Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

son zamlardan sonra lpgli araçlarmı dizellermi az

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8184
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 18:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: son zamlardan sonra lpgli araçlarmı dizellermi az
Mesajı Yazan: behzat
Konu: son zamlardan sonra lpgli araçlarmı dizellermi az
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2010 Saat 20:44
Son zamlardan sonra lpg li araçlarınız mı dizel araçlarınız mı az yakıyor bir karşılaştıralım dizellerin hala az yaktığını iddia ednler var acaba gerçek miStar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2010 Saat 20:46
az yakıyor tabı 55 lt depo 950-1000 kım yol ..

Mesajı Yazan: CIHANGIR_DONMEZ
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2010 Saat 21:12
Orjinalini yazan: EmRaH EmRaH Yazdı:

kanka 55 lıtre ortalama 150 ytl edıo 1000 km de 150 bınlıra yapar bu gazlı arabalarda 20 mılyonluk gazla 1.6 araclar 140 150 km gıdıo buda 135 bın 140 bın lıra  yapıo ortalama 1.2 yada 1.0 tuplu corsa fabıaların uzun yolda 100 bın yaktıgını duymustum su  anda 2.0 206 GTI KM DE KARMA 180 BIN YAKIO arkadasımda var
dızel lıtre olarak az yakıo fıyatı benzıne yakın lpg de lıtre olarak benzınle aynı ama benzınle yarı yarıya fıyatı var hemen hemen hepsını dengelıo hukumet merak etmeyın

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2010 Saat 21:35
Orjinalini yazan: CIHANGIR_DONMEZ CIHANGIR_DONMEZ Yazdı:

kanka 55 lıtre ortalama 150 ytl edıo 1000 km de 150 bınlıra yapar bu gazlı arabalarda 20 mılyonluk gazla 1.6 araclar 140 150 km gıdıo buda 135 bın 140 bın lıra  yapıo ortalama 1.2 yada 1.0 tuplu corsa fabıaların uzun yolda 100 bın yaktıgını duymustum su  anda 2.0 206 GTI KM DE KARMA 180 BIN YAKIO arkadasımda var
dızel lıtre olarak az yakıo fıyatı benzıne yakın lpg de lıtre olarak benzınle aynı ama benzınle yarı yarıya fıyatı var hemen hemen hepsını dengelıo hukumet merak etmeyın

Gazın yanında yaktığın benzinde bonus oluyor bu durumda :)

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 00:18
arabasindan arabasina degisir sordugun soru beygir ve motor orantili hesapla istersen
mesela yeni cikan bmw 320d 2L motora sahip 168bg 4.9L\100km bu gucte lpg li bi aracla kiyaslayabilirsin

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 00:32
arkadaşlar biz sanayide büyüdük şu az yakar bu az yakar diye savaş başlatmıyalım şunu ileteyim benzinli motor çlışması 2 piton kafasına gelen yakıtın karankı çevirmesi  ile olur benzin mazota göre daha zayıf basınca sahip olduğundan  krankı kuvvetli çevirmesi için çift piston gücü gerekir. dizelde ise olay çok farklıdır tek pistona gelen sıkışmış ve kurumuş mazot kuvvetli patlar ve tek piston krank kolunu çevirmeye yeter tabi turbonun takviyesi ile
basit bir sağlama yaparsak benzinli aynı krank hareketi için 2 piston patma olayı gerçekleşiyor
dizelde ise tek piston hareketi yani yarı yarıya
lpg de ise gaz benzin kadar kuvvetli patlama gerçekleştiremiyor ve krank kolu tam kuvvetli dönemiyor aslında enjeksiyona veya karbüratöre aynı oranda yakıt geliyor ama lpg benzinden ucuz olduğu için az yaktığı anlaşılıyor
yorum sizin

Mesajı Yazan: EminÖNAL
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 08:39
Kimsenin "şu az yakar bu çok yakar diye savaş başlattığı" yok polatkaptan onuda nerden çıkardın ? (Biraz yersiz bi tabir olmuş) Arkadaşlar sadece araçlarının yakıt oranlarını mukayese ediyorlar.

Ayrıca forum kuralları gereği büyük harflerle konuşmak bağırmak anlamına gelir ve yasaktır. Lütfen tekrar etme.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=76&FID=53&PR=3&title=forum-kurallar-hakknda-bilmeniz-gerekenler - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=76&FID=53&PR=3&title=forum-kurallar-hakknda-bilmeniz-gerekenler

-------------
A3

Mesajı Yazan: Can Düzyatan
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 08:46
Son zamlardan sonra lpg ve dizel aynı oranda tüketim yapsa bile dizelin gözünü seveyimGülme

En azından alışveriş merkezlerinin filan kapalı otoparklarına dizel araç girebiliyorDil Çıkarma

-------------
Can Düzyatan

1972

B rh +

İzmir

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 08:50
Orjinalini yazan: EminÖNAL EminÖNAL Yazdı:

Ayrıca forum kuralları gereği büyük harflerle konuşmak bağırmak anlamına gelir ve yasaktır. Lütfen tekrar etme.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=76&FID=53&PR=3&title=forum-kurallar-hakknda-bilmeniz-gerekenler - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=76&FID=53&PR=3&title=forum-kurallar-hakknda-bilmeniz-gerekenler

Caps Lock açık kalmıştır yahuDil Çıkarma

Microsoft Word - Biçim ile ufalttık gittiGülme

-------------
Can Düzyatan

1972

B rh +

İzmir

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 08:52
can abı ne zaman bı alısverıs merkezıne gırsem durdurup bakıolar yaf arkadas sesınen de mı anlamıyorsun :D

Mesajı Yazan: Celalettin
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 09:06
 Daha önce benzinli -lpgli araç kullanan biri olarak Haşim ustanın tespitini yabana atmayın diyorum.Sıralı sistem lpg lerde benzinden gaza geçiş süresi 3-4 dakika sürdüğüne göre aracın rölantide harcadığı benzin miktarı hatırı sayılır bir miktar.Ben sahsen dizellerin günümüz şartlarında en ekonomik  ve ekonomik olduğu kadar performanslı araçlar da olduğunu düşünüyorum. 

-------------
celalettin 2006-307 1.6 hdi 110hp

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 09:09

can abı ne zaman bı alısverıs merkezıne gırsem durdurup bakıolar yaf arkadas sesınen de mı anlamıyorsun :D

Sen hep molozlara denk geliyorsan biz ne yapalım canımın içiSırıtmaSırıtma

-------------
Can Düzyatan

1972

B rh +

İzmir

Mesajı Yazan: Kemal
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 10:18
Dizel araç her zaman az yakar ama bakımları masraflıdır biraz

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 11:57
Orjinalini yazan: Kemal Kemal Yazdı:

Dizel araç her zaman az yakar ama bakımları masraflıdır biraz

yok be kemal abi.. her şeyi aynı para.. aynı yağ aynı filtre.. yürüyen zaten aynı.. aksesuarda aynı.. karoser aynı.. 

turbo desen artık benzinli araçlarda yüksek basınçlı üretiliyor, geriye bi tek pompa kaldı, ondada mazot alımında dikkatli davranılırsa kolay kolay sorun çıkarmaz

Mesajı Yazan: Kemal
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 12:25
307 alacam dizel satılık 306 sedan var yoksa bu lpg işi beni delirtecek senede 10-15 kere amasyaya gidiyorum yoksa sökecem lpg filan ama

Mesajı Yazan: CIHANGIR_DONMEZ
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 16:32
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

Orjinalini yazan: CIHANGIR_DONMEZ CIHANGIR_DONMEZ Yazdı:

Gazın yanında yaktığın benzinde bonus oluyor bu durumda :)
o konuda haklısın abı benzın tuketımını ılk calıstırmadakını saymassak aynı hacımlı tuplu ıle dızel aynı hatta tuplu cok cok az bı farkla daha az yakıo ama o benzın olayı deıstırıo he bırde tabı performans farkı var 1.4 tuplu ıle 1.4 dızel arasındakı barız bı cekıs farkı var artı ruhsata ısletme muayenesı otopark vb ıslemlerı sorunlu ama ben arabamı sevıom dıen cogu ınsanda tup takıo ılk goz agrısı olup temız bınen alırken cok para saydım dıende vazgecmıo tup takıo bırazda ınsana kalması zevk ısı gıbıEmbarrassed

Mesajı Yazan: behzat
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2010 Saat 20:33

iyi lpg taktırırsanız(italyan sistemleri  lovato ,zavoli,tartarini) lpgli araçlar her zaman az yakar bakım masrafları dizele göre daha azdır  çevreyi kirletmez çekişte benzinden hiçbir farkı yokturSırıtma Ben şahsen çok dizel araçla yarış yaptım lpgli araçlar daha seri daha atak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net