Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hararet-yardım lütfen

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9604
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 10:09
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: hararet-yardım lütfen
Mesajı Yazan: ozaannn
Konu: hararet-yardım lütfen
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 06:32
Arkadaşlar allah rızası için benim bi hararet sorunum vardı geçenlerde paylaşmıştım hallolmadı ne yaptıysam bugün yeni bi radyatör aldım orjinal yine çıkıyor hararet şüphelendiğim conta veya devirdaym ama conta kaçırıyor olsa araç su eksiltir ki bi gram eksilme yok hararet yüksekken yedek yani su koyduğumuz yerden fokurdama hatta ataliye bile yapar oda yok aslında bu aynı zmanda hararet olmadığını gösterir ama gösterge 110 a kadar çıkıyor şehir içinde hele zorlama olursa 120ye kadar.Devirdaym desem araba hemen hararet yapar su kaynatır çalışınca 5 km gidemezsin LÜTFEN GERÇEKTEN ZOR DURUMDAYIM UYKULARIM KAÇIYOR DAHA ÖNCE BAŞINA GELEN VARMI BU SORUNUN NEDENİNİ BİLEN VARMI YEMİN EDERİM ARABAMI ÇOK SEVİYORUM AMA SIRF BU YÜZDEN SATILIĞA ÇIKARDIM ÇÜNKÜ ÇÖZÜM BULAMADIM LÜFTEN YARDIM  

-------------
ozaann

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Eleanor_
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 08:45
dediğin sorunun aynısı bendede oluyo bazen hatta hararet en üst kırmızıya çıktıgı zaman bile oluyo genelde dediğin gibi dur-kalk ta cıkıyo.bende hararet yaptırmaktan cok korkuyorum bide arabayı yeni aldıgım için daha çok sıkıntı yapıyo bana!aynen bendede 1 gr su eksilmesi olmuyo! sorunu bulup paylasırsan cok sevinirim. tahmin ediyorum ki aracın 206!!

-------------
Bizi Çekemeyen Anten Taksın !!!!

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 10:21
kırmızıya kadar görmedim ama 110 gördüm bende arabamlaki daha 25000 km de. trafikte sürekli fan açıktır. C4 motorunun aynısı bu motorlar ve bende 1.6 C4 varken onda hiç hareret sorunum yoktu. Acaba bu sorun 1.4 motorlardamı var? Aynı motorun 1.6 sında sorun yaşamadım çünkü?

Mesajı Yazan: mabolla
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 10:30
geçen gün şehir içinde hararet tavan yaptı ve "engine temperature is too high" gibi bir yazı ile ekran sesli uyarı verdi,suyu da tamdı aracın yani hararet olması imkansızdı,aklıma hhararet müşürü geldi,çünkü hararet normalken birden tava yapıyordu.son zamanlarda birkaç defa daha olmuştu ama fazla önemsememiştim.neyse servise kadar bir şekilde gittim ustam hemen sorunu anladı,fan devreye girmiyormuş,fan sensörünü ve hararet müşürünü değiştirdik 10 dakikada,bütün mesele çözüldü..105 TL parçalara  10 TL de işçiliğe verdim.
sanırım sizdeki sorun da bu yüzden kaynaklanıyor..

-------------
Baran yıldırım

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 10:31
206 larda fan 97 derecede açar. benim fanımda açıyor bir sıkıntı yok. fanla beraber inmeye de başlıyor. ama piyasadaki hiçbir arabada bu kadar çabuk hareret çıkmazken neden 206 larda bu sorun var bunu anlayamıyoruz biz.

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 10:37
sizin araçlarda da motorla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum,sabahtan akşama trafikte olan arabalar ağlardı yoksa,ev arkadaşımın da 206 sı var bu güne kadar hiç böyle bir sorun yaşamadı,ben çok önemli bir problem olduğunu sanmıyorum yani arkadaşın bu yüzden arabayı satılığa çıkarması kadar.işinin ehli bir servise gittiniz mi?
onlar ne diyor

-------------
Baran yıldırım

Mesajı Yazan: behzat
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 10:44
kardeşim bu peugeotlarda motor zayıf hemen hararet yapıyor servise sordum o da aynı şeyi söyledi yeni çıkan peugeotlarda Toyota motoru kullanılıyormuş mesele çözülmüş.

-------------
HAK GELDİ BATIL KAYBOLDU

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 11:07
puglarda ki motor PSA grubunun motoru.peugeot,citroen,ford,volvo birçok aracında bu motoru kullanıyor.ve gayet başarılı bir motor.

-------------
Baran yıldırım

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 12:04
Orjinalini yazan: behzat behzat Yazdı:

kardeşim bu peugeotlarda motor zayıf hemen hararet yapıyor servise sordum o da aynı şeyi söyledi yeni çıkan peugeotlarda Toyota motoru kullanılıyormuş mesele çözülmüş.
o motorda termostat + iki kademe fan var nasıl hararet yapıyo anlamadım ben bnm araba 90 ın üsttüne çıkmaz ne kadar sıkışırırsan sıkıştır o kadar zayıf motor degildir peugeot motoru diğer motorlara göre sıcak çalışır

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 12:06
Orjinalini yazan: ozaannn ozaannn Yazdı:

Arkadaşlar allah rızası için benim bi hararet sorunum vardı geçenlerde paylaşmıştım hallolmadı ne yaptıysam bugün yeni bi radyatör aldım orjinal yine çıkıyor hararet şüphelendiğim conta veya devirdaym ama conta kaçırıyor olsa araç su eksiltir ki bi gram eksilme yok hararet yüksekken yedek yani su koyduğumuz yerden fokurdama hatta ataliye bile yapar oda yok aslında bu aynı zmanda hararet olmadığını gösterir ama gösterge 110 a kadar çıkıyor şehir içinde hele zorlama olursa 120ye kadar.Devirdaym desem araba hemen hararet yapar su kaynatır çalışınca 5 km gidemezsin LÜTFEN GERÇEKTEN ZOR DURUMDAYIM UYKULARIM KAÇIYOR DAHA ÖNCE BAŞINA GELEN VARMI BU SORUNUN NEDENİNİ BİLEN VARMI YEMİN EDERİM ARABAMI ÇOK SEVİYORUM AMA SIRF BU YÜZDEN SATILIĞA ÇIKARDIM ÇÜNKÜ ÇÖZÜM BULAMADIM LÜFTEN YARDIM  
fan müşürünü kontrol ettir aracı pc ye bağlasınlar termostatı kontrol etsinler araba 206 ysa üsütnde 89 luk termostat vardır yne hararetin düşmezse 83 lük termostat ı sor bi ustaya

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 15:33
Arcım 2000 model xt 1,6 8 v. kmsi 100000 zaten hor kullanmadık hiç arabayı anlamadım gitti tam detaylı bilgiye sahip olan yok sanırım yarın son kez servise vericem eğer olmazsa aracı satoyrum arkadaşlar aalmak isteyen olursa yardımcı olurum beyaz cam tavanlı bilginiz olsun 

-------------
ozaann

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 15:57
Arkadaşlar şimdi bi duyum aldım araçın 10000 km bakımını yaptırmadım daha gerçi daha 500km geçti vakit olmadığından birisi dediki bujilerini değiştir artık her duyduğuma inanır oldum varmıdır bi alaka?

-------------
ozaann

Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 19:59
Garantisi var, gidin servise, derdinize care bulsunlar.
Ilk ve tek pug. kullanan da siz degilsiniz, sorun varsa cözümü de vardir.
Peugeot motorlari basarili bir makinadir.
Peugeot motoru zayif diyen serviste, bence baska markaya gecsin.
Kendi yapamadigi-anlamadigi kötü demek, bilmeyenlerin ve ögrenme yetenegi olmayanlarin
kacis caresidir. yag-filtre ve diger bakimlari zamaninda yaptirin, en az 300.000km ayni
motoru kullanirsiniz.

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Mesajı Yazan: Melih
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2010 Saat 02:02
bende arkadaşa katılıyorum ben hiç rektefe yapılmamış 323000 km de  1999 model 1.4 xr gördüm aracı kullananda toyota fabrikasında çalışan bi japon 99 da türkiyeye geldiğinde almış aracı.Peugeot tek geçerim

Mesajı Yazan: bulent 77
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2010 Saat 02:20
bu tür sorunlar fan müşüründen kaynaklı oluyo genelde,fan müşürü devirdaim yapmayı dolayısıyla fanı açmayı engelliyo, müşür deişirse problem olmaz diye düşünüyorum.

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2010 Saat 22:02
ben çok zorladığımda bile 90 nın biraz üstüne çıktı motor başarılı bence araçda kaynama fokurtu yoksa 120 yi gösteriyorsa müşürlerdendir

Mesajı Yazan: FTH
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2010 Saat 23:22
Geçmiş olsun.. 
konu olması gereken bölümüne taşınmıştır.

-------------
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005
207 Millesim   2009
207 GT   2009    
VW Scirocco white ed. 2017
206 CC SİYAH 2003
206 CC GRİ 2004

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 02:20
evet 206 motorları çok kısa mesafede bile hemen ısınıyo ve hararet yükseliyo aracı stop ettikten sonrada soğumasıda hayli zaman alıyo.

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 11:28

merhabalar ,

3 ay önce 93 model 106 xr , tek kapı arabamı aldım.
ilk defa peugeot kullandığım için araça yabancıyım.
sormak istediğim soru 93 model aracımda hararet göstergesi yok.Neden yok?
bu araç pek hararet yapmaz diyemi yoksa; o yıllarda opsiyon seçeneği olsun diyemi?
Hararet göstergesi yerine lamba koyuşlar ,bu sistem nasıl çalışır bilmiyorum.
araç belli bir neden yüzünden hararet yaparsa nasıl anlıyacağım?
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.teşk...

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 11:33
Orjinalini yazan: pejbıg pejbıg Yazdı:

merhabalar ,

3 ay önce 93 model 106 xr , tek kapı arabamı aldım.
ilk defa peugeot kullandığım için araça yabancıyım.
sormak istediğim soru 93 model aracımda hararet göstergesi yok.Neden yok?
bu araç pek hararet yapmaz diyemi yoksa; o yıllarda opsiyon seçeneği olsun diyemi?
Hararet göstergesi yerine lamba koyuşlar ,bu sistem nasıl çalışır bilmiyorum.
araç belli bir neden yüzünden hararet yaparsa nasıl anlıyacağım?
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.teşk...
zaten hareret olunca lambası yanar herhalde hundai accent var dayımda onun da öyle yok göstergesi çok sıcak ve arabayı zorladığınızda kafanızda soru işareti varsa kaputu açıp bakarsınız veya takılabilir hatta bazı elektrikçiler devre kuruyor hassas fanla bağlantı spor araçlara bunlardan uygulanıyor

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 11:43
teşk...
lamba yanaksa herşey için çok geç olmasından korkuyorum.
söylediğiniz gibi bir elekt.götürüp gösterğe takmak en güzeli
göstergenin olmaması çok ilginç ; 90 model bradwaylerde bile gösterge var.

Böyle durumu yaşayan HARARET GÖSTERGESİ  taktıran varmı ......

TEŞK...

Mesajı Yazan: arifziyaar
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 12:08
çocukken bizim 1963 model traktörde bile hararet göstergesi vardı :P

-------------
2006 x-design 206 hdi şeytankırmızı

1980 - beylikdüzü

Mesajı Yazan: muhlisoz
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 12:28
hararet sorunu mu desem tam olarak emin değilim ama bende de böyle bi durum söz konusu arabayı çalıştırıp birazcık yol gittiğim zaman hararet hemen 90'ın üstüne çıkıyo 100'ü geçtiğide oluyo ama daha hiç 120'yi görmedi. galiba normali böyle bu arabaların. ateşli araba bu peugeot 206'lar (:

-------------
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4
Adana
1986

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 13:05

hemde çok ateşli :):)

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2010 Saat 13:28
paracetamol vereyım mı abı Gülme ates dusurucudur kendısı Sırıtma

Mesajı Yazan: serFBdar
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2010 Saat 23:01
1998 model 306 var bende ilk defa uzun yola çıktım şuan antalyadayım izmit-izmir-bodrum antalya yani baya yol yaptım yaklaşık 1200 km. her dakika gözüm hararetteydi 130 km ile giderken fan devreye girecek kadar hararet yükselirmi peugeot ise yükselir.lütfen objektif olalım sayfadaki şikayetlere bakarsakta fazla yanıldığım söylenemez.peugeotlarda hararet sorunu,rolanti sorunu kronik .

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2010 Saat 23:24
geçen hafta sonu ustamla bu konuyu konuşturk Pug larda hararet normal dedi. 97 de 206fan açıyo 110 gördüğümü bilirim şehir içi. normalmiş. fanınız sağlam olsun suyunuz tam olsun yormayın yüklenmeyin bu havalarda motoru. Harici hareret göstergesi taktırabilirsiniz ama değerin birebir doğru olduğunu nasıl test eder elektrikçi bilmem. Haşim ağbi bilgi verir bu konuda sanırım.

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2010 Saat 23:50
abi hariciler dediğin gibi sağlıklı olmayabiliyor ama hararet ve rolanti peugeotların düzelmeyen romatizması gibi ....

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net