Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Problem çözüldü konu silinebilir

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=51775
Tarih: 09 Ağustos 2025 Saat 01:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Problem çözüldü konu silinebilir
Mesajı Yazan: goktug34
Konu: Problem çözüldü konu silinebilir
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2022 Saat 20:01

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ByYlmzZz
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2022 Saat 20:57
arıza tespit cihazına bağlattınız mı? dediğiniz sorunlar birçok sensör ve mekanikten yapabilir.katalizör,o2 sensörü,map sensörü gibi..

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2022 Saat 21:16
Orjinalini yazan: ByYlmzZz ByYlmzZz Yazdı:

arıza tespit cihazına bağlattınız mı? dediğiniz sorunlar birçok sensör ve mekanikten yapabilir.katalizör,o2 sensörü,map sensörü gibi..

aracın yol bilgisayarında bir arıza gözükmemekte, yine de baktırmak lazımsa beyinci bakar mı arızalara

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2022 Saat 14:08
bilgi ekranında hata kodları görünmez.gösterge ekranında sarı arıza ışığı yanıyor mu?

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2022 Saat 14:27

bilgi ekranında hata kodları görünmez.gösterge ekranında sarı arıza ışığı yanıyor mu?

Hayir ariza ışığım yanmıyor, expertix yaptırdığımda beyinde bi arizada çıkmamıştı yeni yaotirdim çıkan arızalar far ile ilgiliydi sensör vs arizasi yoktu. 

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2022 Saat 08:21
söylediğiniz sorunun çözümü birçok yerde olabilir. nokta atışı bulmak biraz zor.bende benzer sorundan enjektörleri söküp ölçüm yaptım.üç adet enjektör aynı değeri verirken biri baya altındaydı.daha sonrasında hata kodlarına baktığımda alt o2 sensör ve hava sıcaklık devre arızası gördüm.şu an onları tamamlıyorum bende.

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2022 Saat 21:08

söylediğiniz sorunun çözümü birçok yerde olabilir. nokta atışı bulmak biraz zor.bende benzer sorundan enjektörleri söküp ölçüm yaptım.üç adet enjektör aynı değeri verirken biri baya altındaydı.daha sonrasında hata kodlarına baktığımda alt o2 sensör ve hava sıcaklık devre arızası gördüm.şu an onları tamamlıyorum bende.
Bugun orjinal bilgisayara baglattim hata mesaji yoktu. Suan öncelikli problemim çekiş problemi yarin esenyurtta bi mekanikci usta buldum eski araclarda tecrübeli birde Sarıyer de garaj 58 diye bi yer buldum elektronikci bu sorunlara kaliteli çözüm bulan biriymiş. Bakalım çözüm bulabilecek miyim

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2022 Saat 09:05
Bence bir kaç sorun var araçta öncelikle bujileri ve bobini bir kontrol ettirin arıza vermesede eski bir bobin olması sağlıklı ateşleme yapmayabilir. özellikle uzun süre değişmeyen bujilerde kurum bağlamış olabilir. tabi ilk etapta benzinde sorunu çözmelisinizki lpg sistemi ondan sonra baktırın. ben olsam dip gazda lpgde tekleme genelde buji lpg ayarından kaynaklı oluyor. birde lpg enjektörlerinin hortumları uzunsa oda sıkıntı olabilir. 

1-bobin buji değişimi yaparım. 
2-manifolt contalarını ve gaz kelebeği oringlerini değiştiririm. 
3-baskı balataya yönelirim.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2022 Saat 15:39
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

Bence bir kaç sorun var araçta öncelikle bujileri ve bobini bir kontrol ettirin arıza vermesede eski bir bobin olması sağlıklı ateşleme yapmayabilir. özellikle uzun süre değişmeyen bujilerde kurum bağlamış olabilir. tabi ilk etapta benzinde sorunu çözmelisinizki lpg sistemi ondan sonra baktırın. ben olsam dip gazda lpgde tekleme genelde buji lpg ayarından kaynaklı oluyor. birde lpg enjektörlerinin hortumları uzunsa oda sıkıntı olabilir. 

1-bobin buji değişimi yaparım. 
2-manifolt contalarını ve gaz kelebeği oringlerini değiştiririm. 
3-baskı balataya yönelirim.
Bobin ve katalizör değiştirdim arac biraz kendine geldi. Suan boyle kullanacağım. Sarıyer de iyi bir usta varmış garaj 58 diye birde oraya goturecegim son bi göz olarak baksın 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net