Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

YARDIM..BUGÜN BAŞIMA GELENLER..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7183
Tarih: 24 Haziran 2025 Saat 00:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: YARDIM..BUGÜN BAŞIMA GELENLER..
Mesajı Yazan: kadir406
Konu: YARDIM..BUGÜN BAŞIMA GELENLER..
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2009 Saat 21:04

Slm arkadaşlar..Bugün başıma gelen bir sıkıntımı anlatmak ve sizinde görüşlerinizi almak istedim. Belki hatırlarsınız daha öncesinden sizden antifiriz için fikir almıştım, bir kaç gün önce de kırmızı organik antifirizden koymuştum. Bugün de sabah biraz gittimk araba ile baktım bi tuhaflık var, hararet 90 olduğu halde klima soğuk üflüyor, biraz sonra hararet 100 oldu hemen sağa çektim ve kaputu açtım. Antifiriz namına bişey kalmamış arabada. Geçici olarak su koydum hemen sanayiye..Orada radyatör pas açmış, radyatörü delmiş olabilir diye baktırdım, radyatörde herhangi bir kaçak yok, bağlantı hortumlarıdnda da sıkıntı yok ama şu an arabam su eksiltiyor bu neden olabilir acaba..Daha önceden böyle bir sıkınıtı yoktu. İlk defa böyle bir şey oldu..Biliyorsanız yardım edin..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2009 Saat 23:41
kalorifer hortumlarinda kacak olabilir belkide hava vardi radyatorde sen doldu zannettin kacakvarsa gunluk su eksiltir illaki bi yerden akitacak dikkatli ilcelemende fayda var   

-------------

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2009 Saat 23:46
sanayide gözüyle gören usta yardımcı olamadıysa, forum marifetiyle bu iş zor gibi.

geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2009 Saat 00:55
ben bu formdan çok şey öğrendim belki bilmediğim bir şey vardır da öğrenirim umudu..radyatör ve hortum dışında bilmem ki başka birşey var mı o yüzden soruyorum.. Yinede çok sağolun, malum ilçedeyim imkanlar kısıtlı, bu formu sanayiye değişmem desem yeridir:)

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2009 Saat 01:49
Bundan yedi sekiz sene önce bende jeep vardı şehirler arası yolda akşam üzeri aynı ona benzer bi problem yaşadım hatta daha kötüydü su koyuyorum kısa sürede hararet yapıyor ve su bitiyordu ben su koydukca o inat yaparmış gibi uçup gidiyorduBig smile  bu böyle bir tamir hane bulana kadar sürdü hiç unutmam amma su koymuştum ve sonunda bir tamir hane buldum usta baktı ve dediki hava tahliye civatası gibi birşey söyledi onun yenisini taktı suyu doldurdum araç harareti kesti  azalmada olmadı neyse rahatladım ve yola devam ettim birde ne göreyim olay yine aynı :))
olacak gibi deil daha kısa sürede olmaya başladı ve artık bu motor yanacak daha fazla gitmeyeyim dedim ve arabada yattım sabah servisi arayıp çekici çaırmaya karar verdim!!!
sabah olunca birde şuna gündüz gözüyle bakayım dedim kaputu açtım suyu doldurdum elimle gaz vermeye başladım birde ne göreyim devir daim hortumu yırtılmış ve gaza bastıkca motor ısınıyor ve oradan fışkırıyor boğaza yakın bir yerdi ordan kesip tekrar bağladım yola devam... Big smile
biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama başımdan geçen bunlar yani bazen ustalar yada ustayım diye geçinenler ufacık ve basit olayları çözemiyorAngry  oşekilde çözemeseydim kimbilir kaç paraya maal olacaktı bana Ermm

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2009 Saat 03:20
arkadaşım çok teşekkür ederim moral verdiğin için ve samimiyetin için hakikaten olay başına gelince pek sağlıklı düşünemiyorsun.. yarın yine bakacağım, deneyeceğim.. hortumlara daha dikkatli bakacağım..

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2009 Saat 04:03
Sana tavsiyem suyu doldur!
Aracı çalıştır olduğu yerde gaz ver! hararet yükseliyorsa kaputu aç bak bakalım kaçak nerde?Su buharlaşıpmı çıkıyor?
Olmazsa hararet yapmazsa araçla bir otopark yada birsokakta dolan ileri deri yap su akrakmı tahliye oluyor akıyorsa görmüş olursun kaçağı daha kolay görürsün! 

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2009 Saat 04:51
tamam kardeşim yarı ilk işim bunu yapmak olacak..sağolasın.

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2009 Saat 09:29
araç sıcakken kaçak varmı diye kontrol edin.. Peugeot havayı otomatik alır. Hava alma vanasıda var ama gerek yok 10 - 15 dk. motor çalışınca havayı alır. Hava yı tahliye ettikçe suda eksilme olur. Bence araba havayı almış sadece.

Mesajı Yazan: t@lip
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2009 Saat 12:13
Orjinalini yazan: kadir406 kadir406 Yazdı:

Slm arkadaşlar..Bugün başıma gelen bir sıkıntımı anlatmak ve sizinde görüşlerinizi almak istedim. Belki hatırlarsınız daha öncesinden sizden antifiriz için fikir almıştım, bir kaç gün önce de kırmızı organik antifirizden koymuştum. Bugün de sabah biraz gittimk araba ile baktım bi tuhaflık var, hararet 90 olduğu halde klima soğuk üflüyor, biraz sonra hararet 100 oldu hemen sağa çektim ve kaputu açtım. Antifiriz namına bişey kalmamış arabada. Geçici olarak su koydum hemen sanayiye..Orada radyatör pas açmış, radyatörü delmiş olabilir diye baktırdım, radyatörde herhangi bir kaçak yok, bağlantı hortumlarıdnda da sıkıntı yok ama şu an arabam su eksiltiyor bu neden olabilir acaba..Daha önceden böyle bir sıkınıtı yoktu. İlk defa böyle bir şey oldu..Biliyorsanız yardım edin..

Devir daim motoru gitmiş olabilir, kontrol ettirmekte fayda var bence.

-------------
En iyisi senin olandır

Mesajı Yazan: slowmotion
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2009 Saat 18:41
gecmis olsun

-------------
Nur * 206 XT

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net