Daha önce örneği varsada paylaşılmayan bir konu bugün kendim yaptım ve paylaşmak istedim.
Aracım 307 1.6 hdi 110 hp 24.08.2024 Kur Dolar 33.89₺ Gerekli parçalar; - 90mm ağız iç çap bir açık hava filtresi [630₺] - 7M519A673EH-J Ford hava filtre borusu [650₺] - 4 adet hava filtre borusunun 4 ucuna göre kelepçe [40₺] - 4 metre elektrik kablosu [60₺] - Elektrik bandı [20₺] Total 1400₺
Kullanacağınız malzemeler; - 30 tork tornavida - 25T alyan - 20 tork tornavida - 10mm anahtar - 13mm lokma - Kargaburun - Hortum kelepçe pensesi (kimsede olmayacak bir alet çözümü birbirinlerine bakacak şekilde 2 pensesin 1 kolu kelepçenin parçasında 1kolu diğer pensede olacak şekilde yerleştirilip aynı anda sıkmak) - Düz ve yıldız tornavida (İllaha bunlar olcak diye bir şey yok kolayınıza geleni elinizde bulunanı kullanırsınız)
Sırayla işemler; - Akü kablolarını sökün önce negatif sonra pozitif kutuplar - Dışarıdan giren havanın turboşarja kadar olan bütün yolunu söküceksiniz boruların isimlerini ayrı ayrı bilmiyorum - Hava filtresi sistemini tamamen söküyoruz aracın ön cam ızgarasının ön ekini de çıkarmamız gerekiyor bunun içinde direksiyon hidroliği haznesini söküyoruz. Alan açmak için aküyüde isterseniz sökebilirsiniz daha rahat çalışabilirsiniz - Soketini çıkardığınız MAF sensörünü kenara kaldırın - Aldığımız hava filtre borusunu turboşarjın girişine takın aynı yerden çıkardığınız önceki parçanın boru kelepçesini sökün ve yeni parçaya takın. - PCV borusunu hava filtre borusuna bağlayın - MAF sensörünüde bu parçaya bağlayın soket girişi sola tarafa bakacak şekilde hava akış yönü için parçanın üstünde ok var siz havayı sağdan alıp sola gönderiyorsunuz dikkat edin. - MAF sensörünede açık hava filtresini içerisinde 20mm eki ile sıkıştırarak kelepçeleyin ovallik var bunu kendiniz nasıl oluyorsa ayarlayacaksınız. - MAF sensörünün soketini başından ve sonundan yeterli ek bağlanabilecek uzunlukta kesin ve sensörün yeni konumuna göre uzunluğunu ayarlayarak elektrik kablolarından 4 eşit parça kesin bunları kablo sistemine bağlayın hassas davranın eski kablolar dayanıksız elinizde kalır (benim kaldı) - Soketi yerine takın kontağı çalıştırın gaz verin sesi dinleyin mutlu olun - Sökülenleri yerine takın - Malzemleri kaldırın - Arabanızla bi tur atın
Eksikler; - Açık hava havada kalıyor sabitlenecek yer lazım şuanda ne yapacağımı planlıyorum bulunca eklerim - PCV borusunu çıkarmak daha tok ses veriyor hemde pis hava sirkülasyona girmiyor onu aşağı doğru uzatıp arabanın altına vermeyi planlıyorum - Açık kalan boru girişinide bi kapak falan bir şey ısıtcam ucunu tıkıcam bir şekilde
|