Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

otomatik şanzıman arızası

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7250
Tarih: 01 Aralık 2024 Saat 02:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: otomatik şanzıman arızası
Mesajı Yazan: atilla1280
Konu: otomatik şanzıman arızası
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2009 Saat 14:08
Öncelikle Herkese Merhaba.
Siteye Yeni Katıldım.Aracımla İlgili Sorunum Var Ve Şu ana kadar çözüm bulamadım.Servise gittim, dışarıda sanayiye gittim.Maalesef Çözülmedi.

Sorunum ;
 307 xt bva triptonic 2004 model
 Arac Özellikle Soğuk İken "D" Harfinin Olduğu Yerde "-" işareti ve spor,kar modu işaretleri yanıp
sönüyor ve "automatic gear fault" hatası ekrana yansıyor.Araç Manuel Kullanıma İzin Vermiyor.Ve
Sanırım Kendini Yüksek Vitese Alıyor, Çünkü Araç Ağır Kalkıyor.Kontağı Kapatıp 2 dk Bekleyip Tekrar
Çalıştırıyorum Düzelip Devam Ediyorum.2 Gün Öncesi Serviste Aşağıdaki İşlemler Yapıldı Fakat Hala Sorun Çözülmedi.

Yapılan İşlemler ( Yetkili Peugot Servisi Tarafından ) ;
2 adet elektro vana Değişimi
Yağ Soğutucusu Değişimi
Yağ Basınç Alıcısı Değişimi
     Bu işlemler Yapıldı Ben 1400 tl Ücret Ödedim Ve Hala Sorunum Çözülmedi.Konu İle İlgili Daha Önce Böyle Bir Sorun ile Karşılaşan Arkadaşlar yada Sorunun Çözümü İle Bilgili Arkadaşlardan
Yardımmm Bekliyorum.

Dışarıdaki Otomatik Şanzıman Tamiri Yapan Bir Yer İle Görüşmemde İse ;
     Hidrolik Beyin'den Arızası Olabileceğini Söylediler.Ama Aracı Deneme Aracı Olarak Kullandırtmak
İstemiyorum.Lütfen Yardımlarınızı Bekliyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2009 Saat 22:49
benim 206 da da kar spor modlarına geçiyor ara sıra ben valf degiştrimedim daha kontak kapatıp açınca sorun düzeliyor aracınızı ısınmadan dik rampalarda kullanmayın

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2009 Saat 22:59
abicim sorun bence tamam program algılaması sensör hatası var yazılım tekrar ayarlanmak istiyor bu gibi sorunları servisler anlamıyor onlar sadece para almayı biliyor sen güzel bir elektronik arıza tespiti yapa birine git bilgisayara bağlat sigorta paneli mekanik beyin kablolar tüm kontrolü yaptır izmirde olsan var burda yapan ama geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2009 Saat 23:03
Orjinalini yazan: polatkaptan polatkaptan Yazdı:

abicim sorun bence tamam program algılaması sensör hatası var yazılım tekrar ayarlanmak istiyor bu gibi sorunları servisler anlamıyor onlar sadece para almayı biliyor sen güzel bir elektronik arıza tespiti yapa birine git bilgisayara bağlat sigorta paneli mekanik beyin kablolar tüm kontrolü yaptır izmirde olsan var burda yapan ama geçmiş olsun
ben üç kere serviste program attırdım tanıdıkdı servis yemedi. bende hiç elletmedim. bizim şanzumanlar valf degişince sorunun kalktıgını söylüyolar ama tiptroniclerde nasıl bilmiyorum 

-------------

Mesajı Yazan: arifkemal
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2009 Saat 23:05
ah o otomatik şanzıman arızası yokmu, daha arabayı aldım ilk günden demeye başladılar otomatik mi oo şanzıman giderse şöylede böylede diyerek. okadar içimn karardıki bundan  yani yoğurdu üfleyerek yerler ya bende elimle araba ısındımı diye kontrol ediyorum neredeyse :) allah kolaylık versin, kardeşim , bilemiyorum bi fikir olsun ama  benim 206 ımda buna benzer bir sorun vardı sorun eşanjördendi  ama eşanjörün tıkalı olmasından yani su devir daim mekanızmasının ulaştığı yerlerde, radyatör  vs. buralarda tıkanıklık olabilir bu yüzdende şanzımanın çok geç ısınır . Aklında olsun yani ...

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2009 Saat 23:10
Orjinalini yazan: arifkemal arifkemal Yazdı:

ah o otomatik şanzıman arızası yokmu, daha arabayı aldım ilk günden demeye başladılar otomatik mi oo şanzıman giderse şöylede böylede diyerek. okadar içimn karardıki bundan  yani yoğurdu üfleyerek yerler ya bende elimle araba ısındımı diye kontrol ediyorum neredeyse :) allah kolaylık versin, kardeşim , bilemiyorum bi fikir olsun ama  benim 206 ımda buna benzer bir sorun vardı sorun eşanjördendi  ama eşanjörün tıkalı olmasından yani su devir daim mekanızmasının ulaştığı yerlerde, radyatör  vs. buralarda tıkanıklık olabilir bu yüzdende şanzımanın çok geç ısınır . Aklında olsun yani ...
  şu ejanjöre bende baktırıyım bi teşekkürler

-------------

Mesajı Yazan: arifkemal
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2009 Saat 23:16
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

Orjinalini yazan: arifkemal arifkemal Yazdı:

şu ejanjöre bende baktırıyım bi teşekkürler
fatih peugeot ankara servisinde buldular sorunu , önemli bi parça hakikaten, fiyatıda serviste 410 tl . biraz tuzlu:)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net