Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dünyanın en şık erkeği Atatürk

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Atatürk
Forum Tanımlaması: Ulu Önder Atatürk hakkında herşey
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=6999
Tarih: 23 Kasım 2024 Saat 02:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dünyanın en şık erkeği Atatürk
Mesajı Yazan: FTH
Konu: Dünyanın en şık erkeği Atatürk
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2009 Saat 19:27

Dünyanın en şık erkeği Atatürk

Fotoğraf koleksiyonuyla tanınan yazar Hanri Benazus, Atatürk'ün fotoğraflarının yayınlandığı yeni kitabını yayımladı.

Fotoğraf koleksiyonuyla tanınan yazar Hanri Benazus, Atatürk'ün sivil fotoğraflarının yer aldığı ''Çağdaş Atatürk Fotoğrafları'' adlı 39. kitabını yayımladı.

Benazus, yaptığı açıklamada, bugüne kadar felsefe, deneme kitapları yazdığını, 7 yaşında tanıştığı Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğu hayranlık nedeniyle Ulu Önder ve Türk yakın tarihini anlatan kitaplarının da bulunduğunu belirtti.

Ulu Önder'in fotoğraflarını edinebilmek amacıyla ''dünyanın öbür ucuna'' günübirlik geziler yaptığını anlatan Benazus, 4 bin 800 Atatürk fotoğrafı topladığını söyledi.

Yaşının 80'e ulaştığını ve Atatürk fotoğraflarını toplumla artık paylaşması gerektiğini ifade eden Benazus, ''Bu fotoğraflar, Atatürk'ü çağdaş giyim kuşamıyla öne çıkaran fotoğraflar. İçinde hiçbir asker fotoğrafı, savaş fotoğrafı yok. Tamamıyla giyim kuşamını tanıtmak istiyoruz. Çünkü o, Dünya Kadınlar Birliği tarafından Dünyanın En Şık Giyinen Erkeği olarak ilan edilmiştir'' dedi.

Kitapta 555 Atatürk fotoğrafı var

TUDEM Eğitim Hizmetlerinden çıkan Çağdaş Atatürk Fotoğrafları kitabında 555 fotoğraf bulunduğunu anlatan Hanri Benazus, kitabın ikinci cildinin de yayımlanacağını, böylelikle 1111 Atatürk fotoğrafını toplumla paylaşacağını dile getirdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hiç yayımlanmamış fotoğraflarının da kitapta yer aldığına dikkati çeken Benazus, şunları söyledi:

''Fotoğrafların yüzde 80, hatta yüzde 90'ı benim koleksiyonumdan. Negatifleri, hatta cam negatifleri bende olan fotoğrafları var. Gün geldi günübirlik Amerika'ya gidip geldim bu fotoğrafları toplamak için. 1921'de bir Amerikalı gazeteci, Atatürk ile röportaj yapmak için buraya gelmiş ve 2 fotoğraf çekmiş. Gidip aldım. Öyle büyük bir tutkum var açıkçası. Allah kısmet ederse bir vakıf kuracağım ve bu fotoğraflar benim değil, toplumun malı olacak. Çocuklarım da bunu gayet iyi takdir ederler, ama ben nesiller geçtikçe bu koleksiyonun benim paralelimde bir değerlendirmeye tabii tutulmayacağını düşünüyorum. İstiyorum ki vakıf kurayım ve bu zenginliği topluma mal edeyim.''

-------------
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005
207 Millesim   2009
207 GT   2009    
VW Scirocco white ed. 2017
206 CC SİYAH 2003
206 CC GRİ 2004

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2009 Saat 21:23
Büyük devlet adamlığı bir tarafa, gerçekten her zaman şık giyinen bir insandı. O dönemin beyefendilik anlayışındanmıdır bilmiyorum ama her zaman giydiğini yakıştıran bir önder. Savaş cephesinde de, yemekte de, halk arasında da bir tane kötü giyimli fotoğrafı yok.

Mesajı Yazan: individual
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2009 Saat 00:01
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

Büyük devlet adamlığı bir tarafa, gerçekten her zaman şık giyinen bir insandı. O dönemin beyefendilik anlayışındanmıdır bilmiyorum ama her zaman giydiğini yakıştıran bir önder. Savaş cephesinde de, yemekte de, halk arasında da bir tane kötü giyimli fotoğrafı yok.

Mesajı Yazan: EminÖNAL
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2009 Saat 09:08
Orjinalini yazan: individual individual Yazdı:

Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

Clap

-------------
A3

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2009 Saat 09:45
Gerçi kıyaslamak bile büyük ir terbiyesizlik ama,

Mesajı Yazan: FTH
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2009 Saat 09:59
Haşim abi  bu fotoğrafa bitiyorum eline sağlık  nediyo du " ANANIDA AL GİT"

-------------
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005
207 Millesim   2009
207 GT   2009    
VW Scirocco white ed. 2017
206 CC SİYAH 2003
206 CC GRİ 2004

Mesajı Yazan: Çervato
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2009 Saat 11:46
Arkadaşlar şu karizmaya bakınız!
Bu arada ben Rize'liyim (Fındıklı'lı) ama Potomyalı Smile RTE benden değildir! Ona göre ha! Smile 

Cumhuriyet tarihinden (ŞAPKA DEVRİMİ ESNASINDA):
(Potomyalı'lar: /wiki/Rize - Rize  (Güneysu'lular yani Potomyalı YOBAZlardan "bazıları" sayesinde, /wiki/Hamidiye_Z%C4%B1rhl%C4%B1s%C4%B1 - Hamidiye Zırhlısı tarafından (KURU SIKI OLARAK) bombalandı. "Bizim uşaklar"ın, "Atma Hamidiye atma, şapka da giyeceğuk, vergi de vereceğuk" diye aman dilemeleri meşhurdur.Wink

-------------
100 lira kazanıp 101 lira harcıyorsan rezil olursun, ancak 100 lira kazanıp 99 lira harcarsan vezir olursun!

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2009 Saat 23:26
dünyanın en iyi lideri

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net