Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Catalytıc converter fault ve Antipollution fault

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8118
Tarih: 25 Ekim 2025 Saat 09:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Catalytıc converter fault ve Antipollution fault
Mesajı Yazan: higungor
Konu: Catalytıc converter fault ve Antipollution fault
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 09:22
Orjinalini yazan: higungor higungor Yazdı:

Bu sabah bendede verdi bu arızayı e-5 cevizlibağda seyrederken aracı 3 ten 4 e attım arac titremeye başladı ve bu hatayı verdi . Kırmızı ışıkta durdum araba titremeye başladı sanki çekişide düştü gibi geldi bana. Araç 2005 307 1.6 xt Benzinli
Çarşamba sabahı yukarıda anlattığım olayı yaşadım akşam eve dönerken ışık sönmüş ve herşey normale dönmüştü. Bu sabah işe gelirken arabada aniden çekişden düşme ve önce catalytic converter fault ve hemen ardından antipollition hataları verdi. Acaba sıkıntı nedir. Bana ne kadar masraf açar? yardımlarınız için teşekkür ederim.  Bu arada araç 2005 pug 307 1.6 xt benzinli

-------------
535 3032966
2005 307 xt

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 10:22

benzinl araç oldgundan benzin pis fln desek zor ihtimal katalizör takanmış olabilir ya da zengin fakir karışım olmuşsa ondan da bu hatayı verir araç kaç km de?

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 12:39
93.000 km. ben alalı 2 ay oldu 90.000 de bakımları yapılmış. Arabayı aldım alalı aynı benzinciden benzin alıyorum Petrol ofisi

-------------
535 3032966
2005 307 xt

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 12:54
shell tavsiye ederim...

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 13:01
Yolumun üzerinde PO ve opet var ben PO'dan alıyorum. Ama tavsiye ediyorsan shell e devam edeyim.

-------------
535 3032966
2005 307 xt

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 13:13
shell veya opet

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 15:46
Yakıt sorunumu sence benzinciyi değiştirirsem sorun düzelirmi acaba?

-------------
535 3032966
2005 307 xt

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 17:41
yakıtı değiştirip tekrar denemekte fayda var.. olmazsa katalitiği iptal ettirin.

Mesajı Yazan: by_sertan
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 17:50
katalitik konwertör bulunan araçlar bildiğim kadarıyla sadece kurşunsuz benzinle çalışıyo. normal weya süper aldıysan tamiratı olmiyabilir bire bir değişim gerekebilir. sen ya değiştirceksin ya da iptal ettireceksin. hem performansında artar :))

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 18:26
95 oktan benzin alıyorum şu anda yarım depo benzinim var azalmasını bekleyeyimmi yoksa hemen benzin alayımmı?

-------------
535 3032966
2005 307 xt

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 20:14
depoyu komple bitirin

Mesajı Yazan: bilinmezes
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 22:55

arabamda geçen gün bir anda Catalytıc converter fault hatası çıktı arabam titredi ve durdu çalışmadı mecburen aracı çekici ile servise götürmek zorunda kaldım. bu sorunun sebebi ateşleme bobinindenmiş ateşleme bobinideğişince sorun çözüldü bilhassa lpg takılan araçlarda oluyomuş. 250 tl.ye değiştirdiler.

Mesajı Yazan: woswosist
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 23:22
bende aynı oldu sabah işe giderken titrek bi calışma uyarı filan sanayıye gittim bobin degişti şukur duzeldi 150 tl ile 280 tl arası bi haylı marka var

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 23:41
mrb arabanın oksıjen sondası denen parcası arızalanmıs gıbı gornuyor bu karsımı ayarlıyor dısarıda 150 tl halledersın servıste 350 tl cıvarı bıldıgım

Mesajı Yazan: cinecommentator
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 20:46
 Catalytıc converter fault...bende bu sabah yaşadım...

boş ta gaza biraz fazla basınca bu uyarıyı gördüm ve aracım titreyerek çalışmaya baladı...akşam bu sallantı ve  sarsıntı kalmadı...

gelelim çözüme...ya yenisini alıcaksın en ucuzu 350 tl..1500 tl lere kadar var...
2. çözüm katalitik konvertörün nerde ve nasıl bir şey ollduğunu biliyorsanız söküp konvertör içinde bulunan onlarca milimetrik deliği temizliyeceksiniz..tabiki katalitik konvertörün içindeki bu bloklar kırılıp dağılmadığsa...

3.çözüm söktürüp ustanıza içine bir susturucu takıp atmosfere olabildiğince fazla sera gazları bırakıcaksınız..

katalitik konvertör motordan yanma neticesinde çıkan zzehirli gazlara fitre görevi yapar..tıkanması dağılması aracınızda performans düşüklüğü ve sinir bozucu uyarılarıyla psikolojinizi alt üst eder

-------------
peugeot 307 sw xr 2004

Mesajı Yazan: kimyacı
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 17:20
Geçmiş olsun.Bende de aynı arıza meydana geldi. Ateşleme bobini değiştirdiler,düzeldi.

-------------
BUDA GEÇER YA HU!

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 21:41
lpgli araçlarda genelde oluşan bir sorun ben aracımı aldığımda kat iptali yaptım ama şimdi keşke yapmasaydım diye düşünüyorum sonuçta çevreye verdiği zararı engelleyen bir parça.kesinlikle kat iptalini tavsiye etmem.

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 23:56
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

lpgli araçlarda genelde oluşan bir sorun ben aracımı aldığımda kat iptali yaptım ama şimdi keşke yapmasaydım diye düşünüyorum sonuçta çevreye verdiği zararı engelleyen bir parça.kesinlikle kat iptalini tavsiye etmem.

belli bir km den sonra ya birsürü para verip bilmediğin marka katalizör taktıracaksın yada mecburen söktürüp attırıp susturucu taktıracaksın.Tüm katalizörlü arabaların sonu bu.Smile

Mesajı Yazan: beveta
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 23:58
dediğiniz uyarı tüm arızalarda çıkabilicek bi ibare oksijen sensörleri 2 tanedir alt ve üst diye ayrılır yetkili serviste ön 403 alt 410 liradır... yan sanayileride 90 ila 150 civarı ama arızanın bundan verebiliceğini sanmıyorum... antipolituon fault yazısı kafası estikçe yanar Smile titreme varsa eğer aldığın yakıtta bi sorun olabilir ki şuda var 93000 km olan bi arabanın katalizötrü tıkanmaz... ateşleme bobini arıza yapsa dicem araç ya stop eder hiç çalışmaz yada bujilerin üzerinde olan bi parça 4 memeli bujilere geçer yada 3 silinir çalışır senin aracın normal çalışıyorsa ateşleme bobinin sağlamdır

-------------
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2012 Saat 01:07
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

belli bir km den sonra ya birsürü para verip bilmediğin marka katalizör taktıracaksın yada mecburen söktürüp attırıp susturucu taktıracaksın.Tüm katalizörlü arabaların sonu bu.Smile

ben söktüm evde duruyor muayene günü geri taktırıp muayeneden geçtikten sonra geri sökerim zaten takılı olsada bi faydası yok içini boşaltmıştım önceden komple kat iptali :D

Mesajı Yazan: melihyilmaz
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2012 Saat 02:31
Arkadaşımın dediği doğru bobin hikaye araba yağ eksilmiyor mu farkında mısın

Mesajı Yazan: eruditer
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 23:48
arkadaşlar erken cevap gelirse sevinirim.arabam 307 2006 model comfort modeli aralık ayında engine man syst faulty diye bi hata verdi önemsemedim aracı kapatıp çalıştırınca geçti.sonra tekrarlayınca arabayı servise götürdüm.oksijen sensörlerini temizlediler nisana kadar sorunsuz gitti nisan da yine yaptı bu sefer oksijen sensörlerini de değiştirdim aynı hatayı yine verdi.araba b hatayı verince devir saati bir anda 700 den 1500 e çıkıyor gaz yemiyor.nedir sizce ve napabilirim.şimdiden teşekkürler

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2012 Saat 00:47
Orjinalini yazan: eruditer eruditer Yazdı:

arkadaşlar erken cevap gelirse sevinirim.arabam 307 2006 model comfort modeli aralık ayında engine man syst faulty diye bi hata verdi önemsemedim aracı kapatıp çalıştırınca geçti.sonra tekrarlayınca arabayı servise götürdüm.oksijen sensörlerini temizlediler nisana kadar sorunsuz gitti nisan da yine yaptı bu sefer oksijen sensörlerini de değiştirdim aynı hatayı yine verdi.araba b hatayı verince devir saati bir anda 700 den 1500 e çıkıyor gaz yemiyor.nedir sizce ve napabilirim.şimdiden teşekkürler

Bu sitede işler bu şekilde yürümüyor işiniz acil sıkıntılısınız belliki ama forumu bu şekilde kullanmayın önce bir kendinizi tanıtın sonra herkes elinden geleni yapacaktır emin olun.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: eruditer
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2012 Saat 00:50
ok kusura bakmayın

Mesajı Yazan: akar88
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 23:02
Bu sabah arabamda catalytic converter fault yazisi cikti, araba titremeye ve gaz almamaya basladi...
Yaklasik 1 senedir kullaniorum ilk defa bole bi yazi cikti sorun neden kaynaklaniyor bilen varmi?
Arabam 2004 model 307 LPG li...????

-------------
Yaşamak güzeldir...

Mesajı Yazan: Muhammed34
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2021 Saat 16:44
Merhaba arkadaşlar
Aracım 307 XT 2003 model. benzin li ve LPG li.
Bu sorunu birçok arkadaşın yaşadığının farkındayım.
Sorunu bugün itibari ile çözdüm.
Bu problem bir cok hatadan kaynaklanabiliyor.

Ilk gittiğim usta cihaza bağladi atesleme sorunu gözüküyor dedi. bobini ve bujileri değiştirdi.
Bobin delphi marka 500 TL
Bosch marka 4 adet 120 TL
Ateşleme Grubu olduğu icin iade almıyorlar. 

Taktik tekrar cihaza 300 metre gittim ayni hata. 
Ustaya tekrar gittim benzin enjektörlerine dipsiz ampul bağladı. Akim gelmiyor 1. Silindir çalışmıyor elektrik gelmiyor dedi.
Orogazciya yönlendirdi gittim. LpG sistemini devre disi bıraktık arac benzinde de aynı şekilde tekliyor.
Motor beynine bikac kablo bağladi beyinden iletmiyor dedi. Beyni söktü beyinciye götürdü bir sorun olmadığı görüldü.
Adam kafayi yiyecek :)

Neyse bugün izmir de ata sanayi de Nehir otomotiv Önder ustaya gittim. Cihazı bağladı. Bakti silindirde yanma sorunu gözüküyor. Değerleri kontrol etti üst oksijen sensörü değerleri sabit duruyor gaza bastıkça hareket etmesi lazim dedi.
Bunu değiştirelim dedi 2200 TL. Tam parçayı alacakken beni aradı gel çözdüm dedi.
Bi gittim harbiden düzelmis.
Olay su ;

Arac lpg de gide gide oksijen benzin benzin parametlerini unutmuş. Parametleri hatırlat tuşuna bastı o kadar. Bir de Zengin karısimdaydi arac fakire aldi. Yani arac rolantide fakir karışımda çevreyi kirletmiyor gaza yüklenince zengin karisima geçiyor çevreyi kirletiyor ki olmasi gerekende bu. Bir süre benzinde kullanacagim. Tavsiyem lpg varsa eger ara ara benzinde kullanin ve yanıtınızı guvendiginiz yerlerden alin.
Ayrıca oksijen sensörü ve katalizor temizliğini de arada bir yaptırın.

Iyi forumlar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net