Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 308 Kullanışlı Özellikler..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 308 T7 (2008-2013)
Forum Tanımlaması: Peugeot 308 'in 2008'de üretimine başlanmış 2013 sonrasıda yeni versiyonu çıkmıştır ve X08 serisi Peugeot modellerinin ilkidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7561
Tarih: 01 Ağustos 2025 Saat 22:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 308 Kullanışlı Özellikler..
Mesajı Yazan: taylan43
Konu: Peugeot 308 Kullanışlı Özellikler..
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2010 Saat 20:35
Merhaba arkadaşlar;

Peugeot 308 için başka forumlardan ve kendiminde dikkatini çeken ve 308 sahiplerinin çok işine yarayacağını düşündüğüm bir kaç özelliği sizinle paylaşmak istedim:

Comfort araçlar için;
- Follow me home yok densede aracın kontağını kapattıktan sonra far kolunu bir kez sellektör yapar gibi kendinize çekerseniz devreye girer. Belli bir süre sonra far kendisini kapatıyor.
- Aracın kontağını kapattıktan sonra 30 sn yada 1 dk içerisinde tüm cam otomatik düğmeleri çalışır durumda oluyor.
- Aracın kontağını kapattıktan sonra 30 sn yada 1 dk içerisinde araçtan indiniz baktınız ki camlar açık, araç anahtarınız üzerinde bulunan kumandadan kapama tuşuna basılı tutarsanız tüm camları kapatır, kapıları kitler.
- Aracın kontağını kapattıktan sonra 30 sn yada 1 dk içerisinde silecek düğmesini bir kademe açarsanız silecekler camın ortasında kalır kışın çok işe yarıyor.
- Araç hareket halindeyken silecek suyu atmak istiyorsanız bir defa silecek butonunu kendinize çekmeniz yeterli, suyu belli bir süre kendisi atıyor. Devamlı kolu kendinize çekmenize gerek yok.
- Araçlarımızın klima sistemi klor içermediği için ozon tabakasına zararlı değildir. Gerçekten çok çevreci bir araç.
- Otomatik dizel 308 kullanan arkadaşlar, aracınız tam otomatik moddayken araç sollarken yada fren yaparken direksiyonun arakasında bulunan vites değiştirme kulakçıkları ile vites büyültüp küçülte bilirsiniz. Aracı manuel moda almanıza gerek yok.harika bir özellik.
- Yağmurlu havalarda geri vitese takarsanız arka sileceklerde otomatik olarak çalışır
- Direksiyon altında bulunan Ses sistemi kumanda kolunun, ses arttırma ve yükseltme düğmelerine aynı anda basarsanız. Ses "mute" sessiz moda gelir.
- Sileceği çalıştırdığınızda ilk mode "I" yazan, araç hızına duyarlı moddur. Araç hızlandıkça sileceklerde otomatik olarak hızlanır.
- Yol bilgisayarınızdan gündüz farı özelliğini hep açık tutabilirsiniz. güzel bir özellik farımda açık yolumda..Sırıtma

Benim eklemeyi unuttuğum ya da eksik söylediğim bilgiler varsa sizde paylaşırsanız sevinirim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 09 Temmuz 2010 Saat 12:26
bır tanede ben ekleyeyım
gerı vıtese takıp aynaları ayarlarsanız hafızada kalıyor ve ayarladıgınız gıbı yerı gosterıyor gerıye takınca
ılerı suruste normal ayna konumuna gecıyor

Mesajı Yazan: sbereket
Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2010 Saat 16:42
Şu geri giderken aynaların konumunun hafızaya alınması nasıl oluyor size zahmet detaylı anlatabilirmisiniz.

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2010 Saat 19:05
bende calıstıramadım kıtapcıkta yazıyor bu modelde varmısta
ayrıca follow me ozellıgınıde calsıtıramadım

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2010 Saat 21:16
Bazı özellikler 2004 ve üstü araçların hepsinde var. aşağıya listeledim

- Aracın kontağını kapattıktan sonra 30 sn yada 1 dk içerisinde tüm cam otomatik düğmeleri çalışır durumda oluyor. (206 da bu durum farklı, motordurduktan sonra kontağı çıkarmazsanız cam kumandaları çalışır kalıyor, anahtar çıkarınca iptal)

- Aracın kontağını kapattıktan sonra 30 sn yada 1 dk içerisinde silecek düğmesini bir kademe açarsanız silecekler camın ortasında kalır kışın çok işe yarıyor. (bu araç yıkamak için bir özellik, ama tabiki arzu edildiği gibi kullanılır)

- Araç hareket halindeyken silecek suyu atmak istiyorsanız bir defa silecek butonunu kendinize çekmeniz yeterli, suyu belli bir süre kendisi atıyor. Devamlı kolu kendinize çekmenize gerek yok. (308 de ne kadar süre ile atıyor bilmiyorum ama 206 da bir kaç saniye sadece)

- Araçlarımızın klima sistemi klor içermediği için ozon tabakasına zararlı değildir. Gerçekten çok çevreci bir araç. (2008 den itibaren tüm klima sistemlerinde R22 gazı yasaklandı, 2008 tarihinde yanılıyor olabilirim 2007 de olabilir)

- Yağmurlu havalarda geri vitese takarsanız arka sileceklerde otomatik olarak çalışır (206 da ön silecekleriniz çalışıyorsa geçerli)

- Direksiyon altında bulunan Ses sistemi kumanda kolunun, ses arttırma ve yükseltme düğmelerine aynı anda basarsanız. Ses "mute" sessiz moda gelir.

- Sileceği çalıştırdığınızda ilk mode "I" yazan, araç hızına duyarlı moddur. Araç hızlandıkça sileceklerde otomatik olarak hızlanır. (206 da beklemeli modda hızlandıkça tekrar süresi artıyor)

Mesajı Yazan: sbereket
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2010 Saat 14:16
Özelliklere birde ben ekleme yapmak isterim. Çok yağmurlu havalarda cam aralarında yağmur suyu kapı içine dolabiliyor. Sizi günlerce merak ettirip sonra benzin deposundan geliyo diye düşündürebilir. Tesadüfen arka kapınızı açarken su sesini bir daha duyunca ne bu diyebilirsiniz. Merak etmeyin araba su deposu olarak da kullanılabiliyor. En az 3 lt su çıkardım geçen kapı altında ki contayı biraz açtırınca Confused.
Bilginize selamlar...

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2010 Saat 15:55
Embarrassed

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2010 Saat 16:28
ne çok özelliği varmış canım Embarrassed

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2010 Saat 16:34
güzelmişAlkış

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: husmen73
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2010 Saat 23:16
Orjinalini yazan: webbee webbee Yazdı:

bır tanede ben ekleyeyım
gerı vıtese takıp aynaları ayarlarsanız hafızada kalıyor ve ayarladıgınız gıbı yerı gosterıyor gerıye takınca
ılerı suruste normal ayna konumuna gecıyor
Geri giderken aynaların neyini ayarlayacağız hiç anlamadım konuyu. Kaldırımı falan koltuktan hiç oynamadan  aynaların biraz (ayarladığımız şekilde) aşağı doğru yönelmesini mi sağlıyor?

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2010 Saat 00:32
güzel hakketen

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2010 Saat 00:36
ben 308 kullanmıyorum ama yardımcı olmaya çalışayım daha önceki arabamda vardı önce şunu dene  kontağı tam açma sadece akü ışığı yansın geri vitese tak ayarla sonra kontağı aç
bu olmuyorsa o çevirdiğin düğme varya benim 206 da öyle sağa sola çevriliyor seninkindede eğer bu özellik varsa geri yani aşağı doğruda dönüyor olmalı eğer dönüyorsa öyle ayarla kurcala işte bunlardan biri muhakkak oluyorduer eğer varsa öyle bir özellik

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2010 Saat 04:28
yararlı bilgiler için teşekkürler.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: bayelektronik
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2010 Saat 12:35
bu özelliklerin çoğu 307de de var.gerçekten güzel özellikler

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2010 Saat 16:45
evet 308 in 307 den donanım anlamında çok fazla bir üstünlüğü yok , tabiki yeni bir araç hemde çok güzel bir araç kullanan arkadaşlar güle güle ve sorunsuz kullansınlar.

-------------

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2010 Saat 18:17
bilgiler için teşekkürler

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesajı Yazan: muratgulen07
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2010 Saat 22:12
bu hafızalı ayna 2006 comfort 307de varmıdır?

-------------
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
       507 207 00 27
        MuraT GÜLEN

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2010 Saat 22:36
özelliklerin hemen hepsi 307 de var =) birtek hafıalı ayna yok bildiğim kadarıyla. varsada nasıl devreye sokucaz anlatırsanız sevinirim bende 2007 307 var Comfort paket

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 01:35
şu hafızalı ayna olayı ayyuk ta kalmış,bu özellik sadece premium araçlarda var onlarında hepsinde de çalışmıyor,aracın kullanım kitapçığı full donanım paketine göre hazırlanmış,ki Türkiye ürün gamında yer almayan özellikler bile anlatılıyor.

Mesajı Yazan: ADM
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 09:05

şu geri vites aynalrın hafızaya alınması 307 de varmı..

-------------
HED
538 669 43 80

Mesajı Yazan: ADM
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 09:06
premıum 307 var bende

-------------
HED
538 669 43 80

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 09:45
paylaşım için tşk.

-------------

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 10:38
Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

özelliklerin hemen hepsi 307 de var =) birtek hafıalı ayna yok bildiğim kadarıyla. varsada nasıl devreye sokucaz anlatırsanız sevinirim bende 2007 307 var Comfort paket

hepsi var sadece hafızalı ayna yok demişsin de peki geriye takınca yağmurlu havada sileceğin çalışması varmı?

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 20:27
Geri vitese takınca arka sileceğin çalışması için ön sileceklerin yada yağmur sensörünün  devrede olması lazım.

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 20:35
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

Geri vitese takınca arka sileceğin çalışması için ön sileceklerin yada yağmur sensörünün  devrede olması lazım.

benim mantığımda böyle söylüyor yağmuru anlaması için ön sileceklerin açık olması lazımki yağmur yağıyor ozaman arka sileceği açayım der. bu dediğin 307 için geçerlimi? sade 308 için mi geçerli?

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 20:58
o konuda tam bir bilgim yok kimisi var diyor kimi yok diyor ama arkadaşımın 2006 model 307 sinde bir türlü olmadı,307 olanlar bir denese :) bizim araçta da bir sorun varsa çözümüne bakalım. 

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 21:07
bazı özellikler çok faydalı ama kapalı gelior açtırmak gerekiyor mesala cam kumandasını benim 307 de kumandaya basılı tutunca açık camlar otom.kapanması ile ilglili özelliği aktif etmek için formda gördüm öyle haberim oldu:) ilginç işte öncamı sonuna kadar indirip iki camı basılı tutup kaldırarak sonra tekrar indirdim 10 san basılı tutarak aktif oldu :) ne var açık gelse özellik :)

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 21:18
bende bu hafızalı ayna için başvurdum servise ama  sizin araca olmaz dediler sebebi ise katlanır ayna sisteminin olmayışıymış( ne farkı yada alakası var anlamadım ama), premium pack sahibi bir arkadaş ise özellik yarım çalışıyor yani geri vitese takınca hafızalı konuma geliyor ama tekrar düzelmiyor sonra,kitapçıkta yazanları harfi harfine yapmasına rağmen, hatta servisteki ustaya gösterdiğinde ustada şaşırmış,planet 2000 i bi bulsak da denesek :)

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 23:27
çoğu 307 de de olan özellikler bunlar 308 e has değil bence

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 04:33
bu özelliklerin hepsi farklı markalarda da var ama bu özelliklere 50,000 tl yede sahip olmak var hdi gibi bir teknoloji ile donatılmış 308 e de 41,000 tl ye sahip olmak var.bunlar artık standartlaşmak üzere olan özellikler.308 i farklı kılan özellikleri bana göre, standart olarak sunulan soğutmalı torpido gözü geliyor bence.özellikle yazın uzun yol yapan kullanıcılar için çok güzel.100km de 3,5 lt ye düşebilen dizel yakıt tüketim değerleri de mükemmel seviyede benim açımdan,bagaj hacmi de bir hb için çok iyi,tasarım ilede göz dolduruyor vs vs. eksileri yok mu tabi ki var ama bence parasının karşılığını veriyor.

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 08:25

bu özelliklerin hepsi farklı markalarda da var ama bu özelliklere 50,000 tl yede sahip olmak var hdi gibi bir teknoloji ile donatılmış 308 e de 41,000 tl ye sahip olmak var.bunlar artık standartlaşmak üzere olan özellikler.308 i farklı kılan özellikleri bana göre, standart olarak sunulan soğutmalı torpido gözü geliyor bence.özellikle yazın uzun yol yapan kullanıcılar için çok güzel.100km de 3,5 lt ye düşebilen dizel yakıt tüketim değerleri de mükemmel seviyede benim açımdan,bagaj hacmi de bir hb için çok iyi,tasarım ilede göz dolduruyor vs vs. eksileri yok mu tabi ki var ama bence parasının karşılığını veriyor.

bunun için 308 almana gerek yokki, 307 1.6 XT premium al ama yakıtta istersen 307 1.6 HDI premium al en fazla 25.000 tl vercen gerisi cebinde kalır (:

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 15:19
BU özelliklere sahip olmak için premium bir 307 almak lazım,308 comfotta ver hepsi bunun yanında tasarım ve model yılıda 308 de artı olarak öne çıkar.Birde euro 5 motor olayı var 308lerin yeni modellerinde. :)

307 nin 0 seçeneğide olmadığına göre yapacak bişey yok.

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 16:21

BU özelliklere sahip olmak için premium bir 307 almak lazım,308 comfotta ver hepsi bunun yanında tasarım ve model yılıda 308 de artı olarak öne çıkar.Birde euro 5 motor olayı var 308lerin yeni modellerinde. :)

307 nin 0 seçeneğide olmadığına göre yapacak bişey yok.

sıfır km desene sen ya ozaman tamamdır 308 almak gerekli, (:

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2011 Saat 21:17
bir arkadaşım bir kaç ay önce 0 km golf aldı baz donanım seviyesinde,şuan gene indirim olmuş onun da bir arkadaşı aldı renkleri hariç her şey aynı birisi siyah,birisi beyaz aracı incelerken bu konu geldi aklıma silecekleri açıp geri vitese taktım birinde silecekler çalıştı birinde çalışmadı yeni alınan araçta çalışmadı,sanırım pazartesi ilk iş servise başvuracak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net