Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

debriyaj problemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Partner
Forum Tanımlaması: Peugeot Partner araçlarınız hakkındaki tüm arızalar ve çözümlerini paylaşabilirsiniz
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8813
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 16:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: debriyaj problemi
Mesajı Yazan: TheEchoes
Konu: debriyaj problemi
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2010 Saat 23:03

benim aracın debriyajı son zamanlarda cok sertleşti kalkışlarda titretmeye başladı 1. ve 2. vitese geçişlerde zorlanıyor özellikle 1 de bazen gacır gucur ses cıkartıyor. gecen dün düz yolda kalkarken yada yarım debriyajdı tam anımsamıyorum birden pedal dibe düştü araba stop etti debriyaj teli koptu sandım (daha önce başıma gelmişti) ama pedalı ayagımla kanıttırıp kaldırdım tekrar eski haline döndü yola devam ettim. ilk kalkıştan sonra 1. ve 2. viteslerde düşük hızda giderken sanki bir zincir sesi gibi şıkır şıkır bir ses kulagıma ilişiyor belki yüksek hızda da var ama motorun gürültüsünden duymuyor olabilirim. sorun ne olabilir acaba fikri olan var mı? Bu arada araba 99 dizel partner

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2010 Saat 19:58
kimsenin bilgisi yok galiba Sırıtma

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2010 Saat 20:05
Baskı balata gibi görünüyor sorunlarının benzeri bende de var.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2010 Saat 22:57
baskı balata .. başka bir şey değil ben değiştirmiştim hem vites rahatlamıştı hemde çekiş süperleşmişti.

Mesajı Yazan: haruncoskun
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2010 Saat 23:06
baskı balata büyük bir ihtimal değişmediği takdir de devam ederseniz senkromençler daha sonrada vites dişlilerine zarar verebilir

-------------
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2010 Saat 23:17
baskı balata kesinlikle değişince çok iyi oluyo debriyaj pedalı yumuşuyo direk :))) gidiştede fark ediyo araba çok.

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 15:54

3 tane ayrı ustaya gosterdım hepsi baskı balata dedi sonrada biri 400 biri 350 digeride 300 tl istedi hepsi ortalama 100 tl işçilik alırız dedi kalanına debriyaj seti + yağ değişimiymiş ama arada 100 tl lik fark aklımı karıstırdı. yedek parçada markadan markaya 100 tl farkeder mi? yada hangi marka daha iyidir? bildiğiniz güvendiğiniz bir usta varmı istanbul da?

Mesajı Yazan: yusufcilgin
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 16:11
debriyaj setini sen kendin al ustaya git ver taksın onada işcilik ver :)

-------------
Dalqasız denizde herkes kaptan

Mesajı Yazan: Eyüp Duygun
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 16:19
eder tabı fark etmez olurmu mobil1 yag kullanmak var bırde bılnmeyen yag kullanmak var orjın yag fıltresı kullanmak var yansanayı kullanmak var İstanbul anadolu yakasında var tanıdıgım yakınlardaysan tarıf edebılırm malzemeyıde arkadasların dedıgı gıbı sen al usta taksın

Mesajı Yazan: FTH
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 17:53
Valeo Al kardeş

-------------
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005
207 Millesim   2009
207 GT   2009    
VW Scirocco white ed. 2017
206 CC SİYAH 2003
206 CC GRİ 2004

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 18:10
ne tarafta oturuyosun İstanbul'da? Anadolu yakasındaysan Örnek mahallesinde 4 senedir gittiğim ustama git derim. Benim bi çıkarım yok sadece çok temiz çalışır ve fiyatıda uygundur. Sağlam iş yapar baştan savma yapmaz. istersen özelden mesaj at telefeonunu veririm ustamın. Eski Göztepe muayene istasyonunun orda.

Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 18:46

avrupa yakasındayım ama anadolu yakasına da işim gereği sürekli geciyorum. eski muayene isyasyonun orda libadiye caddesinde bir peugeot citroen servisi gözüme ilişmişti belki aynı yerden bahsediyoruz. parcayı kendim almam daha mantıklı geliyo evet bir kaç kişi luk marka önerdi ama fiyatı bana cok pahalı geldi bir de şu valeo ya bakyım 

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 18:56
libadiye caddesinde değil kardeş. Burdan reklam yapmam etik değil. o yüzden eğer istersen özelden bilgilerini veririm sana.

Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 19:06
tamam özelden ver bilgilerini Gülme ayrıca usta iyise reklamını da yap. ben öyle ustalarla karşılaştım ki.. tavana asmak lazım anladınız siz onu Sırıtma

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2010 Saat 20:56
:)) Geçmiş olsun bende değiştirecem ama vakit bulamıyorum.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2010 Saat 22:46
mrb dostum biraz geç oldu ama ben bir pejo tamircisi olarak sana bir fikir verecem debriyaj telini değiştirirsen tel uzamış cünkü sorun kalmayacak motordan gelen ses ise aracın xud 1.9 motor olduğu icin avans ayarında ufak bir bozulma söz konusu ince bir ayar işi çözerSleepy

Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2010 Saat 13:42
bende ilk debriyaj telinden şüphelenmiştim pedal dibe düşünce. ilk teli değiştiriyim ben iyisi sonra baktık olmuyo bide baskı balataya gireriz artık

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net