Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yaylar yükseltile biliyormu?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9600
Tarih: 05 Temmuz 2025 Saat 13:14
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: yaylar yükseltile biliyormu?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: yaylar yükseltile biliyormu?
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2010 Saat 16:49

selamlar.. arkadaslar yeni bir 206 GTI aldım araçta spor yaylar var araç baya bi yere yakın dahada yeni boyattırdım arabayı altını sürtmekten korkuyorum bu yayları yükselte biliyormuyuz? tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2010 Saat 19:20
Orjinal yaylari kullanin

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2010 Saat 20:36

206 gtı dayımda vardı orjinal yaylada sürtebiliyordu nal diye tabir edilen bir parça takılıyor  eski araçlara bunlara olurmu bilmem

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2010 Saat 19:50
Eger orjinal yay+amortisörllerle de sürtüyorsa, servise gidip danisin.

-------------
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.

Mesajı Yazan: bugatti78
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2010 Saat 12:13

bende de 307sw var aracımın yüksekliğinden memnunum ve üzerinde orjinal yaylar var fakat ben biraz daha yükseltmek istiyorum otoparka girerken altı sürtüyor orjinalden farklı daha yüysek yay bulunuyormu?

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2010 Saat 14:00
Orjinalini yazan: bugatti78 bugatti78 Yazdı:

bende de 307sw var aracımın yüksekliğinden memnunum ve üzerinde orjinal yaylar var fakat ben biraz daha yükseltmek istiyorum otoparka girerken altı sürtüyor orjinalden farklı daha yüysek yay bulunuyormu?

Selamlar,

fabrikanin kullanmis oldugu, orjinal yaylari yükseltmeye sakin kalkismayin.
Bu sizin, can- mal güvenliginizi tehlikeye atar. Sorun sizin 307'de degil, sikayetci oldugunuz
otoparkin kusurudur. Arac yükseklikleri, binlerce test-deneme ve AR-GE'de calisan yüzlerce
mühendis ekibinin uzun calismalari sonucu olarak yapilir. Türkiyedeki, hicbir standarda uymayan
yol-kaldirim-otopark ölcüleri, üretici fabrikalarin kusuru degildir.

Yay ile yükseltmeden, meydana gelebilecek tehlikeleri ayrintilariyla yazmaya kalksam,
inanin siz bile okumazsiniz Göz Kırpma

-------------
2- Calisiyorsa kurcalama

Mesajı Yazan: serkan.ist
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2010 Saat 17:13
İlk kez yay yükseltmek isteyen birilerini görüyorum. Herkes alçaltmak ister. ŞŞşaşşrıdımmm.:)

Yaylarını yükselttiğiniz arabaya çoluk çocuğunuzu bindirmeyin derim.

-------------
Av. Serkan Türker

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2010 Saat 17:21

benim ki orjinal yayları değil aracın eski sahibi taktırmış spor yay

Mesajı Yazan: serkan.ist
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2010 Saat 20:51
Orjinalini yazan: efe_senkader efe_senkader Yazdı:

Aracın erki yayları yoksa yada eski sahibine ulşamıyorsanız bu yayları değiştiren özel servilerde benzer işlemi uygulatan spor yay taktıran gençlerin çıkarttığı çıkma yaylardan bulma şansınız var tabiiki. Ama bulamazsanız mecbur orjinalini takacaksınız. Bunda bir sorun olmaz.

Ama şehir içi değil de özellikle şehirdışı birazda virajlı yollara bu yaylarla çıktığınızda duyduğunuz güven ve kullanım rahatlığını orjinal yaylarda bulamazsınız.

Spor yaylar oldukça güvenli bir sürüş verse de kasislerden geçerken tahtanın üstünde oturmuş gibi bir izlenim veriyor en çok buna gıcık oluyorumSinirli

-------------
Av. Serkan Türker

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2010 Saat 22:28
Orjinalini yazan: serkan.ist serkan.ist Yazdı:

Orjinalini yazan: efe_senkader efe_senkader Yazdı:

Aracın erki yayları yoksa yada eski sahibine ulşamıyorsanız bu yayları değiştiren özel servilerde benzer işlemi uygulatan spor yay taktıran gençlerin çıkarttığı çıkma yaylardan bulma şansınız var tabiiki. Ama bulamazsanız mecbur orjinalini takacaksınız. Bunda bir sorun olmaz.

Ama şehir içi değil de özellikle şehirdışı birazda virajlı yollara bu yaylarla çıktığınızda duyduğunuz güven ve kullanım rahatlığını orjinal yaylarda bulamazsınız.

Spor yaylar oldukça güvenli bir sürüş verse de kasislerden geçerken tahtanın üstünde oturmuş gibi bir izlenim veriyor en çok buna gıcık oluyorumSinirli

evet katılıyorum. görüntü ve yol tutuş güzel ama küçük büyük her çukurda her sette faytonda gibi zıplıyorum. Alışıcam zamanla

Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2010 Saat 22:47
Baska bir baslikta tartismisdik ( yay+amortisör)

Yay+amortisör kombinasyonu, uygun teknik-marka-kullanma amacina uygun secilirse,
hicbir sikayetiniz olmaz.

Pahali olanlar bosuna pahali degil yani.

Örnegin Koni sari, sertlik ayari yapilabiliyor. Kullanima göre sert veya yumusak.

-------------
2- Calisiyorsa kurcalama

Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2010 Saat 23:09
Camurluk Araları Gayet Acık Nasıl Sürtüyorsun Anlamadım Acıkcası..Orjinal Yayları Takcaksın Ozman.. 

-------------
StOcK 99 106 S16/GTI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net