Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 406 Sport Pack Hakkında Yardım...!!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 406
Forum Tanımlaması: Peugeot 406, 1995'ten 2004'e kadar üretilen geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9564
Tarih: 21 Mayıs 2025 Saat 01:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 406 Sport Pack Hakkında Yardım...!!!
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Peugeot 406 Sport Pack Hakkında Yardım...!!!
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2010 Saat 21:26

Merhaba,

Ben de Pejocular arasına katıldım. 2 ay önce aldığım aracımla ilgili bir kaç problem yaşıyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

2001 model 2000 Hp, 138 Bg Spor Pack modeli;

1) Aracımda LPG yok. Şirket aracı kullandığım için 406 mı fazla kullanma fırsatım olmuyor. 2 ayda 400 KM yol yapmışım :)) Çok fazla kullanmadığım için ve maddi sıkıntıdan dolayı  LPG taktırmayı düşünmüyorum. Fakat problemim bakımlarını yaptırmama rağmen Km'de 0,50 Kuruş civarı (fazla da olabilir)  :)) yakıyor. Sizce bu değer normal mi?

2) Teybim de sorun yaşıyorum. Arada bir kontağı kapatmama rağmen teybim kapanmıyor. Direksiyon kumandası ve teybi açma kapama tuşu çalışmıyor. Fakat teyp üzerinden kanal değiştirip ses açma kapama yapabiliyorum. Hiç birşekilde teybi kapatmayı beceremedim. Çözüm olarak akü kutup başlarını söktüm taktım düzeldi. Fakat akü kutup başlarını sökmek sakıncalımıdır. Ayrıca bu çözüm zahmetli bir iş ve ayarlar sıfırlandığı için tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum. Sizce teybimdeki sıkıntı nedir? Bana çok masraf açar mı?

3) Bu ay 410 TL civarı vergi yatırmam gerek. Bir arkadaşımdan duyduğuma göre bir "Beyanname" doldurup vergi dairesine verirsem bir alt kademeden vergi yatırabiliyormuşum. Bunu nasıl yapabilirim ve şartları nelerdir?

4) Aracın bakımlarını (yağ, filtre, su, amortisör vs) yaptırdım. Fakat yetkili bir servis yerine tamirciye yaptırdım. Bilgisayara bağlatıp bakım tarihini falan sıfırlatmam gerek diye birşey duydum. Servise mi götürmem gerek aracı?

Şimdiden Herkese Teşekkürler...!!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: serkan.ist
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2010 Saat 21:48
135 hp 2000 st kullanıcısıyım.

Yakıtı şehir içi için normal. LPG ile 250 300 arası yakıyor.

Bakım tarihini bilgisayara bağlatmanıza gerek yok. Kitapçıkta kumanda tuşlarıyla nasıl sıfırlanacağı yazıyor. Kolay bir işlem.

-------------
Av. Serkan Türker

Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2010 Saat 09:47
Serkan Bey teşekkür ederim. Aracın kitapçığı bende yok. Çok zor değilse nasıl yapabileceğimi anlatır mısınız?

Diğer konular hakkında bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum...!!!

Saygılar

Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2010 Saat 10:54
Ezbere bilemiyorum. Kitapçığı arabadan alınca size o bölümü gönderirim. Sanırım fark yoktur sizinkinyle.

-------------
Av. Serkan Türker

Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2010 Saat 20:58
İşlem dediğim gibi çok kolaymış

Kontağı kapatın. Hız paneli ekranında hararet göstergesinin yanındaki (yeri modele göre değişebilri sanırım) üstünde 000 yazan düğmeye basılı tutun ve kontağı açın.

km gösterge  ekranı 10 saniyelik tersine bir sayım başlatır.

Düğme biri (düğme bir 000 yazılı km düğmesi) 10 saniye süreli devamlı basılı tutun. Ekran =0]' gösterir ve bakım anahtarı kaybolur. (bakım zamanı yaklaştığında örneğin 500km kaldığında  km göstergesinin yanında bir anahtar işareti çıkıyor o anahtardan bahsediyor)

Yani kolay bir işlem. Umarım yardımcı olur.

-------------
Av. Serkan Türker

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2010 Saat 09:25
Teşekkür ederim açma eve gidince deneyeceğim. Umarım Yapabilirim...

Mesajı Yazan: fatihsun
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2010 Saat 16:03

aynı araçtan bende aldım söylediğiniz sorunlar bendede var

siz bir çözüm bulabildinizmi acaba radyonun kapanmaması çok sinir bozucu oluyor iyi günler

Mesajı Yazan: fatihsun
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2010 Saat 18:57
bu radyo sorununu yaşayan başka kise yokmu acaba

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net