Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aux bağlantı yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Ses Sistemleri
Forum Tanımlaması: araclarınızdaki ses sistemleri arıza ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5664
Tarih: 25 Kasım 2024 Saat 10:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: aux bağlantı yardım
Mesajı Yazan: karsiyakaliozi
Konu: aux bağlantı yardım
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 12:11
merhaba 207 aracımda aux dan ıpod baglantısı yaptım fakat ses cok az cıkıyor ve bass sesleri nerdeyse hiç vermiyor bunu çözümü nedir bilen varsa yardımlarını beklıyorum teşekür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: MirakGTI
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 13:12
ipodunuzun ekolayzır ayarları ile oynayın bir.. Olmadı teybin LOUDNESS on/off seçeneği vardır birde oradan deneyin..

-------------
www.PeugeotTurkiye.Com
"Tuning Sitesi Değil Marka Sitesidir"
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8290 - Forum kurallarını okumak için tıklayınız!

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 13:50
Orjinalini yazan: Mirak Mirak Yazdı:

ipodunuzun ekolayzır ayarları ile oynayın bir.. Olmadı teybin LOUDNESS on/off seçeneği vardır birde oradan deneyin..

dostum 2 işlemide yaptım loud bıraz etkılıyor ama cok deyıl ses oldukca az cunku mesala normalde 5-6 sevıyesınde radyoda aldıgım sesı aux gectıgım zaman 20-22 sevıyelerınde alabılıyorum  ilgine tesekkur ederim

Mesajı Yazan: MirakGTI
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 13:52
zaten aux larda biraz ses kısıklığı yaşanır böyle eski kaset çalarlarda olurdu ses inceden kesilir tısss diye bir ses gelir.

-------------
www.PeugeotTurkiye.Com
"Tuning Sitesi Değil Marka Sitesidir"
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8290 - Forum kurallarını okumak için tıklayınız!

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 14:55

zaten aux larda biraz ses kısıklığı yaşanır böyle eski kaset çalarlarda olurdu ses inceden kesilir tısss diye bir ses gelir.

bendekı oyle bısey deyıl ses kalıtesı ıyı temız ses oldukca baska bır sorun var gıbı  bizim cihazlarda 2 aux cıkısı var sorun bundan kaynaklanıyo olabılır  o konuda bılgıye ıhtıyacım var selamlar

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 15:31
Orjinalini yazan: karsiyakaliozi karsiyakaliozi Yazdı:

bendekı oyle bısey deyıl ses kalıtesı ıyı temız ses oldukca baska bır sorun var gıbı  bizim cihazlarda 2 aux cıkısı var sorun bundan kaynaklanıyo olabılır  o konuda bılgıye ıhtıyacım var selamlar

aux çıkışlarından birisi telefon kiti için diğeri preanfi için. Bir kaynak ve unite sesini karıştırır diğerinde sadece kaynağın sesini verir. İki aux girişinde de aynı sonucu mu alıyorsunuz? Birde başka bir mp3 player ile deneyebilirmsiniz

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 15:34
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

aux çıkışlarından birisi telefon kiti için diğeri preanfi için. Bir kaynak ve unite sesini karıştırır diğerinde sadece kaynağın sesini verir. İki aux girişinde de aynı sonucu mu alıyorsunuz? Birde başka bir mp3 player ile deneyebilirmsiniz
daha once aux 2 yi servisde acıp denedıgımde dedıgınız gıbı  kaynak ve unıte sesı karıstı  bende kapattım aux 1 kullanıyorum cep tel bagladım ondada aynı ses az cıkma sorunu var bu arada ıpod kulaklık takıldıgı zaman normal sesını verıyor  aklıma gelen aux1 ve aux2 cıkıslarınınunıte arkasında karısmıs olabılecegı ancak sızın yazdıklarınızdan anladıgım aux2 nın dogru oldugu  

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 15:38

daha once aux 2 yi servisde acıp denedıgımde dedıgınız gıbı  kaynak ve unıte sesı karıstı  bende kapattım aux 1 kullanıyorum cep tel bagladım ondada aynı ses az cıkma sorunu var bu arada ıpod kulaklık takıldıgı zaman normal sesını verıyor  aklıma gelen aux1 ve aux2 cıkıslarınınunıte arkasında karısmıs olabılecegı ancak sızın yazdıklarınızdan anladıgım aux2 nın dogru oldugu  

Soketlerin karışmış olma ihtimali yok çünkü Universal soketi ters veya yanlış takamazsınız. Kilitli soketler sadece bir türlü takılabiliyor. Araçta cd changer var mı?

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 16:39

Soketlerin karışmış olma ihtimali yok çünkü Universal soketi ters veya yanlış takamazsınız. Kilitli soketler sadece bir türlü takılabiliyor. Araçta cd changer var mı?

evet car 5 li chancer var  ayrıca parrot ck3100 tel kıtı var

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 16:44
normal aux soketi ile changer line in leri aynı. changer dip sesi veriyor olabilir. imkanınız varsa üniteyi çıkarıp changer soketini sökün

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 16:45
ıngılteredekı bazı sıtelerde soketlerının yerlerını degıstırerek cozulecegı gıbı bıseyler okudum yanı aux1 e gıren soketı aux2 ye takabılırmıyız dıye sormak daha dogru sanırım soketlerin karışmasından kastım buydu

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 16:46

normal aux soketi ile changer line in leri aynı. changer dip sesi veriyor olabilir. imkanınız varsa üniteyi çıkarıp changer soketini sökün

chancer soketıyle yer değiştirmemimi onerıyorsunuz yani

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 16:55
bir de dıp ses den cok ıpod sesının cok az cıkması asıl problemım belkı bass ayarları loud aktıf edılerek bı nebze ses alabılırım ancak o zaman da dıyer kaynaklara gectıgımde ses cok yuksek kalır kaynaga gore ayar yapamadıgım ıcın sorun olur

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 16:58
Araçtaki unite RD4 değil mi??  Ve sizin kullandığınız aux soketi aracın orjinali ile gelen aux soketi. Sonradan aldığınız bir soket değil yani??

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 17:04

Araçtaki unite RD4 değil mi??  Ve sizin kullandığınız aux soketi aracın orjinali ile gelen aux soketi. Sonradan aldığınız bir soket değil yani??
 evet rd4 ve torpıdodaki aux cıkısına baglıyorum ipod u

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 17:22

Unitenin arkasında toplam 3 tane soket olması gerekir. 1ncisi Base soket, 2 ncisi Aux soketi, 3 ncüsü changer soketi. Changer ve aux soketlerinin şekilleri aynıdır. Ama kilitleri sebebiyle birbirlerinin yuvasına oturmazlar. 2nci sokette Aux1 sağ, sol ve GND - Aux2 sağ sol ve GND bulunur. Normal şartlar altında bilgisayardan aux soketleri açıkken Aux1 girişinde sadece kaynak sesi duyulur Aux2 girişinde KAynak+unite sesi duyulur. Üçüncü bir aux girişide cd changer soketinde bulunur. Bunun dışında bir opsiyon olamaz. Herhangi bir soket normal yollarla yanlış takılamaz.

Eğer aracınızın garantisi bitmiş ise elektronik bir prob yardımı ile changer soketinize ipodu kaynak olarak takıp ses kalitesini ölçebilirsiniz. tabi CD yi pause yaparak.

Birde ipod kablosunu mono yaparak ses çıkışını deniyebilirmisiniz. yani Left ve right ı birbirine birleştirerek. Ben sorunun hala elinizdeki kaynaktan geldiğini düşünüyorum??

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 17:37

Unitenin arkasında toplam 3 tane soket olması gerekir. 1ncisi Base soket, 2 ncisi Aux soketi, 3 ncüsü changer soketi. Changer ve aux soketlerinin şekilleri aynıdır. Ama kilitleri sebebiyle birbirlerinin yuvasına oturmazlar. 2nci sokette Aux1 sağ, sol ve GND - Aux2 sağ sol ve GND bulunur. Normal şartlar altında bilgisayardan aux soketleri açıkken Aux1 girişinde sadece kaynak sesi duyulur Aux2 girişinde KAynak+unite sesi duyulur. Üçüncü bir aux girişide cd changer soketinde bulunur. Bunun dışında bir opsiyon olamaz. Herhangi bir soket normal yollarla yanlış takılamaz.

Eğer aracınızın garantisi bitmiş ise elektronik bir prob yardımı ile changer soketinize ipodu kaynak olarak takıp ses kalitesini ölçebilirsiniz. tabi CD yi pause yaparak.

Birde ipod kablosunu mono yaparak ses çıkışını deniyebilirmisiniz. yani Left ve right ı birbirine birleştirerek. Ben sorunun hala elinizdeki kaynaktan geldiğini düşünüyorum??

öncelikle zaman ayırıp cevap yazdıgın için cok teşekkür ederim
kaynakda sorun yokgıbı  mesala nokıa n95 telımı baglayıp muzık actıgım zamanda aynı kısık ses sorunuyla karsılasıyorum ve bu sadece benım sorunun deyıl tr dekı peugeot sıtelerınde ve yurtdısındakı sıtelerde bu tur pek cok sorun okudum ama tam bı cozum goremedım sadece ıngılterede bu tur bı sorunda servısın fransaya sordugu 5 dk soketlerın yerını degiştirerek sorunu cozduklerını okudum  aux cıkısı rca uc oldugundan nasıl bırlestırebılırm ıkı ucu

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 17:44
soketlerden değilde elinizdeki ara kablodan değiştirebilirsiniz. gnd ve  left right + ları kısadevre olmayacak şekilde birleştirmelisiniz.

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 17:50

soketlerden değilde elinizdeki ara kablodan değiştirebilirsiniz. gnd ve  left right + ları kısadevre olmayacak şekilde birleştirmelisiniz.

benim kullandıgım kablo  ıpod tarafı 3.5mm kulaklık jack aux gırısı rca uc seklınde kırmızı beyaz  nasıl yapabılırım soyledıgını 

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2009 Saat 19:30
fazladan bir kablo daha alın. Gnd leri bir + ları bir olacak şekilde birleştirin. Elektrik bantı ile yalıtın.

Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2009 Saat 11:41
dostum onuda yaptım cok bısey degişmedi benım dusumcem  aux cıkıs kaynakdan aldıgı sesi tam iletmıyor zaten araç kullanım klavuzunda kaynak değişikliği yaptıgınız zaman bass tiz ayarlarını artırarak loud aktif yaparak ses sevıyesını yenıden ayarlayın yazıyor bunda tek sorun aux dan radyoya veya cd gecınce ses yuksek cıkıyor tekrar ayarları kısmak gerekıyor  su anda ayarları degiştirerek kullanıyorum ıdare edıyor  yardımlarına cok tesekkur ederim.

Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2009 Saat 12:02
Bende çok uğraştım orjinal olsun. ihtiyacımı görsün diye. Changer'ı aux'u şusu busu. ama nafile..

Sonuda aldım navitech' i kurtuldum. :(

Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2009 Saat 12:33
yok dostum ben aldım hevesımı o işlerden  zamanında pıonerr 5750 kenwood indash falan hepsını kullandım şimdi istedıgım temız ses versın bana yeter zaten aracı alırken siparişle anfı bass koydurdum ıpod da bagladım su an ışımı goruyor  selamlar

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 13:15
konuyu hortlatmak gibi olucak aux 2 ye tel kiti nasıl bağlariz acaba bilgisi olan

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net