Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8642
Tarih: 21 Ağustos 2025 Saat 20:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek
Mesajı Yazan: CIHANGIR_DONMEZ
Konu: Beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 10:16

Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi.

81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu.

Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak. http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=968988&title=orijinal-olmayan-beyaz-fara-62-lira-ceza-kesilecek -

Cevaplar:
Mesajı Yazan: MirakGTI
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 10:20

zenon farada karıştılar artık.. Satmasınlar o zaman kardeşim zenon far cam filmi yapmasınlar yasaksa..

Satan yerleri mühürlesinler.. Parasını veriyoruz kdv sini devlete ödüyoruz sonrada bir güzel ceza yiyoruz.. Vay memleketin haline.. Hırlı hırsız kovalasın bence polisler zenon lar kaç bin kelvin nasıl yanar onların peşinde değil..

-------------
www.PeugeotTurkiye.Com
"Tuning Sitesi Değil Marka Sitesidir"
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8290 - Forum kurallarını okumak için tıklayınız!

Mesajı Yazan: seLim
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 10:39
Çok dogru soyluyorsun gecen başıma geldi egsoztda susturucu olmasına ragmen boyutuna bakarak ceza yazmaya kalktı ve tepkimi dile getirdim sokmyacaklar sınırdan içeri  birileri zengin olacak diye bu tarz seylerı kullananlar yada zevk ıcın yapanlar madur olacak degıl sistem cok yanlış...Thumbs Down

-------------
Düş Peşindeyim Düş Peşime..

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 10:49

SÖKÜN LAA  XENONLARI BAGLEREM YOKSA ARABAANI MUHAHUAUAUHAEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed

merceksız fara bende karsıyım xenonda kımse darılmasın hele bırde far ayarsızsa abowwwwConfusedConfusedConfusedWall

Mesajı Yazan: StiFLeR
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 11:01
Neye karışacaklarını neye müdahale edeceklerini şaşırdılar..
Sokakları kapatıp yolları kesen insanları rahatsız edenlerle mücadele etsinler
Terörist degiliz arabalarımızı seviyoruz sadece.
YETER !

Mesajı Yazan: individual
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 11:41
62 lira ceza nedir?
1000 tl keseceksin ki bir daha takamasın.

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 11:43
al işte haftaya cam filmi takacaktım.zaten şüphelerim vardı şimdi hiç takmam. vay arakdaş ya.. isyan geliyo en derinlerden. Angel da sorun varmı acaba?

Mesajı Yazan: okankrgz
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 12:04
Bi kontrolünü yapmadıkları xenon kalmıstı buda tuzu biberi oldu, polisinin elinde ses desibel ölçüm cihazı olmayan sadece eksozu görüntüsünden dolayı bile yargılayıp ceza uygulayan bu devletin üstün yetenekli,insiyatifli trafik polisleri xenonları nasıl derecelendirecek ve yorumlayıp ceza uygulayacak merak konusu gerçekten...
Sen devlet olarak bu malzemeleri sok ülkene,anayasanada madde koy abidik kubidik, biz alalım vergisini verelim problem yok ama aracımıza takınca suç mu oluyo yani, ben hiç bu satılan malzemelerin üzerinde ARAÇLARA TAKMAK YASAKTIR kaidesi görmüyorum.
Nekadar güzel herşey ya..
32nci maddeyi kaldırsalar devletin ceza geliri %80 düşer bundan adım gibi eminim. Buda bazılarının işine gelmiyeceğinden gene günah keçisi biz oluyoruz arkadaşlar bu böle..
Çok sinirlendim bak şimdi...Evil Smile

Mesajı Yazan: FIRAT.75
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 12:28
arkadaşlar bende Polis meslek yüksek okullu sayılırım.Onlar da emir kulu polise sitem etmeyin onların üstlerine edin ( meclisten dışarı anladınız.. )

-------------
http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/lh5dapt4/40002639rry.jpg.html" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 12:31
Orjinalini yazan: BuRÇaK BuRÇaK Yazdı:

al işte haftaya cam filmi takacaktım.zaten şüphelerim vardı şimdi hiç takmam. vay arakdaş ya.. isyan geliyo en derinlerden. Angel da sorun varmı acaba?
MEVZUATA GORE XENON YANLIZCA MERCEGE TAKILABILIR BIRDE FABRIKASYON XENONLU ARACLARDA ARKA AMORTISORLERDE YADA ARKA KISIMDA AGIRLIGA DUYARLI SWICH BULUNUR ARKAYA YUK BINDIKCE FAR AYARI ELEKTRONIK OLARAK MOTOR KONTROLU ILE ASAGI INDIRILIR HANI BIZIM COGU ARACLARDA FAR ASAGI YUKARI AYAR POTUNUN YABTIGI GIBI BU STANDART OLMASI GEREKENDIR AMA ANGELDE MERCEK OLDUGU ICIN BELKI POLIS YIYEBILIR TABI YERSEE MANTIGI YOKSA BUDA ORJINAL FABRIKASYON DEGIL DEYIP YAZARSA GENE YAZAR ABI POLIS BU AMA MERCEKLI ANGELIN NORMAL FARA GORE SANSI BIRAZ DAHA YUKSEK TABI

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 12:33
Orjinalini yazan: FIRAT.75 FIRAT.75 Yazdı:

arkadaşlar bende Polis meslek yüksek okullu sayılırım.Onlar da emir kulu polise sitem etmeyin onların üstlerine edin ( meclisten dışarı anladınız.. )
POLİS MESLEK YÜKSEK OKULUMUU HEMİDE POLİSS OLACANN BAN BAN BAN BANEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed 

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 12:41
Aynalı veya ayarsız farda xenon'a bende karşıyım..  ama uygulamaya girerse mercek flan dinleyeceklerini sanmıyorum.. bu yüzden balastların üstüne peugeot spare barkodu çıkartdım printerdan. onu yapıştıracağım.. FK nın TÜV belgesini netten indirdim onuda yanımda taşıyorum. Kendimizce bir önlem..

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 12:43
Orjinalini yazan: CIHANGIR_DONMEZ CIHANGIR_DONMEZ Yazdı:

POLİS MESLEK YÜKSEK OKULUMUU HEMİDE POLİSS OLACANN BAN BAN BAN BANEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed 

cihangir abi seni çok seviyorum pm ile msn atar mısın EmbarrassedEmbarrassed

-------------
http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/lh5dapt4/40002639rry.jpg.html" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 12:46

Orjinalini yazan: CIHANGIR_DONMEZ CIHANGIR_DONMEZ Yazdı:

cihangir abi seni çok seviyorum pm ile msn atar mısın EmbarrassedEmbarrassed
atayım canım benimm ne demekk Star

Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 13:45
Evet Xenon olayına bende karşıyım işin açıkcası , trafikte bir çok kez bu ayarsız xenon farlar yüzünden sıkıntı yaşamışımdır. Bu işi direk yasaklamak yerine başka çözümlere gitmekte olabilirdi. Ya da orjinalindeki güvenlik yöntemlerinin diğerlerine de uygulanabilirliği sağlanabilirdi.

-------------
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4

Mesajı Yazan: FTH
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 14:18
Satmasınlar ozman kardeşim Gerçi bizim türk milleti ne yasaksa onu yapar doğamızda var... :S 

-------------
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005
207 Millesim   2009
207 GT   2009    
VW Scirocco white ed. 2017
206 CC SİYAH 2003
206 CC GRİ 2004

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 14:34
tamda taktırayım derken oldumu şimdi

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 14:41
ali abicim sizin araba ney 106 quik mi ?

-------------

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 14:47

106 gti dün aldım yakında siteye koycam Sırıtma

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 14:59
cihangir şaka yapıyorum de ne olursun kanka :DDDDDDDDDDD

zaten araba ofsayt benim her yerden bide bunlar doğruysa otobüse geri dönücez galiba akbil falan :):):)

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesajı Yazan: Kifanhom
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 16:14
merceksiz farda xenona , ayarsız far ışıklarına şiddetle karşıyım
trafikte seyir güvenliğini tehlikeye atan trafik kanunlarında belirtilmiş her madde doğru ve ekipler tarafından da sıkı kontrol edilmesi taraftarıyım.

diğer yandan araba kullanırken cep telefonu kullanmak ta yasaya aykırı ama cep telefonları satılıyor öyle değil mi..

-------------
fn2
http://img341.imageshack.us/i/unutmayinizq.gif/" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: StiFLeR
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 16:18
Orjinalini yazan: BuRÇaK BuRÇaK Yazdı:

Zekai gibi isyan bayragını çekmişsin..Benimde aklımda film ve xenon vardı.Film hakkında kararsızdım.Şimdi bide xenon çıktı.
Jantlara ceza yazın ya..Dikkat çekiyor gözleri alıyor diye..Yazın yazın her şeye ceza.Direksiyonu niye tek elle tutuyosun diye ceza yazın.Vitesi niye tam devrinde atmadın diye ceza yazın.
Bir şey diyecemde forum kurallarına karşı gelmiş olucam.En iyisi susuyum

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 17:30
Orjinalini yazan: deniz_206 deniz_206 Yazdı:

cihangir şaka yapıyorum de ne olursun kanka :DDDDDDDDDDD

zaten araba ofsayt benim her yerden bide bunlar doğruysa otobüse geri dönücez galiba akbil falan :):):)
GEMİDE FİLMİNİ İZLEDİYSEN ORDA Bİ REPLİK VARDI ERKAN CAN DİODUU  KAPTANDI O FILMDE ONUN HESABI S...LER OĞLUM HEPİMİZİ S...LER EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
(söz meclisten dışarı yanlış anlasılmasın hee örnek verdim Gülme)

bu yuzden yapacak bısı yok be hacıı WallWall

Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 19:20

Cam Filmi,Egzoz Falan Filan Bitti Şimdi Farlaramı Kafayı Taktılar.Helal Olsun Bu Memlekete Neyin Peşinde.!

-------------
StOcK 99 106 S16/GTI

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 19:38
far olayina bende karsiyim geceleri arkamizdan dandik zenonla geliyorla zaten kisalari uzundan beter yolu goremiyoruz
film olayi niye yasak orasini anlamiyorum trafikte bi tehlikesi yok

-------------

Mesajı Yazan: Doktor
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 21:33
Hakikaten de suyu çıktı bu işin...
Bizim polislerimiz ne yazık ki ayarlı-ayarsız dinlemez, mercek falan bilmez.
Egsoz şekline bakar...

El insaf artık ya hu!

-------------
Doktorlar da modifiye sever... :)

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2010 Saat 22:11
Orjinalini yazan: individual individual Yazdı:

62 lira ceza nedir?

Thumbs Up

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesajı Yazan: TOLGA
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2010 Saat 18:17
mevzu basit arkadaşlar, devlete yeni gelir kaynağı gerekiyordu bunu bulmuşlar,
bütçe açıkları aldı başını gidiyor, başka nasıl kapatacaklarki, ufak ceza ve vergilerle astronomik gelir kaynakları elde ediliyor,
yapacak bişi yok , şansımıza cevirmelere denk gelmesek bari,

-------------
KADIN DEDİĞİN,
İSTANBUL GİBİ OLMALI,
FETHİ ZOR,
SAHİBİ TEK...

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2010 Saat 18:55
Film hafifletici kusur olmuştu şimdi xenon ile birlikte ceza yenilecek yok böyle birşey ceza yenilecekse sattırmasınlar kardeşim yok böyle bi olay

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2010 Saat 20:19
Benim mahallenin girişinde iki sotede durur polisler, en işlek en kullanışlı sokak. bir defa çevirdiler, bir daha hayatta geçmem. xenon yok ama cam filmi var, ledli egzos var, xenon da takacağım. ben kaçarım onlar yakalar artık. ya ayıp be kardeşim. hem satıp vergi alırlar, hem ceza keserler. uzunlara takıp kısa ayarı yapayım bari, polisi görünce kapatırım Gülme

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2010 Saat 04:42
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

Orjinalini yazan: individual individual Yazdı:

62 lira ceza nedir?

Thumbs Up

Trafikten men edilsin, sökene kadar da serbest birakilmasin.

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net