307 otomatik katlanır ayna montajı
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=6007
Tarih: 18 Mayıs 2025 Saat 02:57 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 307 otomatik katlanır ayna montajı
Mesajı Yazan: Darkside
Konu: 307 otomatik katlanır ayna montajı
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 17:12
Bugün aldığımız otomatik katlanır aynaların montajını tamamladık. Bilgisayardan fonksiyonun açılmasıyla birlikte, kapıların kilitlenmesiyle kapanan, kontağın açılmasıyla açılan bir ayna sistemimiz oldu. Herşeyden önce çok yoğun olduğu halde yardımlarını esirgemeyen Peugeot Efe'ye çok teşekkür ederim.
Bu işi yapmak isteyen arkadaşlara önemli bir hatırlamada bulunmak isterim. Sadece aynaları almak yeterli değil, aynı zamanda cam kaldırma motorunun da değişmesi gerekiyor. Elle katlanır aynalı modellerde bu motor 2 soketlidir, oysa otomatik katlanır aynalarda bu motor 3 soketli olmalıdır. Ayrıca cam açma/kapama düğme modlünün de değişmesi gerekiyor. Çünkü ayna ayar düğmesini geriye çektiğinizde aynalar katlanıyor veya açılıyor. SİSTEMİN MALİYETİ
Ayna takımı (sağ-sol) 615 TL (Liste fiyatıdır ben 565 TL ye aldım)
Cam kaldırma motor takımı (sağ-sol) 300 TL (Kullanılmış fiyatıdır. Sıfır fiyatı 480 TL/adet) Cam kaldırma ve ayna kapatma modülü 100 TL (Kullanılmış fiyatıdır. Sıfır fiyatı 180 TL)
ALDIĞIMIZ AYNA
http://img200.imageshack.us/my.php?image=dscn0915m.jpg"> KAPI DÖŞEMESİNİN SÖKÜLMÜŞ HALİ http://img188.imageshack.us/my.php?image=dscn0912o.jpg">
YENİ CAM MOTORU İLE ESKİ CAM MOTORU ARASINDAKİ SOKET FARKI http://img188.imageshack.us/my.php?image=dscn0913a.jpg">
CAM AÇMA/KAPAMA ve AYNA KATLAMA DÜĞME MODÜLÜ (Daha temizini taktık) http://img5.imageshack.us/my.php?image=05062009063.jpg">
MONTAJDAN GÖRÜNTÜLER http://img188.imageshack.us/my.php?image=dscn0942v.jpg"> http://img188.imageshack.us/my.php?image=dscn0943a.jpg">
BİTMİŞ HALİ http://img192.imageshack.us/my.php?image=05062009061r.jpg">
http://img188.imageshack.us/my.php?image=05062009062.jpg">
http://img188.imageshack.us/my.php?image=dscn0944.jpg">
------------- 307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 17:13
çok guzel bır paylasım olmuş ..
teşekkur ederız
|
Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 17:17
emrah sende yap hemen kanka.
------------- 206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 17:22
deniz_206 Yazdı:
emrah sende yap hemen kanka. |
Efe'ye gidin o'nun yapamayacağı birşey yok.
O muhakkak size yardımcı olacaktır.
|
Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 17:26
ya 206.ya olurmu bu katlanır ayna sistemi.
------------- 206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68
|
Mesajı Yazan: t@lip
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 17:29
Güzel çalışma olmuş, elinize sağlık. Bu arada arabanın ön kabutunda kuş pisliği var, boyayı harap etmeden temizlemekte fayda var. 
206'da manuel aynanın elektrikli yapılması için hangi parça ve çalışmalara ihtiyaç var, bilenler paylaşırsa çok sevinirim arkadaşlar..
------------- En iyisi senin olandır
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 17:37
Talip_019 Yazdı:
Güzel çalışma olmuş, elinize sağlık. Bu arada arabanın ön kabutunda kuş pisliği var, boyayı harap etmeden temizlemekte fayda var. 
206'da manuel aynanın elektrikli yapılması için hangi parça ve çalışmalara ihtiyaç var, bilenler paylaşırsa çok sevinirim arkadaşlar.. |
Evet o kuş pilsiğinden dolayı kusura bakmayın. Efe resim çekmeden önce temizleyelim dedi ama ben gereksiz gördüm.
Bu kadar dikkat çekeceğini tahmin etmiyordum.
|
Mesajı Yazan: HakanGokdemir
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 17:47
Abi elinize sağlık montaj yapan efe mi?
Birde abi maliyetlerini de belirtebilirmisin yukarıdaki yazıda? niyetlenecek arkadaşlara ön bilgi olmuş olur  , sizin yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla 1500 tl yi bulan bir sistem...
------------- Hakan GÖKDEMİR 0 533 215 8019
Pendik / İSTANBUL 26.08.1980
A RH +
Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 18:34
HakanGokdemir Yazdı:
Abi elinize sağlık montaj yapan efe mi?
Birde abi maliyetlerini de belirtebilirmisin yukarıdaki yazıda? niyetlenecek arkadaşlara ön bilgi olmuş olur  , sizin yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla 1500 tl yi bulan bir sistem... |
Teşekkürler. Maliyeti ekledim. Evet montajı yapan Efe usta, kendisi bu konuda bayağı bilgili.
|
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 19:58
çok güzel oldu özgen abi
------------- PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ
|
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 20:02
güle güle kullan şık olmuş.
------------- 106->206->208->207->301->308->3008->C4X
Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr
|
Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2009 Saat 20:41
Efe'nin eline sağlık. sahibi de güle güle iyi günlerde kullansın. sistem güzel ama pahalı.
------------- Hadi, 1981, İstanbul
|
Mesajı Yazan: individual
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2009 Saat 04:23
hayırlı olsun. çok güzel olmuş.
ben 307 sahibi başka bir arkadaş ile tekrar gittim kartal sanayiye.
sonuç alamadık.
cam motorlarını nereden buldunuz?
|
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2009 Saat 08:41
elimde mevcut
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2009 Saat 20:07
Efe, sağ ayna sol aynadan biraz daha geç açılıyor veya kapanıyor.
Acaba bu normal mi yoksa sağ aynanın motoruyla ilgili bir sorun mu var?
|
Mesajı Yazan: MirakGTI
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2009 Saat 20:18
Güzel çalışma olmuş tebrikler
Efe'nin elinden herşey gelir zaten.. Ellerinize sağlık.
------------- www.PeugeotTurkiye.Com
"Tuning Sitesi Değil Marka Sitesidir"
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8290 - Forum kurallarını okumak için tıklayınız!
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2009 Saat 22:37
Darkside Yazdı:
Efe, sağ ayna sol aynadan biraz daha geç açılıyor veya kapanıyor.
Acaba bu normal mi yoksa sağ aynanın motoruyla ilgili bir sorun mu var? |
geçen gün bitane 307 cc kullandım ondada vardı abi normal yani iyice kontrol ettim :D
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 13:20
Arkadaşlar merhaba, bu konuyla ilişkili olduğunu düşündüğüm bir soru sormak istiyorum müsadenizle. Hafta sonu sol ön kapı kaplamasını söküp ses izolasyonu yaptım. Kapıdaki tivıtır kapağını söktüğümde kapağın altında aşağıdaki resimde kırmızıyla gösterdiğim soketin olduğunu gördüm fakat soketten aynaya giden erkek soket yok, yani dişi soket boşta duruyor. Bu sokete de 3 tane kablo geliyor. Aynı durum sağ ön kapı için de geçerli. Bu soketin ne olduğunu, hangi amaçla kullanıldığını, neden boş olduğunu bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Araba 2004 model 206 X-line, aynalar manuel. Herkese iyi forumlar.
Not:Fotoğraf benim aracın fotoğrafı değil arkadaşlar. Benim araçta kırmızıyla gösterdiğim erkek/dişi soket grubunun sadece dişisi var ve bu sokete 3 adet kablo bağlanmış.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 13:27
Aynalar manuel derken, rotasyonu (aynanın sağ-sol, yukarı-aşağı ayarı) elle mı yapıyorsunuz? ve aynanızda ısıtma yok mu?
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 13:29
Aynen dediğiniz gibi, aynada ısıtma yok ve sağ sol rotasyonu elle yani aracın içerisinde aynanın olduğu yerde bulunan 2-3 cm lik bir kolla yapılıyor. Aynanın içerisine hiç bir kablo gitmiyor yani.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 13:32
Darkside Yazdı:
Aynalar manuel derken, rotasyonu (aynanın sağ-sol, yukarı-aşağı ayarı) elle mı yapıyorsunuz? ve aynanızda ısıtma yok mu?
|
Özgen abi nin belirtiği özellikler olmadığından dolayı o soketiniz boşta...
A RH +
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 13:35
HakanGokdemir Yazdı:
Darkside Yazdı:
|
Özgen abi nin belirtiği özellikler olmadığından dolayı o soketiniz boşta... |
Hakan Bey bu soket neyin tesisatı, benim aynalardan birisi kırık değiştirecem, elektrikli ayna alsam her iki tarafada bu tesisatla onları kullanabilirmiyim. Tabiki uygun kontrol düğmesi de aldıktan sonra..
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 13:55
Talip_019 Yazdı:
HakanGokdemir Yazdı:
Darkside Yazdı:
|
Hakan Bey bu soket neyin tesisatı, benim aynalardan birisi kırık değiştirecem, elektrikli ayna alsam her iki tarafada bu tesisatla onları kullanabilirmiyim. Tabiki uygun kontrol düğmesi de aldıktan sonra.. |
Açıkçası ben de çok bilgili değilim ama geçen gün edindiğim tecrübeyle fikrimi aktaracağım.
Şayet o boş soket kablo olarak değilde, cam motoru üzerinde olsaydı size otomatik ayarlanabilir ayna alın diyebilirdim. Ama bahsettiğiniz soket kablo ucunda ve bu yüzden biraz çelişiyor.
Herhangi bir şey almadan bence bir servise veya forumdan bu işlerle ilgili usta kişilere danışırsanız size en doğru cevabı vereceklerdir. Mesela Peugeot Efe'ye sorabilirsiniz.
|
Mesajı Yazan: fatih1903
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 14:03
tamam abicim hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan da ne gerek vardı ki 1000 verip aynaları otomatik yaptın:) walla şimdi arabaya 1000 lira harcıcak olsam bodykit yaptırırdım tabi herkesin kendi tercihi saygı duymak lazım:)))
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 14:08
fatih1903 Yazdı:
tamam abicim hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan da ne gerek vardı ki 1000 verip aynaları otomatik yaptın:) walla şimdi arabaya 1000 lira harcıcak olsam bodykit yaptırırdım tabi herkesin kendi tercihi saygı duymak lazım:)))
|
Doğru söylediniz. Benimkisi evdeki hesabın çarşıya uymaması gibi birşey. İlk etapta kullanımış ayna bularak yapacaktık ve aynadan başka birşeye ihtiyacımız da olamayacaktı. Aynaları bulamayınca çifti ucuz diye alayım dedim. Derken motorlar bizim işi bozdu, bizde başlamışken bitirelim dedik. Yoksa söylediklerinizde haklısınız.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 14:59
Darkside Yazdı:
Talip_019 Yazdı:
HakanGokdemir Yazdı:
Darkside Yazdı:
|
Hakan Bey bu soket neyin tesisatı, benim aynalardan birisi kırık değiştirecem, elektrikli ayna alsam her iki tarafada bu tesisatla onları kullanabilirmiyim. Tabiki uygun kontrol düğmesi de aldıktan sonra.. |
Açıkçası ben de çok bilgili değilim ama geçen gün edindiğim tecrübeyle fikrimi aktaracağım.
Şayet o boş soket kablo olarak değilde, cam motoru üzerinde olsaydı size otomatik ayarlanabilir ayna alın diyebilirdim. Ama bahsettiğiniz soket kablo ucunda ve bu yüzden biraz çelişiyor.
Herhangi bir şey almadan bence bir servise veya forumdan bu işlerle ilgili usta kişilere danışırsanız size en doğru cevabı vereceklerdir. Mesela Peugeot Efe'ye sorabilirsiniz.
|
Bu konuda size eksik bilgi vermek istemem, Teknik sorumlumuz Haşim AYAZ yada sponsorumuz peugeotefe size bu konuda yardımcı olacaktır.
Bildiğim kadarıyla sağ-sol elektrikli ayna, kumanda için düğme ve tesisat için işten anlayan bir elektrikçi işinizi görecektir.
Burada bir avantajınız Özgen abi gibi sonradan motor takmanıza gerek yok, aynanın hareketini sağlayan 12 v luk iki adet motor alacağınız aynanın içinde yer almaktadır.
http://img198.imageshack.us/my.php?image=resim1edz.png">
Ama yinede vurgulamak isterim bunu ön bilgi olarak değerlendirin lütfen tam teknik bilgiyi kapsamlı bir şekilde araştırmanızı tavsiye ediyorum...
A RH +
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 15:39
Talip_019 Yazdı:
HakanGokdemir Yazdı:
Darkside Yazdı:
|
kullanablirsin fakat ön konsuldaki cam indirme kaldırma kumandasını değiştirnen gerekir
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 16:31
peugeotefe Yazdı:
Talip_019 Yazdı:
HakanGokdemir Yazdı:
Darkside Yazdı:
|
kullanablirsin fakat ön konsuldaki cam indirme kaldırma kumandasını değiştirnen gerekir |
Efe kumandayı değiştirsem ve 2 adet elektrikli ayna alsam direkt kullanabilirmiyim. Yani bir yazılım güncelleme veya ilave tesisat çekmek gerekir mi. İlgin ve yanıtın için teşekkürler..
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 16:36
Talip_019 Yazdı:
peugeotefe Yazdı:
Talip_019 Yazdı:
HakanGokdemir Yazdı:
Darkside Yazdı:
|
kullanablirsin fakat ön konsuldaki cam indirme kaldırma kumandasını değiştirnen gerekir |
Efe kumandayı değiştirsem ve 2 adet elektrikli ayna alsam direkt kullanabilirmiyim. Yani bir yazılım güncelleme veya ilave tesisat çekmek gerekir mi. İlgin ve yanıtın için teşekkürler.. |
Yazılanlardan anladığım kadarıyla ilave bir tesisata ihtiyacınız olmayacak ama tümaynalar takıldıktan ve bağlantıları yapıldıktan sonra aracınızın yazılımından bu özelliğin aktif edilmesi gerekecek.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 18:19
eğer eski model ise konfigrasyon gerektirmez yeni model ise gerektirir aracınız kaç model?
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 19:08
Arabası 2004 model 206 X-line mış
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2009 Saat 20:57
ozaman konfigrasyon gerekiyor
|
Mesajı Yazan: Saro
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2010 Saat 20:30
Benim araçta BMW M3 Ayna Vardı Katlanır Hiçbirşeye Değişmem 307 De Çok İYi Durdu İster Kitlenince kapansın ister içerden bas kapat tabi orjinal hastalığı varsa bişey diyemem ama gerçekten benimkde çok orjinaldi toplam maliyetide en kral 500 lira:)
------------- 34 VF 8352 Fınısh...
VF Power(34VF8352) Bilen Bilir Bilmeyen Googledan Bakar:)
|
Mesajı Yazan: tanilbakicimsit
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2011 Saat 22:31
yaa ben bu konuya cok gec kalmısım bee :) ama malıyetı cok yuksekmıs :)
------------- 207 1.4HDİ 61 AU 207 TRABZON
LADA YEDEKPARÇA www.erkunticaret.com
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 20:47
Hayırlı olsun . çok müthiş
|
Mesajı Yazan: golge_oyunu
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2011 Saat 10:53
Saro aracınızın resmi varmı ? merak ettim M3 aynası 307 de nasıl görünüyor ..
|
Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2011 Saat 11:55
güzel uygulama fakat maliyetli
------------- 307 1.6 110 hp comfort dizel
|
Mesajı Yazan: emrah_388
Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2014 Saat 00:48
arkadaşlar merhaba konu bayağı bir eski ama yeni konu açmadan bir sormak isterim, benim aracım 2003 307 xr sağ sol aynaları ayarladığım düğmenin üzerinde geriye doğru çekme işateri var ve söküp baktığımda iç kısmında tuşta var yani sanki katlanır ayna varmış gibi fakat aynalar katlanmıyor,bunu nasıl aktif yapabilirim , ayna katlanır tipmi bilmiyorum ama bir fikriniz varmı?
------------- Birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir; birlikte çalışmak başarıdır.
|
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2014 Saat 11:10
Arkadas tamamen orjinal bir retrofit yapmis ama sadece zamanlayici devresi ile de yapan arkadasim var.
Katlanir ayna 200 300 civarinda zamanlama devresi de 40 50tl bisi
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesajı Yazan: Hayrullah61
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2016 Saat 21:44
Alicilik Kardes yine konu cok eski ama ama aynı durum bende de var. Sen çözmüşmüydün durumu
|
|