Amortisör (süspansiyon) ve arka fren öneriniz ??
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8983
Tarih: 19 Temmuz 2025 Saat 18:34 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Amortisör (süspansiyon) ve arka fren öneriniz ??
Mesajı Yazan: Long Beach
Konu: Amortisör (süspansiyon) ve arka fren öneriniz ??
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2010 Saat 03:48
Selamlar, bendeki ihtiyar 106'ya bir iyilik yapip, fabrika orjinali (1996 model) üzerinde duran yag basincli amortisörleri degistirmek istiyorum. 14 sene olmus ve artik bana güven vermiyor, 120km/h dan sonra yolda tutmak pek emniyetli degil. Yaylar aynen kalacak ve gazli amortisör takmayi düsünüyorum. Biraz sert olsun, 106 yi ne alcatacagim ne de yükseltecegim, o yüzden sadece amortisörleri degistirecegim. Koni düsünüyordum ama fiyatlari görünce hemen vaz caydim 2 ön ( koni - red ) olan 220 euro, koni-yellow 230 euro Billstein'a baktim sadece 2 ön amortisörler 210 euro, kalite süper ama benim 106 süper degil, 16 yasinda  Eibach'i hic yazmiyayim aslinda, 2 ön icin 500 euro (arabayi satmak lazim eibach almak icin )
Bunlarin haricinde, kullandiginiz markalar nelerdir. Benim icin önemli olan sürüs güvenligi, virajda savrulmamasi, kullandigim yollar cok düzgün ve herzaman asfalt-otoban vs. yani bozuk yol derdim yok. Kullandigim lastikler, fab. orjinal ölcüsü ( 155/70 R13 Bridgestone ), ön takim yeni,rot -rotil ne varsa hepsi, fren diskleri ve balatalarina kadar, (amortisörler kaldi degisecek) aracin altinda en kücük pas dahi yok, bugün altini komple kontrol ettim, orjinal etiketleri dahi üzerinde.
Arka fren balatalari yeni (kampana) ama kampana eski, o da orjinal fabrika montaji , kampanayi da artik degistirme zamani geldi. Ön ve arka frenler Bendix.
Ate veya Bendix kullanmak sartmidir ? baska marka öneriniz varmi ?, Arka fren kampanasi ve balatalari Ate : 250 euro ... Balatalarin uzun ömürlü olmasi sart degil, sert balata da frenaj cok kötü.
Kampanayi boyamayi düsünmüyorum, Jantlari orjinal 106 nin 3 delik 13" jant ....
Önerilerinizi bekliyorum...
Yardim ve öneride bulunanlara simdiden tesekkür ederim...
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2010 Saat 00:43
sanirim kimse aracinda amortisör kullanmiyor
|
Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2010 Saat 00:58
Billstein Yada Koni Ama Öncelik Koni Derim Arabanı Birazdaha Alcaltırsan Güzel Olur.Amortisör İle Birlikte Kule Gergiside Tavsiye Ederim.Tadını Doya Doya Çıkartırsın.Aradaki Farkı Zaman Gecmeden Anlarsın..Balata Konusuna Gelince Ne Çıkarsa Onu Tak:):):)
------------- StOcK 99 106 S16/GTI
|
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2010 Saat 02:19
Aytaç Yazdı:
Billstein Yada Koni Ama Öncelik Koni Derim Arabanı Birazdaha Alcaltırsan Güzel Olur.Amortisör İle Birlikte Kule Gergiside Tavsiye Ederim.Tadını Doya Doya Çıkartırsın.Aradaki Farkı Zaman Gecmeden Anlarsın..Balata Konusuna Gelince Ne Çıkarsa Onu Tak:):):) |
cevap icin tesekkürler ama ;
tavsiye ettiklerini alamayacagimi ( fiyatlarindan dolayi ) bahsetmistim. Benim, en azindan bu sene rally niyetim yok, ( maddi sorunlar) sadece günlük kullanim icin, tavsiye edebilecegin baska markalar varmidir ?
ayrica, benim icin görüntüden daha fazla önemli olan sürüs emniyeti, zaten o yüzden amortisörleri ve tüm kaucuk burclari ( arabanin altindaki ön-arka altta ne kadar varsa burclari) degistirecegim
|
|