Şanzıman Sesi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 3008 P84E (2016-)
Forum Tanımlaması: Peugeot 3008' in 2016'da üretimine başlanan son versiyonudur. 2017 yıllarında Avrupa' da yılın SUV aracı seçilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=52254
Tarih: 22 Kasım 2024 Saat 08:31 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Şanzıman Sesi
Mesajı Yazan: erkan5454
Konu: Şanzıman Sesi
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2023 Saat 16:46
Herkese merhaba. İki gün önce 2018 model gtline araç sahibi oldum. Araç henüz 24000 kmde. İlk defa Peugeot markasını kullanıyorum. Aracı henüz şehir içi kısa mesafelerde kullanma şansım oldu. Araç çok konforlu ancak sürüş esnasında belli bir hıza kadar sanki şanzımandan uğultu gibi bir ses geliyor ön kısımdan (şanzımanmı ondanda tam emin olamadım) ve özellikle 2 ve 3. Vites geçişlerinde vites geçişlerini hissettiriyor. Aracı çok yumuşak ve sakin kullanmaya çalışıyorum bu arada. Daha önce uzun yıllar cvt şanzıman kullandım, Peugeot ile ilgili hiçbir deneyimim bulunmuyor. Forumdaki bir başlıkta benzer bir durum için biraz seri kullanılınca sorun kalmadı bir bilgi paylaşılmış ancak anlayamadım. Tecrübeli arkadaşlar yorum yapabilirlerse çok sevinirim. Hayırlı bayramlar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: MehMetC3
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2023 Saat 09:09
sanırım EAT6 ileri şansıman otomatik?
|
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2023 Saat 23:53
Doğrudur hocam, EAT6 otomatik şanzıman
|
Mesajı Yazan: MehMetC3
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2023 Saat 05:20
Kardeşim bende 4 ileri tork konvertörlü var, şimdi EAT6 flatformu 4 ileri olan ALL4 şansımandan devşirerek yapıldı. yani alt yapısı aynı. Bu şansıman lar tork konvertörlü olup sağlam ve uzun ömürlüdür.(hatta en sağlam ve kaliteli şansıman) Lakin her markada aynı sekilde montaj ve parça kullanılmaz. kalite algısı her zaman vardir. Fransız pejo ve citroen kanati da iyi şansıman koymuş ama kalite olarak pek konfor sağlamaz. Ses yapması normal soğuk iken hissetirmesi normal sıkıntı yapma. Robozite şansıman olmadığı içinde dua et. onun gibi değil tabiki de... Şansıman yumuşak değil sert de kullanabilirsin sadece anı kalkmışlar yapma çünkü pek kaldırmaz ısınma yakmaz dsg gibi ama dedimya 4 ileriden devşirme olduğu için performans odaklı değil KULLANIM DA konfor odaklı yapılmış.
|
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2023 Saat 21:19
Üstad detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Acıkcası yedi sene cvt şanzıman kullandım, eat6 ya alışmak için biraz kullanmam gerekecek sanırım. Deneyiminize binaen bir soru daha sormak isterim, araç uzun süre durduktan sonra (sabahları çalışırken, gün içinde kullanmıyorum denebilir) ilk çalışmada bin devirde çalışıyor, hafif titreme yapıyor ancak çok kısa süre sonra geçiyor. Önceki aracımdan ilk soğuk çalıştırmada 1500 devir civarı çalışıp ısınınca devir düşmesine alışığım. Bahsettiğim titreme bu motorlar için normal midir? Yoksa bakılması lazım mıdır? Araç daha once belirttiğim gibi 1.6 benzin 165hp olan kasadan. Çok teşekkürler
|
|