Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sanki bi şey sürtüyomuş gibi ses geliyo!!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5590
Tarih: 05 Nisan 2025 Saat 20:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sanki bi şey sürtüyomuş gibi ses geliyo!!!
Mesajı Yazan: Guests
Konu: sanki bi şey sürtüyomuş gibi ses geliyo!!!
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2009 Saat 14:13

merhabalar arkadaşlar arabamdan yürür haldeyken sanki bi şey sürtüyomuş gibi ses geliyo ben volandan diye şüpheleniyorum çünki ustama gösterdiğimde baskı balata nın değişmesi gerektiğini söylemişti yakın bir zamanda bende daha değiştirmedim. sizce arkadaşlar bu ses nerden gelebilir genellikle şanzımandan da böyle bir ses gelebilirmi o kadar değil ama iyi ce dinleyince içeriden duyulabilyo o ses aracım 307 1.6 disel fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: CIHANGIR_DONMEZ
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2009 Saat 14:46
aks bılyaları surtuyor olabılır ben daha yenı degıstım  volan ole surtse sımdıye kadar coktan yanar aracınız yurumezdı volanın surtmesı debrıyajın bıtıne bır ısarettır genelde 

Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2009 Saat 15:12
cvp için tşk ler.ama aks dan neden böyle bir ses gelebilirki aksında mı zamanı var ömrü nedir?

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2009 Saat 19:08

Çemberi biraz küçültmeniz gerekli arabanın yüzlerce noktasından bu ses gelebilir. Deneme yanılma ile çember küçülebilir. Mesela beklerken mi geliyor yürürken mi? her hangi bir pedala basmanız sesi kesilmesi yada artmasına sebeiyet veriyormu. Yürürken boşta yada viteste olması durumu değiştiriyormu??

Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2009 Saat 20:32

çemberi biraz daraltalım düşük viteste belli en fazla ama tam devir ses gelmiyo kesiyo devrini tamamlayınca gene geliyo bi ustaya gösterdim akisten dedi heralde akis değşecek.bana kaça patlar bir bilgisi olan varmı arkadaşlar? araç 307.

Mesajı Yazan: SelmanBeber
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2009 Saat 21:47
aynı sorunun benzeri benim 206 da vardı motordan sanki bir sürtünme sesi geliyordu debriyaja basınca ses kesiliyordu. servis debriyajın işinin bittiğini söyledi son zamanlarda artmıştı değiştirdik şimdi problem yok.
sen debriyaja basınca ses kesiliyormu. kesilmiyorsa bence debriyajdan değildir. ama mutlaka işin erbabına göster aracını..

-------------
3 in 1     

FS 156
F-E-N-E-R-B-A-H-Ç-E

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2009 Saat 10:42
Orjinalini yazan: ozgurkale ozgurkale Yazdı:

çemberi biraz daraltalım düşük viteste belli en fazla ama tam devir ses gelmiyo kesiyo devrini tamamlayınca gene geliyo bi ustaya gösterdim akisten dedi heralde akis değşecek.bana kaça patlar bir bilgisi olan varmı arkadaşlar? araç 307.

Aks kafası mı rulman mı?? kafadan o tip ses gelmez. vurma yapar sadece.. Bence rulman ile ilgili bir sıkıntıdır.

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2009 Saat 17:04
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

Orjinalini yazan: ozgurkale ozgurkale Yazdı:

Aks kafası mı rulman mı?? kafadan o tip ses gelmez. vurma yapar sadece.. Bence rulman ile ilgili bir sıkıntıdır.
öncelikle teşşekkürler. Aks kafasından vurma sesi geliyosa o zaman rulmandan geliyo kesin. Bide bilgisi olan varmı kaça maal olur bu bana?

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2009 Saat 20:54
Sadece rulman değişirse 40 lira falan rulman.. 30 lirada işçilik desek 70- 80 TL tek aks için..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net