Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Stop Etme sorunu (Çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7762
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 10:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Stop Etme sorunu (Çözüldü)
Mesajı Yazan: Hacı
Konu: Stop Etme sorunu (Çözüldü)
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 18:19
arkadaşlar burada ne kadar çare bulabilirim bilmiyorum ama aracımda bir sorun var

yaklaşık 1 ay kadar önce araç durduğu yerde ortalama 1 hafta kullanmadım sabah işe gitmek için bindim çalıştı tam hareket edecekken stop etti hadi bismillah dedim marş basıyor fakat çalışmıyor baya uğraştım ama çalıştıramadım motorcu bi arkadaşım geldi ateşleme bobini ve motorun altında bi parça var onu denedi değiştirerek ama çalışmadı yine aynı. Çekelim dedi çektik servise telefon etti bana beyin sorunlu format attıracağım dedi onada tamam dedik akşam getirdi teslim etti sorun yoktu 1 hafta önce bu gün arabayı bıraktım kapının önüne kar kış dı vs derken hiç çalıştırmadım dün akşam çalıştırdım 20 km kadar biyere gittim dönerken tekrar bastım yine aynı şekilde çalıştı ama tam hareket edecekken yine stop uğraş uğraş yok aracı yerinden biraz hareket ettirdim bastım marşa çalıştı yolda ayağımı gazdan çekince stop etmeye  başladı bu bisüre sonra düzeldi 5 km kadar gidince neyse öyle böyle kapıya kadar getirdim gece 12 civarı kapıda stop ettim tekrar basayım dedim yine yok yine yerinden biraz hareket ettirdim bastım çalıştı. acaba düzelirmi bu sorun ?

bu arada 2000 roland garros benzinli...

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 21:54
Orjinalini yazan: afacan52 afacan52 Yazdı:

arkadaşlar burada ne kadar çare bulabilirim bilmiyorum ama aracımda bir sorun var

yaklaşık 1 ay kadar önce araç durduğu yerde ortalama 1 hafta kullanmadım sabah işe gitmek için bindim çalıştı tam hareket edecekken stop etti hadi bismillah dedim marş basıyor fakat çalışmıyor baya uğraştım ama çalıştıramadım motorcu bi arkadaşım geldi ateşleme bobini ve motorun altında bi parça var onu denedi değiştirerek ama çalışmadı yine aynı. Çekelim dedi çektik servise telefon etti bana beyin sorunlu format attıracağım dedi onada tamam dedik akşam getirdi teslim etti sorun yoktu 1 hafta önce bu gün arabayı bıraktım kapının önüne kar kış dı vs derken hiç çalıştırmadım dün akşam çalıştırdım 20 km kadar biyere gittim dönerken tekrar bastım yine aynı şekilde çalıştı ama tam hareket edecekken yine stop uğraş uğraş yok aracı yerinden biraz hareket ettirdim bastım marşa çalıştı yolda ayağımı gazdan çekince stop etmeye  başladı bu bisüre sonra düzeldi 5 km kadar gidince neyse öyle böyle kapıya kadar getirdim gece 12 civarı kapıda stop ettim tekrar basayım dedim yine yok yine yerinden biraz hareket ettirdim bastım çalıştı şimdi kafama takılan bi çok mevzu var 1 ay önceki durum için acaba arkadaşımdan kazıkmı yedim! (150 tl) bunların başında geliyor 2. kime nereye götüreyim 3. kafamı hangi taşlara vurayım... 4. acaba düzelirmi bu sorun ?

bu arada 2000 roland garros benzinli...

Beyine format nedir yahu?? ilk defa duyuyorum.. yakıt pompası ile ilgili sıkıntı olabilir düşüncesindeyim. Basıncını ölçtürmekte fayda var.

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:42
Haşim abi, marşa basıyosun, çalışmıyor. anladığım kadarıyla aracı az itekleyip hareket ettirince çalışıyor. bu nasıl bi durum ? acaba marş otomatiği, kayışları ile ilgili bir sıkıntı ihtimali var mıdır?

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 23:36
araç 206 mı kaç model ?

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 00:41
kendi yazdığına göre , 2000 roland garros benzinli...

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 12:41
marşa basmamaktan kasıt nedir? sadece tık sesimi geliyor soksa marş sıyırıp boşa mı çeviriyor?? yada motor çeviriyor ama arama kapmıyormu??

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2010 Saat 10:24
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

marşa basmamaktan kasıt nedir? sadece tık sesimi geliyor soksa marş sıyırıp boşa mı çeviriyor?? yada motor çeviriyor ama arama kapmıyormu??
Arkadaşlar kusura kalmayın dün yazamadım araçtaki sorun marşa basıyorum çalışıyor ortalama 3 - 4 saniye sonra stop ediyor ama ayağımı gaza dokundurmamla hemen stop ediyor bu sorun yeni daha önceki hiç çalışmıyordu marşa basıyorum ama ateşleme yapmıyordu marş yapıyor ama ateşlemiyordu yani şu anda iki sorun var aracın modelini soran arkadaşlar vardı 2000 model 1.6 roland garros aracı daha önceden tanıyanlar vardır belki araızda...

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2010 Saat 14:12
motor beynını altında çiftli role kutusu genellıkle 206 larda onu bozuyor veya bobin 3. olarak benzin pompasından yapabılır ıstanbul avrupa yakasındaysanız yardımcı olurum

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2010 Saat 14:18

abicim size yakınım aslında ikitelli desiniz anladığım kadarıyla ben halkalı dayım ama araç resimde gördüğünüz yerde duruyor yani çekmek lazım ama anca akşam yada sabah erken saatte çekmemiz lazım iş saatleri dışında yani :(

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2010 Saat 14:27
halkalının neresındesınız ıstersenız çekmekle felan uğraşmayalım gelip yerındede olayı çözeriz bi akşam gelr hallederız

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2010 Saat 18:43
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

halkalının neresındesınız ıstersenız çekmekle felan uğraşmayalım gelip yerındede olayı çözeriz bi akşam gelr hallederız
ABİ CİDDİMİSİN halkalı merkezdeyim ama nasıl görüşelim aracı servise çektirmeyi düşünüyordum öle bi durum olursa süper olur bi şekilde görüşelim...

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2010 Saat 09:47

Confused ?

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2010 Saat 13:01
abi kusura bakma foruma bakamadım biraz işlerim vardı sen benı akşam kaçta çıkarsan ara 0531 363 67 66 efe benım ismim adresı verırsın gelırım abı maksat iş çözülsün 

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2010 Saat 13:12

abi kusura bakma foruma bakamadım biraz işlerim vardı sen benı akşam kaçta çıkarsan ara 0531 363 67 66 efe benım ismim adresı verırsın gelırım abı maksat iş çözülsün 
eyvallah usta akşama haberleşiriz inşallah hava da soğuk yağmur falanda var bu akşam uğraşılmaz gibi geliyor bana ama hayırlısı

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2010 Saat 13:13
hallederız abı sıkma canını

-------------

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2010 Saat 18:26
gazdan çekince stop ediyorsa motor regülatörü olabilir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net