Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ses sistemi ile ilgili

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Ses Sistemleri
Forum Tanımlaması: araclarınızdaki ses sistemleri arıza ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8848
Tarih: 05 Nisan 2025 Saat 04:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ses sistemi ile ilgili
Mesajı Yazan: yigit1989
Konu: ses sistemi ile ilgili
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 02:46
herkese selamlar bu işten anlayan arkadaslara bir sorum olacak

öncelikle ünviversite öğrencisiyim aylık kredilerle biriktirdigim az miktarda bir para var...

arabamda 307de olan dandik cd changer var hoparlör olarakta 4 tane 230 wattlık 16 lık jvc taktırdım.

arabamda tiz sesler çok iyi ama bass vurmuyor sizce genel olarak ne yaplayım istedigim bass normal vw olan bass gıbı olsa yeter yani çok abartı birşey istemiyorum sizce ne yaptırmam gerek,

saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 08:37
jbl 1100 w gt5 serısı bır bass alıcaksın 150 tl + 150 tl ye de 4 kanallı bır amfı alıcaksın ısclık ve kaplolarıyla bılrıkte 350 tl ye gelır sana hocam .

yalnız teyp sart amfı ve bass baglamak ve guzel beslemelerı ıcın teybın arkasına bır aparat takıyorlar degıstırmeden orjınalıne ama pek tavsıye etmıyorum ben .. teyp dahıl 500-550 tl cvarı kurabılırsın ses sıstemını

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 09:03
eğer teybin gücü bass vurmaya yetseydi zaten bass sesi gelirdi. hoparlörde sorun olduğu kesinlikle sanmıyorum. bence en ucuz yol Pioneer CD çalar almak. 200 TL bile tutmaz.

yoksa anfi ve woofer almak lazım. en az 400 TL tutar.

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesajı Yazan: hakann308
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 15:43
Orjinalini yazan: H-a-d-i H-a-d-i Yazdı:

eğer teybin gücü bass vurmaya yetseydi zaten bass sesi gelirdi. hoparlörde sorun olduğu kesinlikle sanmıyorum. bence en ucuz yol Pioneer CD çalar almak. 200 TL bile tutmaz.

yoksa anfi ve woofer almak lazım. en az 400 TL tutar.
verilen cevabı pek anlamadım açıkçası teybin gücünün bass vurmaya yeterli olması???

orjinal hoparlörler ile ve ya sonradan mid takımları taktırarak vw grubundaki gibi bass hissi alamazsınız onun için bir amfi çıkışı bir amfi birde woofer lazım ama gümbür gümbür bass dinlemek istemiyorum derseniz size daha pratik ve daha ucuz yollu çözümler bulabilirim

Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 17:27
orjinal Pejo hoparlörlerinin RMS değerleri pek yüksek olmadığı için, orjinal CD çalar, bu hoparlörleri besleyebilir. yani bass vurabilir.

ama teybi değiştirmeden bir mid takımı alıp da bass sesi beklersen , zaten RMS değerleri yüksek olan hoparlörleri besleyemeyecektir.

yani ana ünitenin çıkış gücünü yükseltmek yerine, sadece hoparlörlerin kalitesini artırmak sadece sesi netleştirir, bası artırmaz asla.

bunu demek istedim.

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 17:45
ucuz ve çok temiz bas ve tiz aldığım sistemim var. Buna benzer birşey yapabilirsin.

SONY CDX-GT424U usb girişli MP3 player - 250 TL
JBL 1000w 30 cm kabinli subwoofer - 185 TL
ön kapılarda JBL 16 cm mid takım - 150 TL (arka kapılar orjinal hoparlörler bağlı ama teypten kısıldı)
XETEC 800w 4 kanal anfi - 190 TL
İŞÇİLİK KABLOLAR DAHİL 150 TL

benzer şeyler kurabilirsin.

Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 21:44
Amfiyle desteklenmeyen hiçbir hoparlörden yeterli bass alınmaz,,
Tatmin edici saviyede tiz,mid,bas almak için uygun bir sistem ve uygun w'lı bir amfi gerekir..Amfin uyduruksa yine bass yerine boğuk ses duyarsın..
Profesyonel ses sistemlerinde sahne arası parçalar çalarken uyduruk çin işi vcd player kullanırdık..Ses bozulmazdı..

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2010 Saat 02:13
verilen cevaplar için tesekkürler direk soru sorayım çünkü verilen cevaplarda biraz tutarsızlık olmuş :)

230 wattlık jvc hoparlörlerime en ucuz şekilde vw grubundakı bassı nasıl vurdurabilirim.

teybi degistirip anfi alsam olmazmı?

yada mevcut teype ne gibi ek yaptırtmam lazım

bide vw lerde subwoofer yok taktırtmak sart mı

tesekkürler

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2010 Saat 07:30
bass sesı almak ıcın bır amfı + bır bass yanı subwoofer + olarak ses xıkısları kuvvetlı olan pıoneer sony tarzı teyp alman gerek . bu akdar basıt ;)

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2010 Saat 12:19
Orjinalini yazan: yigit1989 yigit1989 Yazdı:

verilen cevaplar için tesekkürler direk soru sorayım çünkü verilen cevaplarda biraz tutarsızlık olmuş :)

230 wattlık jvc hoparlörlerime en ucuz şekilde vw grubundakı bassı nasıl vurdurabilirim.

tesekkürler
teybini değiştirmene gerek yok teybe bir amfi çıkışı taktıcaksın bir amfi alıcaksın örneğin edison ve jbl 1000lik bass alıcaksın istediğin zaman bassı kısarak vw grubundaki gibi istediğin zman bassı açarak gümbür gümbür dinleyebilirsin ya da benimki gibi bir tesisat kurucaksın şölen havasında geziceksin

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2010 Saat 14:03
Orjinalini yazan: hakann308 hakann308 Yazdı:

tesekkürler
teybini değiştirmene gerek yok teybe bir amfi çıkışı taktıcaksın bir amfi alıcaksın örneğin edison ve jbl 1000lik bass alıcaksın istediğin zaman bassı kısarak vw grubundaki gibi istediğin zman bassı açarak gümbür gümbür dinleyebilirsin ya da benimki gibi bir tesisat kurucaksın şölen havasında geziceksin

herşey güzelde bas vurunca o ferrariler oynamıyo yerinden? Sırıtma sabitledinmi onları ?

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2010 Saat 21:02
Orjinalini yazan: BuRÇaK BuRÇaK Yazdı:

Orjinalini yazan: hakann308 hakann308 Yazdı:

tesekkürler

herşey güzelde bas vurunca o ferrariler oynamıyo yerinden? Sırıtma sabitledinmi onları ?
yok oynamıyorlar yerlerinden sabitler ama değiştircem onları 308 rcz nin die-castları çıkmış onlardan alıp monte edicemStar

Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2010 Saat 23:42
bugun teyp baktım ama anladım ki teypi degistirtmek cok cirkin duruyor bende mevcut cd changerı temızletıp kullanmaya karar verdım evet sevgılı üstadlarım mevcut teyple en iyi sesi nasıl alabılırım  :)

Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2010 Saat 23:44
şimdikinden çok farklı olmaz anfi ve mid takmayacaksan. ayrıca neresi çirkin bir görüntü oluyor anlamadım. yarın foto ekleyeceğim teybimin. orjinalden daha güzel. baktığın teyp iyi değildi heralde.

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2010 Saat 21:32
benim teybimin resmi. ben çok çirkin durduğunu düşünmüyorum. zira ışıkları turuncu olduğu için uyum bile sağlıyor. bence. Bas için bunun gibi birşey ve anfi mid sub takım şart derim.

http://img522.imageshack.us/i/dsc00183r.jpg/">

Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2010 Saat 00:21
307 ye inanki çok çirkin duruyor ayrıca cd  changer ve koldan kumanda boşa gitmiş olacak :( ne yapsam şaşırdım ya amplifikatör mü ne olmaz mı orj. hoparlöre yaw

Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2010 Saat 22:06
bu teyp eski 307 aracımdada takılıydı :)
cd changeri çıkarmadım orda boşluk kalmasın diye ve kötüde durmadı. eğer büyük ekran alıp komple takmayacaksan changer orda kalmalı.
teyp zaten uzaktan kumandalı koldan kumandayı aramıyorum hatta çok rahat. tek elle araba kullanırken diğer elle değiştiriyorum istediğim şeyi.
sadece fikrimi paylaştım dostum. ama pişman olmazsın böyle bişi laırsan bence.

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2010 Saat 22:51
orjinal teypede kucuk bi aparat yardimiyla anfi baglaya bilirsin ve elde edecegin ses ilaki eskisinden iyi olur yada sadece kalieli bir teyp le suanki aldigin sesi ikiye uce katlaya bilirsin karar senin
aracimin orjinalligi bozulmasin diyozan soyle biseyler dusune bilirsin
http://www.sahibinden.com/orjinal_teybinizin_anfi_cikisi_yokmu_iste_cozum_by_kocaman-77WQQaXQQ24369323WQQpXQQdisplayitem - http://www.sahibinden.com/orjinal_teybinizin_anfi_cikisi_yokmu_iste_cozum_by_kocaman-77WQQaXQQ24369323WQQpXQQdisplayitem

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 00:53
çok mantıklı bir sorum var sizlere

şu yeni vw lerde ne anfi var nede bagajlarında birşey ama ne guzel bass vuruyor benimde istedigim bu kapılardakı hoparlörlerim biraz bass vursun yani çok asırı degıl bagaja falan girmek istemiyorum bugun baktım 200 tlye turuncu göstergeli siyah teyp var

bilmiyorumki ne yapsam ıyı ce aklım karıstı

Mesajı Yazan: b55can
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 03:21
Orjinalini yazan: BuRÇaK BuRÇaK Yazdı:

benim teybimin resmi. ben çok çirkin durduğunu düşünmüyorum. zira ışıkları turuncu olduğu için uyum bile sağlıyor. bence. Bas için bunun gibi birşey ve anfi mid sub takım şart derim.

http://img522.imageshack.us/i/dsc00183r.jpg/">

Mesajı Yazan: b55can
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 03:23
Bu teybin ışıkları kırmızı mı? Turuncu mu? Genelde teyplerde turuncu olmuyor hele de Sony gibi bir markada,eğer turuncu ise model kodunu yazabilirmisiniz....

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 08:22
Orjinalini yazan: b55can b55can Yazdı:

Bu teybin ışıkları kırmızı mı? Turuncu mu? Genelde teyplerde turuncu olmuyor hele de Sony gibi bir markada,eğer turuncu ise model kodunu yazabilirmisiniz....

orda gördüğün rengin aynısı... kırmızı turuncu arası bişey ama gayet uyumlu.hiç göze batmıyor. foto çekerken özellikle parkları açtımki paneldeki aydınlatmaların rengiyle teyp rengi belli olsun diye. Bu teypte hem yeşil hem turuncu renk var ama ben daha hiç yeşil kullanmadım.
konunun en başında yazmıştım modelini SONY CDX-GT42U olması lazım.

bundan yok ama daha yakışıklıları çıktı. media markta gördüm aynı renk ama yeni kasa Sırıtma

Mesajı Yazan: t@lip
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 09:11
Aracın dış ve iç bölümünde orjinalin dışında göze batan değişikliği hiç sevmiyorum. Orjinal teybi değiştimeden, voofer koyup dar olan bagajı katletmeden zevkli müzik dinleyebileceğim bir çözümü ben de henüz bulamadım.

-------------
En iyisi senin olandır

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 14:59
ya ben sürekli bagajla uzun yol yapıyorum sırf bagaj kuculmesin diye tüp taktırtmadım arabanın içine teyp taktırcam ama illa woofer lazım mı madem bass ıcın woofer lazımsa astra focus passat nasıl anfisiz woofersuz bass vuruyor

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 15:12
o araçların teyp çıkışları güçlü, hoparlörleri kaliteli.

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 15:54
Orjinalini yazan: H-a-d-i H-a-d-i Yazdı:

o araçların teyp çıkışları güçlü, hoparlörleri kaliteli.

ses çıkısı güçlü olan teyp varsa alalm bizde o zaman yani söylemek istedigim sadece o araclardaki bass icin bana bir anfi birde woofer gerektigini sacma bulmam neyse arabadaki yegane hobim muzık dinlemek oda yalan olacak sanırım

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 16:00
güzel kardeşim. arkadaşlarımız da sana zaten başka bir teyp almanı defalarca kere söylediler. hatta resim de eklediler. ama sen yakışmıyor dedin. şimdi "varsa alalım" diyosun yine.

ayrıca millet bass sesi dinlemek için 3000 TL harcıyor. zevk işi bu. bu konu hakkında yeterince bilgisi olan arkadaşlarımız zaten seni yönlendirdiler. mid takımı, anfi, woofer almanı tavsiye ettiler. hatta model no bile verdiler. sen şimdi saçma buluyorum diyosun.

307 nin teybi dandik, hoparlörler de öyle. şimdi "nasıl bass sesi" alırım diyosun. ama cepten 5 krş çıkmasın diyosun.

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 16:07
şimdi aracına bu cihazları alan kişi mi salak? yoksa sen mi çok uyanıksın yada işi çok iyi biliyosun. milletin demek istediği para vermeden, cihazları değiştirmeden bass sesi gelmez. yada başka çözüm yolu VW yada Focus almak. başka yol yok.

http://img709.imageshack.us/i/34349213.jpg/">

http://urlal.com/">

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesajı Yazan: cemoandcemo
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2010 Saat 17:41
çok fazla bas istemiyorsan bence orjinal teybine amfi tak arkayada bagaj perdesinin üstünde pioneerın kaliteli oval kolonlarından taktır ben mediamarktta bir modelini test ettim gerçekten güzel bas veriyolar

Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2010 Saat 01:07
yanlıs anlasıldım özür dilerim öncelikle ,

burda fikirlerini yazan herkese tesekkürler,

sadece biraz moralim bozuldu bu konuda,

sadece bir bass için zorunlu olan seyler moralimi bozdu mesele bedava bile olsa bagajımın kuculmesine razı gelemem ses için çünkü sürekli uzun yol yapıyorum bagajla , neyse bugun baktım üstte arkdasımın ekledigi resimdeki soy teyp 189 lıraydı electro worldde onu alıcam birde anfi vardı elektro worlddew sonynın 229 tlye onu alacam sanırım yeterlı olur 2 sı benm aradıgım seylere

herkese tesekkurler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net