bak mavi araçlardada aynı farlardan var nasıl olmuş kendin karar ver Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2011 Saat 18:43
Maliyeti ne kadardır acaba? Shocked

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net