ne yapmak gerekiyor? (ses sistemi)
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Ses Sistemleri
Forum Tanımlaması: araclarınızdaki ses sistemleri arıza ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8894
Tarih: 12 Nisan 2025 Saat 09:58 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: ne yapmak gerekiyor? (ses sistemi)
Mesajı Yazan: amtclb
Konu: ne yapmak gerekiyor? (ses sistemi)
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 03:46
selam.
saatlerdir formda konuları okuyorum ses sistemleri hakkında. Arkadaşlar cok güzel öz anlatmışlar fakat benım istediğime uygun bır konu-cevap yok.
otomobilim 2006 model 307 benim isteğim şu arkadaşlar.
otomobilimde aşırı bır ses istemiyorum ama net bir es istiyorum ve bagajımı subwoofer le doldurmak istemiyorum.
kapılardaki hoparlörleri değiştirmek gerekirse amplifikatör takmak ve standar bir focus ghia , golf , astra sesi almak istiyorum.
yardımlarınızı ve yorumlarını bekliyorum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 07:56
net bır ses almak ıcın ses sıstemınde kullanılan mıdd bass'dır.
fakat anladıgım kadarıyla asırı bır sey ıstemıyorsunzu sız ..
on arka kapılara 2 takım yanı 4 tane sunny kolon koyabılırsınzı cıftı 40 tl .. he dersenız daha kalıtelı o zaman sony pıoneer gıbı makalar on plana cıkıyor . ama sunny sızın ıcın yeterlı olacaktır kı cok yuksek bır tız sesı veıyor kendım dınleıdm ..
ve 200'lık bır teyp aldıgınızda pıonner ses cıkısı daha da kuvvetlenecegı ıcın sızın yonunuzden guzel olur ..
Bass + amfı + teyp dersenız malıyetı ufak bır sıstemın max 500-600 tldır
|
Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 09:33
Emrah a katılıyorum. önce bütçenizi bilsek daha fazla yardımcı olabiliriz.
------------- Hadi, 1981, İstanbul
|
Mesajı Yazan: atakanka
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 11:12
EmRaH Yazdı:
on arka kapılara 2 takım yanı 4 tane sunny kolon koyabılırsınzı cıftı 40 tl .. he dersenız daha kalıtelı o zaman sony pıoneer gıbı makalar on plana cıkıyor . ama sunny sızın ıcın yeterlı olacaktır kı cok yuksek bır tız sesı veıyor kendım dınleıdm ..
ve 200'lık bır teyp aldıgınızda pıonner ses cıkısı daha da kuvvetlenecegı ıcın sızın yonunuzden guzel olur ..
|
bahsettiğiniz sunny kolonlardan da bass alamazmıyız ? çok fazla bir beklentim yok tabii ki ama bende yenilemeyi düşünüyorum ses sistemimi.
mesela ben 300-400 arası bir bütçe ayırabilirim.
------------- Varlığımız provakasyon birbirimize.
|
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 11:22
Arkadaslar arabadan Bass sesi almak ıcın subwoofer olması gerek aracınızda ..
170 tl amfı + 160 tl jbl kabınlı bass ıle bu sorunu halledebılırsınız180-200 tl arasında da pıoneer teyp aldıgınız taktırde ses sıtemınız hazır olur.
dedıgım sunny kolonlar sadece ses verıyor bass alamazsınzı
|
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 11:33
tavsiyem bas yerine kapılara infinity marka toplam 2 mid takım alman birde 4 kanal jbl amfi. bass bence sürekli ihtiyac duyulan birşey degil sevmiyorsan bagajıda doldurmanın anlamı yok. Bu şekildede ses gayet net olur.
------------- 106->206->208->207->301->308->3008->C4X
Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr
|
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 18:22
cvp ve yorumlarınız için teşekkürler.
bugun bıraz araştırma yaptım aksam sızlerle paylaşmak fıkırlerınızı almak ıstıyorum arkadaslar.
|
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 21:37
mrb emrah benım bırkac daha sorum olucak.
otomobilime JBL GTO-1004E 4 Kanal Anfi ve
ön kapılara DLS Classic (426) Crossover + 16cm Hoparlör
arka kapılara DLS Classic (425) Crossover + 13cm Hoparlör taksam güzel ses alırmıyım.
subwoofer takmak istemiyorum. bagajım zaten kucuk . benım aradıgım ses focus , golf sesi.
|
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 21:49
Alırsın tabı kı 4 tane mıd bass takıcaksın muhakkak guzel bır ses alacaksın
DLS mıd bass'lar guzel ve kalıtelıdır bır cok yerde profosyonel olarak gecer fıyat olarak bıraz pahalıdır ama .. suan kıcker mıd bass 115 tl jbl mıd bass 110 tl DLS daha pahalıdır sanırım
|
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2010 Saat 22:37
http://img15.imageshack.us/i/307ar.jpg/">
|
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2010 Saat 22:44
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8848&title=ses-sistemi-ile-ilgili - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8848&title=ses-sistemi-ile-ilgili
bu konuyu inceleyiniz.
bir de neden aracınızın resmini eklediniz bu konu altına? (bu arada resmi ben düzenledim.)
|
Mesajı Yazan: fourus_06
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2010 Saat 23:02
öncelikle bu iş için ayırdığınız bütçe ve beklentiler önemlidir.eğer mid,anfi işine girişecekseniz basa ihtiyaç duyabilirsiniz.sadece çıkışı iyi bir teyp alarak seste biraz düzelme yaratabilirsin.4 kanal anfi alıp 2 takım mid+teybin diğer çıkışından 1 çift sağlam oval bağlayabilirsin.yine 4 kanal anfiye 1 çift kaliteli mid+slim bir bas bağlayabilirsin hemde bagajında fazla yer kaplamaz.sadece bir teyp alıp orta şeker 2 takım kapılara hoparlörde alabilirsin.vs.vs.vs..bu işte sınır yok ne kadar para o kadar iyi ses.yazmış olduğunuz ürünler gayet kaliteli ürünlerdir.iyi ses alacağınıza eminim fiyat olarakta standartların üzerinde sıradan bir sistemden pahalıya mal olacaktır.tahminim sıfır 650-700 civarıdır.
------------- http://img695.imageshack.us/i/dsc01933000000000000000.jpg/" rel="nofollow">
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 03:48
Resim nasıl eklenir konusunu okudum denerken ekledim. Düzenleme için teşekkür sanırım bir sorun olmaz resim eklemenin.
Ses sistemi konusunda pek bilgim yok bugün bir tesisatcıyla daha görüştüm.
Otomobilimin ön kapılarına mit bas takayım , arka kapıdaki daha iyi haporlör takayım işini görürdedi fakat ben pek takmin olamadım.
Ben ses sistemi için 1000 kadar cıkabilirim fakat ben bagaja subwoofer takmak istemiyorum. Net bir araç içi yeticek bas sesi istiyorum. Sıradan bir focus , vw sesi.
|
Mesajı Yazan: yigit1989
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 05:29
herkeste aynı dert var sanırım pug ların ses sistemi gerçekten çok kötü
bugün arkadasımın arabasına jvc teyp 2 tane oval pioneer jbl anfi ve 1200 luk jbl bass taktırttık,resmen arabanın ses sitemine aşık oldum bass vuruşu falan harika ötesi yaklasık 900 tl para ödedi bunlar için. Ben de 4 tane jvc kompenant oldugu için oval taktırtmıyacam 700 tl ye anlasım inşallah param olduğu zaman jvc teyp+1200 bass+ anfi taktırcam.
bu arada vw ve focuslardakı ses için en uygun ve ucuz yöntem kaliteli bir teyp +anfi+ 4 tane iyi hoparlördür
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 08:00
amtclb Yazdı:
Resim nasıl eklenir konusunu okudum denerken ekledim. Düzenleme için teşekkür sanırım bir sorun olmaz resim eklemenin.
Ses sistemi konusunda pek bilgim yok bugün bir tesisatcıyla daha görüştüm.
Otomobilimin ön kapılarına mit bas takayım , arka kapıdaki daha iyi haporlör takayım işini görürdedi fakat ben pek takmin olamadım.
Ben ses sistemi için 1000 kadar cıkabilirim fakat ben bagaja subwoofer takmak istemiyorum. Net bir araç içi yeticek bas sesi istiyorum. Sıradan bir focus , vw sesi. |
neymsı bu focus sesı ben anlam veremedım 
her neyse bass ıstemıyorsan 1 tane 4 kanal amfı alacaksın jbl .. ardından on arka kapılara ıkı cıft yanı 4 adet mıd bass alıcaksın kıcker olur dls olur ınfınıty olur jbl olur v.s .. guzelde bı amfı cıkıslı cıkıslaı kuvvetlı teyp aldıgın zaman yerınde yeterlı bır sıstem olacaktır net bır ses alırsın merak etme
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 11:55
ya Emrah ben de anlamadım. Ford ve VW nasıl bir set takıyomuş.
o zaman Emrahın dediğin gibi JBL anfi ve 2 ad mid takımı bağlanacak. eğer anfi ve 2 takım mid bass halen VW sesi vermiyorsa yapacak birşey yok.
ayrıca arka pandizot üzerine veya kutu içersine slim bass da bağlanabilir. derinlik ölçüsü çok azdır. çok yer kaplamaz.
http://www.sahibinden.com/kicker_cvt_slim_bas_30cm_subwoofer-30WQQaXQQ10582852WQQpXQQdisplayitem - http://www.sahibinden.com/kicker_cvt_slim_bas_30cm_subwoofer-30WQQaXQQ10582852WQQpXQQdisplayitem
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 11:59
yigit1989 Yazdı:
bu arada vw ve focuslardakı ses için en uygun ve ucuz yöntem kaliteli bir teyp +anfi+ 4 tane iyi hoparlördür |
senin açtığın konuya 20-25 tane mesaj yazdık.baktıkki ısrarla anlamak istemiyorsun, sonunda konu kilitlendi, ama 20 mesaja değmiş. sonun anladın konuyu.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 15:56
Problemi çözdük diyelim cvp ve ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.
moderatör en sonunda zaten otomobili değiştir demiş yiğit1989 arkadaşa.
Ben şirket aracaı olarak kendi aracımdan daha fazla süre focus kullanıyorum ondan bır kıyaslama hedef belirledim.
En iyisi herşeyin orjinali en güzeli.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 16:07
H-a-d-i Yazdı:
yigit1989 Yazdı:
bu arada vw ve focuslardakı ses için en uygun ve ucuz yöntem kaliteli bir teyp +anfi+ 4 tane iyi hoparlördür
|
senin açtığın konuya 20-25 tane mesaj yazdık.baktıkki ısrarla anlamak istemiyorsun, sonunda konu kilitlendi, ama 20 mesaja değmiş. sonun anladın konuyu. |
ISRARLA ANLAMAK İSTEMİYORSUN CÜMLESİ HOŞ BİR CÜMLE DEĞİL. FORUM ACMIŞSIN BENDE ÜYE OLMUŞUM SAMİMİYETİNE GÜVENEREK. SORUYORUZ BIR KARAR VERENE KADAR. CVP YAZMAKMI ZOR COK NU VAKIT ALDIK ....
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 17:03
arkadasım sordugun tum soruları cevapladık zaten .. zor olsa kımse burda senın konuna cvp vermez .. tek tek herseyı anlattık daha ne olsun ?
|
Mesajı Yazan: Hacı
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 17:36
amtclb Yazdı:
H-a-d-i Yazdı:
yigit1989 Yazdı:
|
senin açtığın konuya 20-25 tane mesaj yazdık.baktıkki ısrarla anlamak istemiyorsun, sonunda konu kilitlendi, ama 20 mesaja değmiş. sonun anladın konuyu. |
ISRARLA ANLAMAK İSTEMİYORSUN CÜMLESİ HOŞ BİR CÜMLE DEĞİL. FORUM ACMIŞSIN BENDE ÜYE OLMUŞUM SAMİMİYETİNE GÜVENEREK. SORUYORUZ BIR KARAR VERENE KADAR. CVP YAZMAKMI ZOR COK NU VAKIT ALDIK .... |
O mesaj sana yazılmamış arkadaşım kendi kendine stres yapma
-------------
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 20:22
Ahmet, o cevap sana yazılmamıştır. üzerine alınacak bir durum yok.
|
Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 23:06
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2010 Saat 14:16
ben o konudada özur mesajı yazmıstım ne alaka burda laf vuruluyor her neyse
|
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2010 Saat 14:08
yigit1989 Yazdı:
ben o konudada özur mesajı yazmıstım ne alaka burda laf vuruluyor her neyse |
ya yanlış anlama hemen. sadece sana biraz takılalım dedim. özür dileyecek bir konu da yok. hepimiz kardeşiz.
sen biraz daha araştır, bazı arkadaşların yaptığı gibi ürünü aldıktan sonra yeni konu açıp da "bu cihazlar nasıl, iyi mi yapmışım, ucuza mı almışım" diye sorma.
almadan önce cihazları marka-model ve fiyat belirt. değerlendirelim. ben de MP3 çalar alcam. belki beraber alırız, ucuz olur.
|
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2010 Saat 23:42
H-a-d-i Yazdı:
yigit1989 Yazdı:
ben o konudada özur mesajı yazmıstım ne alaka burda laf vuruluyor her neyse |
ya yanlış anlama hemen. sadece sana biraz takılalım dedim. özür dileyecek bir konu da yok. hepimiz kardeşiz.
sen biraz daha araştır, bazı arkadaşların yaptığı gibi ürünü aldıktan sonra yeni konu açıp da "bu cihazlar nasıl, iyi mi yapmışım, ucuza mı almışım" diye sorma.
almadan önce cihazları marka-model ve fiyat belirt. değerlendirelim. ben de MP3 çalar alcam. belki beraber alırız, ucuz olur. |
valla abim okul haziranda bitiyor para biriktiriyorum devletten aldıgım kredilerle haziran civarı 600 tl falan olur artık burdan tanıdık falan birşekilde en uygun yollu bir sistem yaptırıcam
|
Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2010 Saat 20:43
Forumlarda herzaman karşılaşılan bir olay yüz mimikleri görülmediği için böyle yanlış anlaşılmalar oluyor kimse art niyetli değil bu forumda ki olsaydı herkez herkezin işi görülsün diye çabalamazdı görüşündeyim kimse kimseye kırılmasın gücenmesin darılmasın hadi'nin de söylediği gibi hepimiz kardeşiz.
-------------
01 COA 084 ARh(+)
|
Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2010 Saat 20:49
seviyorum ulen peugeotturkey'i
Helal olsun arkadaşlar. Ne güzel herkes anlayışlı herkes kırmıyor birbirini. sevgiler. 
|
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2010 Saat 03:18
benim form tecrubesizliğim nelere yol actı kusura bakmayın.
ön kapılara JBL Gto 6508C 16CM 210W Component
bagaja JBL GT5-12 1100 Watt Kutulu Subwofer
amplifikatör olarakta Boss GT980 5 Kanal aldım.
fakat arka tarafa
Pioneer TS-A6993S 460Watt 6*9 5 Yollu Coaxial mi component mi takayım arkadaslar.
|
Mesajı Yazan: mehmet1965
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2010 Saat 17:54
amtclb Yazdı:
fakat arka tarafa
Pioneer TS-A6993S 460Watt 6*9 5 Yollu Coaxial mi component mi takayım arkadaslar.
|
ahmet bence oval dusunme component daha ıyı olur
------------- 2000 206 xr prenses aşk-ı şehir ESKİŞEHİR
|
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2010 Saat 23:46
mehmet1965 Yazdı:
amtclb Yazdı:
fakat arka tarafa
|
fiyatlarınıda yazar mısınız
ahmet bence oval dusunme component daha ıyı olur
|
|
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2010 Saat 23:49
Ardarda 2 mesaj olacak ama yeni konu açmamak adına burdan bir soru sorayım dedim.
Pioner Jvc tarzı 200 tl civarı 4x50 watt çıkışlı teyp 4 tane 16 cm 230 watt jvc kompenant normal bir anfi
bunlarla elde ettiğim ses nasıl olur bass olarak vw lerdekine kıyaslarsak ne düzeyde olur
eğer cevaplar olumlu olursa bu hafta halledicem :)
|
Mesajı Yazan: MirakGTI
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 00:00
öncelikle golf ve ford gibi 307 de ses alamazsınız. ses yalıtımları farklıdır her aracın. golfdeki ses yalıtımı 307 de yok.
bütçeniz 300-500 arası ise ön kapıya bir mid takımı arkaya mid takım ve 4 yada 5 kanallı anfı + olarak bir bass koyabilirsiniz.
------------- www.PeugeotTurkiye.Com
"Tuning Sitesi Değil Marka Sitesidir"
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8290 - Forum kurallarını okumak için tıklayınız!
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 00:02
hocam bende şu an için orj cd changer 4 tanede jvc hoparlör var dediklerimi yaparsam farkı nasıl olur onu sormuştum yoksa paraya kıydıktan sonra neler yapıldıgına şahit oldum arkadasm corsasına 1000 tl harcadı disco gibi geziyoruz ben o kadar istemiyorum :)
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 00:07
2 X 30 Cm Kicker Subwoofer 4 X 16 Cm Jbl Mid Takımı Jbl 75,4 Mid Anfi Jbl 601,1 Sub Anfi Kuru akü Özel dizayn arka bagaj Özel dizayn kapılar
GroundZero 1.0 farad kapasitör
Alpine IVA 105 ana ünite
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8290 - Forum kurallarını okumak için tıklayınız!
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 00:08
orjinalin watt'larından güçlü ise bir nebze daha iyi çalar herhalde.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 00:10
maşallah hocam :)
benim özel sebepler diyelim bagajı küçültme lüksüm yok :)
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 09:41
yigit1989 Yazdı:
Pioner Jvc tarzı 200 tl civarı 4x50 watt çıkışlı teyp
4 tane 16 cm 230 watt jvc kompenant
normal bir anfi |
bence gayet tatmin edici. ama anfiyi 5 kanallı alıp, ısrarla slim (dar, çok az yer kaplar) woofer tavsiye ediyorum.
|
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2010 Saat 01:12
mrb arkadaşlar yoğunluktan bir kaç gündür bakamadım.
jbl taktık denedik bizim beklentimizi karşılamadı ve cıkardık.
şimdi ön kapılara hertz esk 165 kom. ve arka kapılara hertz hck 130 ve hertz es 200 20cm subwoofer takıcaz. taktıktan sonra durumu sizinle paylaşırıcam.
|
Mesajı Yazan: neo
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2010 Saat 20:58
307deki kapı yapısı itibarıyla anfi ile kalite bir mid komponentden yuksek volum alırsın ama bas sesini ne yaparsan yap kaliteli alamazsın. orijinal kapı dosemesini feda edip pandizotlu ozel komponent yerleri yapılmadıkca bence hic sansımız yok...
------------- saygılar...
|
Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2010 Saat 23:41
|