aracım yağ eksiltiyor
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7269
Tarih: 05 Temmuz 2025 Saat 21:18 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: aracım yağ eksiltiyor
Mesajı Yazan: wasp00
Konu: aracım yağ eksiltiyor
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2009 Saat 13:08
2008 model 206 sedan executie aracımı sıfır aldım. 2500 bakımına kadar herşey normaldi. 7500 km de aracımda zerre kadar yağ kalmadı. servise götürdüm görünen sorun yok dediler. şu anda 13500 km de yağ seviyesi yarıya kadar inmiş durumda. sebebi ne olabilir acaba. şimdiden teşekkürler hepinize.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: FTH
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2009 Saat 13:18
Motorda üst kapak altında falan yağ sızıntıları kaçakları varmı siz baktınızmı ?
------------- 106 Quiksilver 2000 206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004
|
Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2009 Saat 16:21
toplamda araç ne kadar yağ eksiltti.. Rodaj tamamlanıncaya kadar 750 gr - 1 lt eksiltir.
|
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2009 Saat 18:37
hiçbiyerinde yağ sızıntısı birikintisi yok. aracı sürekli parkettiğim yerede baktım ordada bişey yok. toplamda aracın içindeki yağın tümünü eksiltmişti.
|
Mesajı Yazan: tugrabozan
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2009 Saat 21:06
bu km deki araba için belki gereksiz bi soru ama her ihtimale karşi mavi duman atıyormu araç.
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2009 Saat 21:24
aracın çalıştır motoru ısıt egzosa bk beyaz duman vrmı gaza yüklenince hibir araba bukadar yağ eksiltmez bir sorun yoksa yağ contası yağ filtre boğazı karter altı çatlak veya contası üst eksntrik sistemi bunların birinden yapar enkötüsü silndir çiziktir yanma odası yağ alır garantisi varsa canınısıkma
|
Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2009 Saat 23:04
yağ çubuğunda iki çizgi arası 1 Lt. dir. ilk 10.000 den sonra yağ eksiltmemesi gerekli. Belliki araç garantili bence derhal yetkili servisten destek alınız.
|
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2010 Saat 22:20
arkadaşlar ilginizden dolayı teşekkürler. umarım yetkili servis bi problem varsa garantiden gerekeni yapar. çünkü bu olay fazlasıyla canımı sıkmaya başladı. en son kktcdeki serviste aracı cihaza falan bağlayıp bi sorun olmadığını söylemişlerdi.polatkaptanın söylediklerini yapmıştım ama ne beyaz duman var ne mavi duman. tekrar ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum.
|
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2010 Saat 00:39
bugün aracımı servise götürdüm. kktc servisi türkiyeden alınan araçların garantisinin burada geçersiz olduğunu herhangibir sorun varsa türkiyede ki serviste yaptıracağımı söyledi. yağ eksiltme konusunda da bana çok da mantıklı gelmeyen bişey söylediler. 1000 km de 1 lt yağ yakması normal falan dediler. insanın sıfır araç alıp bu şekilde sorunlar yaşaması moralini fazlasıyla bozuyor. ben peugeotun garantiden birşey yapacağına da inanmıyorum. en basiti bagajdaki krom kısımdaki dökülmelere kullanıcı hatası denilmişti. bu arada bukadar şey yazdım yeniden belirteyim ne yazıkki aracım 2008 model.
|
Mesajı Yazan: Murat
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2010 Saat 08:52
wasp00 Yazdı:
bugün aracımı servise götürdüm. kktc servisi türkiyeden alınan araçların garantisinin burada geçersiz olduğunu herhangibir sorun varsa türkiyede ki serviste yaptıracağımı söyledi. yağ eksiltme konusunda da bana çok da mantıklı gelmeyen bişey söylediler. 1000 km de 1 lt yağ yakması normal falan dediler. insanın sıfır araç alıp bu şekilde sorunlar yaşaması moralini fazlasıyla bozuyor. ben peugeotun garantiden birşey yapacağına da inanmıyorum. en basiti bagajdaki krom kısımdaki dökülmelere kullanıcı hatası denilmişti. bu arada bukadar şey yazdım yeniden belirteyim ne yazıkki aracım 2008 model. |
Bunu gerçekten dedilermi? Yağ bakımı zaten 10000 km. 4 lt yağ konulsa. 4000 kmde motorda yağ kalmaz.
|
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2010 Saat 13:33
bunu gerçekten dediler. onlarda başlarından savmak için söylediler zaten. peugeot müşteri hizmetleriyle görüştüm bu sabah. konuyu takibe aldık dediler. öyle görünüyoki türkiye'ye döner dönmez aracı elimden çıkaracam.
|
|