Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Lpg

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=6836
Tarih: 01 Aralık 2024 Saat 00:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Lpg
Mesajı Yazan: ilterunsal
Konu: 307 Lpg
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2009 Saat 12:16

merhabalar 307 ye en uygun lpg kiti hangisidir???

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2009 Saat 13:47
hiç biri :D

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: fatih1903
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2009 Saat 15:46
hiç biride ya arabayı satıcam yada lpg taktırıcam efe napcaz ne önerirsin hepsinde sorun mu? çıkıyo lpg li 307 lerin ?

Mesajı Yazan: yzt06
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2009 Saat 16:48
benim 307 imde ecotech marka italyan lpg kiti var.ilk aldığımda bir sürü sorunu vardı.kırmızı ışıkta falan stop ediyordu.usta usta gezdim.bi sürü şeyi değiştirtdim.sorunu çözemediler.sonra baka bi usta buldum.basınç ayarını düzeltti.25 lira para aldı.şimdi sıkıntısı yok çok şükür.yani demek istediğim piyasada bir sürü bu işi anlamayan usta var.lpg işi basit bi usta işi değil.kalifiyeli bir iş.düzgün bir yere taktırmak en önemlisi..

-------------
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...

Mesajı Yazan: ErkanKurnaz
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2009 Saat 19:08

hiç biri :) ben 6 sene lpg li araç kullandım derdi bitmedi

-------------
Erkan KURNAZ

1982/ERZURUM

0 RH +

NİLÜFER/BURSA

Mesajı Yazan: ocelot
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2009 Saat 22:02
ben iki yıldır Milano kullanıyorum ve gördüğüm tek sorun şu; markası falan çok önemli değil, araç lpg'yi kabullenmiyor pek. dönüşüm yaptıracaksanız kendinizi şu manzaraya hazırlayın: tam randıman veremeyen benzin göstergesi ve sebepsiz bir şekilde sürekli yanan motor ikaz lambası.
bunlar sorun değil yeter ki tasarruf yapalım diyorsanız hiç durmayın, kendi aracımdan örnek vereyim 1 km'de yakıt tüketimi 0,120...

-------------
2002 307 XT 1.6 & BMD lpg

Mesajı Yazan: rocco86
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2009 Saat 09:10
lpg konusunda markadan çok önemli olan işçilik 900liraya atiker taktırıp hiç sorun yaşamayan arkadaşımda var 2200liraya teleflex taktırıp sorunu bitmeyen arkadaşımda var onun için bulunduğunuz ilde biraz araştırma yapıp en iyi olan ustayı bulup montajı ona yaptırmak...

Mesajı Yazan: Ragnarok
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2009 Saat 10:43
       Arkadaslar benim aracımda (Peugeot 206XS) romano marka lpg kit mevcut. Haklısınız aracın performansında 5 beygirlik bir kayıp yaratıyor. İlk kullanmaya basladıgımda motor ısıgı yakıyordu durup dururken. Ama aracı performans icin zorlamazsanız motor ısıgını kesinlikle yakmıyor. Yani aracı 4000 devirin üzerine cıkarmayın. Ben aracımı sürekli sakin ve 3000 devirde kullanıyourm. LPG, motoru zorladıgınızda benzine oranla daha fazla ısı yayıyor. Bu da motor ışıgının yanmasını saglıyor. İlk motor ışıgını yaktıgında kaputun altı cehennem gibi sıcaktı. O günden sonra hicbir problem yasamadım. Bakımlarını düzenli yaptırıyorum ve su ana kadar hicbir sorun yasamadım.
       Yalnız ben uzun yolda 60tl ile 400 km yol yapabildim. 90-120km arasında hızım degiserek. Bu da 15 kurus eder. 12 kurus yakan arkadasları da ayrıca tebrik ederim.
       LPG nin bence kötü yanı motor calısırken (arac durmus haldeyken) normal benzinli araclara göre biraz daha fazla sarsıntı yapıyor. Onun haricinde ben lpgden memnunum.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2009 Saat 10:19
Arkadaslar merhabalar,aranıza yenı aldıgım 307 sayesınde katılmış bulunuyorum.307 yı almadan once bayagı bır arastırdım ve bu sıtede yazılanlar almam konusunda yol gösterdı herkese tesekkur ederım.

Birkaç sorum olcak,sıkıntım malum yakıt problemı ıle ılgılı ama; arac 2002 model xt bva 1600 motor 110 beygir tüp var aracta ve 30tl lık gazla 150 km sehır ıcı anca yapalımdım km de 200 bin yakması cok mu dersınız? 1.830tl den almıstım gazı,tecrubelerınızle yardımcı olursanız sevınırım.

diğer sorum yol bılgısayarındakı depodakı yakıtla toplam kat edılebılır mesafe sadece menzıne mı aıttır? yoksa gaz+benzın gibisinden bir hesaplama yapabılıyor mu yol bılgısayarı?

şimdiden tesekkur edıyorum.görusmek uzere

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2009 Saat 11:10
Orjinalini yazan: ultrAs ultrAs Yazdı:

Birkaç sorum olcak,sıkıntım malum yakıt problemı ıle ılgılı ama; arac 2002 model xt bva 1600 motor 110 beygir tüp var aracta ve 30tl lık gazla 150 km sehır ıcı anca yapalımdım km de 200 bin yakması cok mu dersınız? 1.830tl den almıstım gazı,tecrubelerınızle yardımcı olursanız sevınırım.

bence 0,20 TL gayet güzel yakıt. şu hava şartlarında, hele de yoğun trafik olan bi şehirdeyseniz bence normal.

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2009 Saat 12:01
307 yi bilemiyorum ama ben 206 ıma taktrmak istemiştim bi ara çok sorun yaşarsın dediler. peugeot yapısı geregi lpg yi kabullenmeyen bi araba. ama en iyi randuman alacagın lpg kiti prins dediler. ki prins in üzerine lpg kiti yok şu an zaten

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2009 Saat 12:54
rafık yogun degıldı de bayram trafıgı bıraz yogundu sanırım :D tesekkur ederım fıkrnız ıcın,yol bılgısayarındakı gosterge hakkında fıkır belıtrecek olan var mı arkadaslar, toplam kat edılebılır mesafe,sadece benzıne dayalı mıdır? lpg+benzin midir? aynı sey ortalama yakıt ıcın de gecer lı,lpg ıle yol kat ederken ortalama sarfıyat lpg ye göre fıkır verebılır mı?

Mesajı Yazan: Ragnarok
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2009 Saat 13:08
Bence sadece benzine göre hesap yapar yol bilgisayarı. Lpg'yi hesaplayacagını sanmıyorum.

-------------
Buğra

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2009 Saat 19:18
bencede benzine dayalı ölçüm yapar lpg yi nerden ölçsün ki?...

-------------

Mesajı Yazan: EminÖNAL
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2009 Saat 08:58
Orjinalini yazan: ilterunsal ilterunsal Yazdı:

merhabalar 307 ye en uygun lpg kiti hangisidir???

Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

LOLLOL

-------------
A3

Mesajı Yazan: yigit1989
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2010 Saat 00:05
benzine gelen son zamdan sonra lpg taktırtmak şart oldu artık

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2010 Saat 00:11
Orjinalini yazan: yigit1989 yigit1989 Yazdı:

benzine gelen son zamdan sonra lpg taktırtmak şart oldu artık
bende kara kara düşünüyorum valla arabamıda deldirmek istemiyorum ama bu gidişle öyle olcak galiba 

-------------

Mesajı Yazan: EminÖNAL
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2010 Saat 09:23
Satın dizel alın kardeşim :)
en kötüsü bir iki kuruş fazla yakar lpg den ama ne dert var ne tasa
az yakar çok kaçar HDI :)

-------------
A3

Mesajı Yazan: tolllgapolllat
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2010 Saat 11:21
bende lovato marka lpg var şuana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım çokta memnunum  tavsiye ederim..

-------------
06TP377

Mesajı Yazan: taylor 307
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2010 Saat 22:33
lovatonun hiç bir arabada sorun çıkardığını duymadım zaten..abimde astra cd de takılı fena memnun..bende brc taktırmayı düşünüorum.servis onu öneriyo.

-------------
307'm benim

Mesajı Yazan: ilterunsal
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2010 Saat 11:24
ben landi renzo taktırdım çok memnunum tavsiye ederim...düzgün bir yere taktırıp düzgün bir ayarla süper oluyor

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2010 Saat 14:16
Marka önemli bir ayrıntı... Randıram alınamıyorsa bundandır.. Atiker takarsan taktığına pişman olursun... Bendede milano takılı ve takıcak olan arkadaşlara bu markayı tavsiye ederim... 
Benzin ibresinin düşmesinin sebebi; kilometre sayacının lastiğe bağlı olmasından böyle oluncada sen kilometre yapınca otomatik olarak benzin ibresini düşürüyor... Aslında benzin değil lpg eksiliyor.. Bu sayacı lastiğe değilde depoya koymalılardı....
Motor ikaz lambasının yanmasının sebebi ise; enjeksiyonlar benzin bekliyor benzinde çalışması için yapıldıklarından, enjeksiyona gaz yani lpg gelince arabada sorun olduğunu varsayıp motor ikaz lambasını yakıyor.. .Önemli bir ayrıntı değil aracın bakımını aksatmadığın sürece...

Ve kesinlikle ne hızından nede yokuşlarda çekmeme gibi bir sorundan şikayet oldu... Benim bir kere başıma geldi ankaraya giderken bununda sebebi de aldığım dandik gazdanmış... Yani her marka gaz iyi değil bunu söyliyeyim... Opet'in bu katkılı gazından önceki gazi daha güzel performans veriyordu.... Moi de ii gibi ama buda sadece şehirler arası yolarda var sanırım... Tr de yaşıyorsan lpg şart gerçi 2 lira oldu bununda litresi... zaten bu 2 tl nin 1.60 vergi 0.40 kuruşuda gaz... böyle vergi olduğu sürece ya lpg yada dizel....

Mesajı Yazan: Celalettin
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2010 Saat 18:29
  Lpg li araçlardaki performans kaybı tamamiyle gaz ayarı ve düşük kaliteli gaz kullanımıyla ilişkili bir durum.3yıl kadar lpgli araç kullandığım için biliyorum.Eğer biraz daha tasarruf deyip gaz musluğunu kıstırırsanız araç zorlanıyor.Ama marka ve servis hizmeti gerçekten çok önemli lpg kullanımında.

Mesajı Yazan: fiddle
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2010 Saat 14:36
bende tartarini var hiçbir sorun yaşamadım..tavsiye ederim..

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2010 Saat 14:43
ben piyasanın en iyisini taktırdım (prins) ilk gün sorun oldu(2kez stop etti) bügün gittim bi ayar yaptılar çok memnunum ancak lpg ci tanıdıkdı bu araçlara ya brc ya prins takılır dedi yani verimli olması konusunda

Mesajı Yazan: can32
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2010 Saat 17:53
tartışmasız prins olmadı teleflex öneririm. lpg montajı yapan peugeot yetkili servisleride bu iki markayı öneriyor.

Mesajı Yazan: fourus_06
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2010 Saat 20:05
brc-teleflex-princeThumbs Up

-------------
http://img695.imageshack.us/i/dsc01933000000000000000.jpg/" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: trtolgi
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2010 Saat 21:56
bende tartarini var.sadece kısın benzinde iken gaz yemiyor gibi oluyor.ama çok problem değil.bence marka önemli değil,montajı yapan usta çok önemli.sen iyi bir usta bul bence

-------------
bir başkadır 307

Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2010 Saat 11:02
oncelıkle sızlerın yazdıklarınıza saygı duyuyorum. sunu soyleyeyım. genelde pug lara gaz ıyı olmuyor gıbı bır kanı var. ben buna katılmıyorum...

ustalar ıyı ayar yapamadıkları ıcın bu sekılde bır tez ortaya atmıslar oylede gıdıyor. pug motorlarının sıradısı bır yapıları yok. lpg ıle uyum olmaması ıcın bır neden yok.

ayrıca belırtmek ıstedıgım bırsey var. lpg sonrası arıza ısıgının yanma sebebını ogrenmelısınız. genelde hava yakıt karısım oranı hatasından dolayı arıza ısıgı yanıyor. bu oran duzgun ayarlandıgı surece arıza ısıgı yanmaması gerekır. tabı aracta baska bır sorun yoksa. arıza ısıgı yanar vazıyette aracı kullanmak motora zarar verır. cunku bu durumlarda fazladan ısı acıga cıkıyor ve bu kayıp hem yakıtı artırabılıyor hemde supaplara ve bujılere zarar verebılıyor. dolayısıyla duzgun ayarlanmıs lpg lı aracta arıza ısıgı karısımdan dolayı degıl baska sebeplerden yanabılır. benım aracımda da ilk basta bırkac kez yandı. pc yı bagladım baktım fakır karısıma gecıyordu ve karısım hatası verıyordu. karısımı duzelttım ve o gundur bır daha yanmadı hıc...

atıker konusundada bır acıklamada bulunmak ıstıyorum. atıker benım babamın oglu degıl. amacım atıkerı savunmak degıl. sezarın hakkını sezara vermek yanı atıker konusunda bılınclı bır acıklama yapmak. atıkerın cok kullanıcısı var. memnun olanda var memnun olmayanda. ucuz araclarada takılıyor luks araclarada. ne bmw mercedeslerde lüks jiplerde atıker gordum gayet guzel calısan. burdan sunu anlamalıyızkı esasında atıker duzgun ayarlandıgında verımlı calısan bır sıstem. dıger markalardada ne sıkıntılar yasanıyor. mesela markasının cok arkasında duruyormus gorunen 2A muhendıslıgın bıle asamadıgı cozemedıgı bır suru durumlar var. sozumun ozu sudur. atıker dusunuldugu kadar kotu bır sıstem degıl. elbet dıgerlerının kalıte farkları vardır. malzeme kalıtesı farklıdır. fakat parasına gore bence atıker ıyı bır urun. kendını yenılemeye calısıyor. versıyon guncellıyor. dıger kendı dengı sıstemler ıle atıker arasında ucurum farklar yok. elbet bır teleflex veya prıns gıbı luks markalarla karsılastırmakta yanlıs olur zaten. bence atıkerın sıkıntısı servıs yetersızlıgı ve bırazda fabrıkanın garantı prensıbı...

ek olarak belırtmek ısterım bende ılk basta sıkıntı yasadım fakat sorunumu ustalar cozemedı. sıkıntıyı ben kendım cozdum. sımdı Allah nazardan saklasın cok cok memnunum gercekten. ve pıyasada az olan 1.8 16v makıne kullanıyorum. bırcok lpg ustası bu motoru gormemıstır bıle. son olarak aracım 1200 kg agırlıkla 100kmde sehır ıcınde 10-10.5 lt gaz yakıyor. sehır dısındada devamlı 100km cıvarı surat ortalaması ıle 7.5 lt gaz yakıyor...

sunuda eklemeden gecmeyeyım. lpg konusunda yardıma ıhtıyacınız olursa bana ulasırsanız elımden geldıgınce yardımcı olmaya calısırım...

Mesajı Yazan: bugatti78
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2010 Saat 15:18
Ben ocak ayında BRC taktırdım diğer markalara göre daha pahalıydı ama hiçbir arıza ışığı yakmadı sorunsuz kullanıyorum

Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2010 Saat 15:55
ıste olayda burda. kalıtelı bır montaj ıle motorlarımız sorunsuz calısabılıyor. pıyasanın en ucuz urunlerınden atıkerı kullanıyorum. buna ragmen Allah sahıt cokta memnunum. sadece ılk basta sansıma regulator arızası cıkmıstı olayı cozdum sorun falan kalmadı. 10 aydır net sorunsuz bır kullanım sunuyor sıstem bana. 16.000 km oldu takalı. yalnız sunu soylemekten kacınmam. maddıyatım anca atıkere yetıyordu. yoksa zavolı takardım veya cok daha ıyısı teleflex takardım. hersey bıryana her turlu markadan sıkıntısı bıtmeyenlerde var. yanı dandık marka ıle memnun olup ıyı marka ıle sıkıntı yasayanlarda var. pug lar lpg yı kabullenmıyor dıye bırsey yok. ben bunu kabul etmıyorum. pugların dıger araclardan farklı bır ozellıgı yokkı. soyleye soyleye dılımde tuy bıttı yanı. onemlı olan marka degıl duzgun montaj ve ayar. e bırazda sans ısı tabı...

Mesajı Yazan: eneslan
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2010 Saat 01:01
Tartarini marka LPG kitiyle problem yaşamazsınız . En önemlisi Gerçek ustasına bu işten anlayana yaptırmak .

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2010 Saat 09:34
lpg sıstemınden memnun olan kısıler kendılerı ne taktırmıssa bu ıyıdır bu uyumludur dıyor veya memnun olmayanda ustaları ne sallıyorsa haklı olarak kısılerde aynı cumlelerı kullanıyor. boyle bır olay yok. bunu cok kez dıle getırdım...

ustası dogru montaj yapmayı bılırse bızım motorlarımız yaklasık olarak her sıstemle calısabılır genel olarak. yok efendım" enjeksıyona lpg gelmesı", "motor kabullenmemesı" dıye bır olay yok. 307 ıcın konusursak kabul edenıde var etmeyenıde var. e bunlar bırebır aynı motor degıller mı yanı.. bırı edıyorda dıgerı etmıyor??? bu cok komık ıste. yorumu sız yapın artık... ustaların sallayıp durdukları seyler... buradakı farklılık usta dılınde "kabul etmeyen" aracta dogru montaj veya ayar yapılamamasıdır. baska hıcbır sebebı yoktur.

su arıza ısıgı olayınada tekrar degınecegım. arıza ısıgı "KARISIM HATASINDAN" dolayı yanar. karısım ayarı dogru ayarlanırsa yanmaz. ustaların soyledıgı gıbı "lpg ıle calısınca yanar" dıye bır olay yok... bunlara ınanmayın. cunku dayanagı bu cumlenın yok. sayın ustalarımız dogru ayarı tutturamadıkları ıcın makıne ya fakıre yada zengıne gecıyor. bundan dolayı arıza ısıgı yanıyor... karısım ayarı dogru ayarlandıgı surece ısık yanmaz. ısık yanarak aracı kullanmak motora zarar verır. cunku karısım hatası oldugunda motorda yuksek ısı meydana gelır ama karısım dogru ayarlanırsa boyle bır durum olmaz...

ayrıca mesela ben atıker kullanıyorum ve cok memnunum. farkındaysanız atıkerı ovmuyorum. bunun yanında atıkerle cok cok problem yasayanda var. atıkerı sakın takmayın dertten kurtulamazsınız dıyende var. onlarda kendılerınce haklılar. cunku taktırdıkları yerde cozum bulamamıslar...

Mesajı Yazan: DOSTEFE
Mesaj Tarihi: 24 Ekim 2010 Saat 01:45
merhaba. 307 sw aracımda atiker var. kırmızı ışıklarda kalkış yaparken aracın stop edivermesi. kışın 40 derecelik motorda bile gaza geçince teklemeler ve zaman zaman ortaya çıkan "antipollition fault" motor uyarısı dışında sorunum yok. bir de araç uzun yolda 20 kuruş yakıyor. yani 100 km de 10 lt yakıt harcıyor ortalama. sorunlarım hakkında yardımcı olabilirseniz memnun olacağım. teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 24 Ekim 2010 Saat 13:01
Orjinalini yazan: DOSTEFE DOSTEFE Yazdı:

merhaba. 307 sw aracımda atiker var. kırmızı ışıklarda kalkış yaparken aracın stop edivermesi. kışın 40 derecelik motorda bile gaza geçince teklemeler ve zaman zaman ortaya çıkan "antipollition fault" motor uyarısı dışında sorunum yok. bir de araç uzun yolda 20 kuruş yakıyor. yani 100 km de 10 lt yakıt harcıyor ortalama. sorunlarım hakkında yardımcı olabilirseniz memnun olacağım. teşekkürler...

cok net bır "karısım hatası" problemı daha... sogukken hava yakıt karısımı duzgun olmadıgı ve fakırde kaldıgı ıcın sız gaz verınce yeterlı yakıt gelmedıgınden motor guc uretemeyıp stop edebılır. ayrıca 40C de bıle gaza gectıgınde sılkelıyorsa daha once anlattıgım gıbı en kolay cozum ısı yukseltmek. mesela gecıs ısısını 50C ye cıkarmaktır (bırcok ustanın yaptıgı budur) bu sefer yaktıgınızdan daha da fazla benzın yakacaksınız. sonuc olarak olay tasarruf olmaktan daha da uzaklasacak. en dogrusu soguk karısım ayarı yapmak (((bunuda bırcok usta bılmez ve sordugunuzdada atıkerde yok oyle bırsey derler))). atıkerın yenı yazılımlarında soguk kalıbrasyon ayarı mumkun olmakla bırlıkte zordur. ınanın soguk karısım olayını cok kımseden duyamazsınız. ıstersenız arastırın. belkı soracagınız kısıler benım "yalan soyledıgımı" dıle getırebılırler. ama en basıt ıspatı olan kendı aracım 15C de problemsız calısmaktadır... ıstanbuldaysanız ve ıstersenız yardımcı olabılırım...

ayrıca uzun yolda 100km de 10 lt ortalamaya gore yuksek bır rakam. cok surat yapıyorsanız olabılır. ama 90-100 sakınce kullanırsanız 8 lt cıvarında olmalıdır.

Mesajı Yazan: Bulent
Mesaj Tarihi: 24 Ekim 2010 Saat 15:10
Benim 306 da mimsan lpg var.Arada bir motor ikaz lambası yanıyor.Serviste 'araç lpg li olduğundan arada bir yana önemli değil ' dediler.Ama dün Kocaeli den İst gidip geldim yolda arada bir arabanınsarsıldığını hissettim.Hani yanınından otobus geçerya aynı oyle bir sarsıntı.Sarsıntı yapsada LPG den vazgeçemem,yani benzinli araç kullanacak kadar param yok.Ama uzun yolda lpg göstergesinin hemen üzerinde kırmızı ışık yanıp söndü acaba neden.Bence araba çok uzun km lpg de gittiği için yandı.Acaba neden bilen var mı arkadaşlar.Shocked

Mesajı Yazan: karacocuk
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2010 Saat 01:08
lpg guzeldır ama en güzeli dizeldir...307 1.6hdi 90 hp  var bende otobanda sabit 100 le giderken 2,8 ltreye kadar dusuyo 100 km de en cok ta 3.5 lıtre rampalarda falanda birazcık yukselıyo  yanı km de 120 kurusu hayatta gecmıyo

Mesajı Yazan: selfat8
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2010 Saat 09:04

ana sayfada neden lpg bölümü yok ???

gökhan hıııııımmmm

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2010 Saat 09:14
bende katılıyorum. lpg bolumumuz olmalı. her yenı uye aynı soruları sorup duruyor...  :))

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2010 Saat 11:25
hatta bu bölümün uzmanıda cecoli olsun...

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2010 Saat 11:31
estagfurullah cok tesekkur ederım benı bu sıfata uygun gordugun ıcınGülme  yalnız bu konuda uzman olmak ıcın cok fırın ekmek yemek lazım. benımde ogrenmem gereken daha coook sey var. ayrıca forumumuzda benden daha bılgılı uyelerımızde var...

Mesajı Yazan: ceronimo1978
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2010 Saat 12:00
307 xs 1.6 zavolli kitle  1 ay boyunca 1100 km yol yaptım. 3 konuda sıkıntı oldu. Ama halledildi.
1-Benzin ibresi düşüşü; 20 tl benzinle eski haline geldi
2-Motor arıza lambası yanması. Karışım hatası düzeltildi
3-Motor soğukken silkeleme ve bazen stop etme, geçiş ısısı 35'den 40 dereceye gelince düzeldi.

Sonuçta sıkıntı varmıydı evet, ama biraz araştırma birazda cecoli ustanın yorumlarını okuyunca halloldu. Tebrikler cecolli lpg konusunda çok başarılısın. Bir ara şu 15 derecelik geçiş ile ilgili konuda ziyarete gelmeyi düşünüyorum. Nasılsa Fatih'liyiz. Seninde sıkıntıların olursa elimden geldiği kadarıyla halletmek isterim

Saygılar herkese

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2010 Saat 12:35
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

hatta bu bölümün uzmanıda cecoli olsun...
Katılıyorum. Hatta cecoli kardeş sen bir yazı yaz ilk mesaj olarak sabit kalsın forumda kim LPG konusunda bir şey soracak ya da yazacak olsa oradan devam etsin. Biz de tecrübelerimizi ve sorularımızı orada paylaşalım.
CECOLİ artık bir makale hazırlarsın. AlkışAlkışAlkış

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2010 Saat 12:41
bak bu dusuk ısıda kı gecıs olayı bıraz kendı ar-gem den ılerı gelıyor. oyle kolay bır ıs degıl. bılg dakı gecıs ısısını dusurmekle olmuyor. sen neden 35 ten 40 a cektın. cunku sıstemınde soguk calısma ıcın ayar yok. 35 ınde altına cekılmıs olsa aracın daha da problem yaratacak. zavolı nın programıyla hıc ılgılenmedım yazılımına bakmak gerek.

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2010 Saat 12:50
ben sahsen o makaleyı yazacak kadar yeterlı bılgıye sahıp oldugumu dusunmuyorum. sıstemlerın temel prensıplerı cok benzesede her sıstemın kendıne gore farklılıkları var. bu yuzden her sıstemı bılmekte pek mumkun degıl. aracların kendıne gore farklılıkları var. o acıdan en kral usta bıle bazı noktalarda sıkıntı yasayabılıyor

ama sızler ılla yaz dersenız yazarım ve olabıldıgınce de guncel tutmaya calısırım. tabıkı sızlerde destegınızı eksık etmeyeceksenız :))

Mesajı Yazan: karacocuk
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2010 Saat 13:11
Orjinalini yazan: EminÖNAL EminÖNAL Yazdı:

Satın dizel alın kardeşim :)
en kötüsü bir iki kuruş fazla yakar lpg den ama ne dert var ne tasa
az yakar çok kaçar HDI :)

aynen hdi den şaşma basına iş açma problem cıkartırsada 3-5 bın lırayıda göz önüne alacan arızaları hep kritik

Mesajı Yazan: qw12
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2010 Saat 13:42
ben 307 sw 2006 otomatik arabama teleflex + psa modülü taktırdım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Benzin gösterge ve motor arıza ışığı problemi de olmadı.

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 18:05
bende lpg düşünüyorum ama kararsızım uyum sorunu var diyolar böyle giderse bu benzin beni iflas ettirecek forumdaki arkadaşlar ne önerirsiniz.

Mesajı Yazan: BUBU
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 21:43
900 liraya yerlı malı atijker taktırdım cok memnun kaldım...

Mesajı Yazan: 10ur1
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 21:57
walla kardesim bn BRC taktırdım agustosta 206'ma 1.6 motor var. Walla massallah tıkır tıkır BRC tavsıye ederım ama usta cok onemlı

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 00:15
Gaz gayet iyi çalışıyor bi sorun yok. ama montaj ve ayarı yapan çok önemli. makineye bağladığında yapılacak ayarlar o kadar önemli ki, güçsüzlükten arıza lambası yakmaya kadar birçok sonuç doğurabilir küçücük bir sebeple. ama doğru yapıldığında, benzini aratmaz kolay kolay. taktır bence dostum, hayatın tadını çıkar. sadece iyi yeri ara, bul...

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 08:24

her konuda her fırsatta söylüyoruz (:

takılan markadan daha çok takan adamın ustalığı önemli ;)

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 09:55
valla atikerde çalışan arkadaşım var bana takalım dedi ama ben yinede tedirginim inş bi sorun yaşamam..

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 11:30
Orjinalini yazan: ose307 ose307 Yazdı:

valla atikerde çalışan arkadaşım var bana takalım dedi ama ben yinede tedirginim inş bi sorun yaşamam..

atıkerdekı arkadasın samımıyse guvenılecek adamsa gıt taktır derım ben. bende cok cok memnunum. baska 307 lerdede atıker gordum guzel montaj ve ayar olursa pek bır sıkıntı cıkmaz. ama bırazda sans faktorunude unutmayalım...

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 14:28
EVET ÇOK SAMİMİYİM YANİ BANA KELEK YAPMAYACAK BİRİ ONA GÜVENİRİM ZATEN AYNI ZAMANDA ANKARA GÖRAL PEUGEOT YETKİLİ SERVİSİ YANİ ARABAYI BİLEN TANIYAN BİRİ

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 14:29
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CECOLİ SAĞOLASIN

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 12:12
Peugeotlara;
1- Atiker
2- Brc

Uyum sağlıyor benim tecrübelerim bunlar...  307 xt 1.6 aracımda atiker kırmızı enjektörlü kullanıyorum.. yaklaşık 25.000 km oldu gram hata yapmadı hala aracımı benzinli sanıyorum çalıştığını bile hissetmiyorum lpg nin..

Brc atikerden daha iyi marka ama sanki atiker peugeot için yapılmış gibi uyum sağlıyor.. ama biraz daha para verilip brc de takılabilir  karar sizin 2side aynı..saygılar

Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 13:54
Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

Peugeotlara;
1- Atiker
2- Brc

Uyum sağlıyor benim tecrübelerim bunlar...  307 xt 1.6 aracımda atiker kırmızı enjektörlü kullanıyorum.. yaklaşık 25.000 km oldu gram hata yapmadı hala aracımı benzinli sanıyorum çalıştığını bile hissetmiyorum lpg nin..

Brc atikerden daha iyi marka ama sanki atiker peugeot için yapılmış gibi uyum sağlıyor.. ama biraz daha para verilip brc de takılabilir  karar sizin 2side aynı..saygılar

arkadasım hayırdır yaa :)))))

uye oldugun gıbı konuya dalmıssın masallah yanı Göz Kırpma once kendını bır tanıt. kımsın, neredensın, ne ıs yaparsın, aracın nedır vs yanı :))))

Mesajı Yazan: 06bayram06
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 10:55
Merhaba Arkadaşlar;

307 1.6 xt premium 2004 model  aracıma brc marka lpg taktırmak istiyorum fakat ankarada mavi denizler lpg var ustalığı ve montajı hakkında bilgisi olan veya başka yer önerecek tavsiye edecek varmıdır yardımlarınızı beklıyorum şimdideden teşşekür ederim.

-------------
Peugeot 307 2004 1.6 XT PREMİUM Modelinin 1 numarası ANKARA.

Mesajı Yazan: lordthebar
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 19:05
Merhaba arkadaşlar ,foruma lpg konusunda bilginize ve tecrübelerinize başvurmak amacıyla girdim yaklaşık 2 yıl önce aldığım aracımın artık benzini uzun yolda dahi su zannetmesinden mütevellit lpg taktırmam şart oldu. Tanıdık bir usta (işin ehli) atiker dedi ancak çok araştırma yapamıyorum fiyat-performans-uyum gibi konularda yardımcı olursanız sevinirim .teşekkürler

-------------
2004 307
1.6 Technoplus

Mesajı Yazan: haakaannn
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2011 Saat 15:32
bende zavoli taktırdım henüz 2500 km oldu fakat bezinden hiçbir farkı yok performans olarak.
sadece yakıt göstergesinde ufak bir şaşma var ayarını tutturamadılar tekrar gitmek gerek.

-------------
307 1.6 comfort

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2011 Saat 15:47
Orjinalini yazan: haakaannn haakaannn Yazdı:

bende zavoli taktırdım henüz 2500 km oldu fakat bezinden hiçbir farkı yok performans olarak.
sadece yakıt göstergesinde ufak bir şaşma var ayarını tutturamadılar tekrar gitmek gerek.

boşuna gitme çünkü tutturmak için belli bir ayarı yok (:

ya modül taktırcan her aracı stop ettiğinde eski seviyesine gelcek ya da depondaki benzini yarım deponun üzerinde tutacaksın

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: repropark
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2011 Saat 00:37
cecoli lutfen yardim!!!!

307 mi alali cok uzun zaman olmadi 2004 model triptronik atiker lpg var kirmizi enjektorlu obdli degil sistem aracim inanilmaz yakiyor neden bukadar yakita para verip range rover a binmiyorum diye dusunuyorum cunku aracim yol bilgisayarinda sehir ici 20lt gosteriyor ve en az 2.45 tl = 1lt gaz iken 40 kuruş yakiyor tuketim benzindede cok yuksek ilk once bunun icin ne yapabilirim bugun baslayan ayri bir sorun lpgeye cok gec geciyor bazen kendi kendine devreden cikiyor, farkli yerlerden gaz alinca antipollution hatasi veriyor ama opetten alinca duzeliyordu artik opetten aldigim gaz ilede hata veriyor bazen ayni gazda hata sönüp biraz gittikten sonra yine yaniyor. lpg ci ustama cok guveniyorum daha once bora, e39 bmw, brava, laguna araclarima yaptiklari montajdan ve servisten cok memnun kaldim ama 307 min lpgsi aldigimda vardi kim takmis bilmiyorum kiti sokturup tekrarmi taktirayim yoksa satip sifir obdli sistemmi taktirayim diye dusunuyorum onlar bana once enjektor temizligi yapip filtreleri degiselim dediler yakitta duzelme olmazsa istersen sisteme obd ekleriz fakat birkac degisiklik yapilacak 500tlnin ustunde masrafi olur dediler.
şaştım kaldim arkadaslar kafayi yiyecegim ilk kez bukadar pisman oldum bir aractan gercekten 4.6hse range ile takas etmeyi dusunuyorum! kamyonlar yakmiyor bu kadar. araca super 17 jant attim bundan dediler soktum bisey degismedi. otomatik cok yakar dediler forumda otomatik kullanicilari ort. 11 litreden bahsediyor ki fabrika verileride boyle benim arabam nasil 20 lt gosterip en az 15 lt yakar anlamiyorum.

LÜTFEN ACİL YARDIM!!!!

Bu arada kusura bakmayin tum islam aleminin mübarek kurban bayrami mübarek olsun.

-------------
307 1.6 Xt Triptronik (Çin Mavi)

Mesajı Yazan: varederoo
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 14:40
ARKADAŞLAR PEUGEOT ARAÇLARIN ELEKTRİK SİSTEMİ EKSİ KUTUPLU ÇALIŞTIĞINDAN ÇOĞU AKSESUAR OLMAK ÜZERE ALARM,LPG V.B MONTAJ İŞLERİNDE ELEKTRİKSEL HATA VERİYOR HERŞEY USTASINDA BİTİYOR,MEKANİĞİ TÜM ARAÇLARDA OLDUĞU GİBİ ÇALIŞMAKTADIR 4 ZAMANLI ÇALIŞAN BİR MOTORA SAHİPTİR,ISI ENERJİSİNİ MEKANİK ENERJİYE ÇEVİRİR.

-------------
TEKNİK

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 14:45
ben aldığımda üzerinde vardı. zavolli marka ben şu ana kadar çok memnunum geçenlerde gittim filtr falan değiştirdim. bi arada gel enjektörleri temizleyelim dediler. tamam dedim. 6 7 ay garantisi kalmış 90 binde takılmış lpg şuan araç 127binde ben 123 binde aldım. 4 bin km yaptım 2 ayda hiç sıkıntı çıkmadı. benden önce bi kere bakıma gitmiş bide ben yaptırdım. şaun için iyi geçiniyoruz ama sonrası ne olur tabi Allah bilir:)

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 18:37
brc olabilir

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 20:48
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

+100 ben aracı ilk aldığımda yeni lpg takılmıştı aracı alır almaz ilk içim lpg yi sökmek oldu eğer aracı satacksan sana maliyeti 1000 küsürü bulur ha lpg takıp 2 3 bin daha kar edeceksen tak değmeyecekse takma benim gözümde senin araç tam alınmalık bir araç

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net