Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Baskı Balata Değişiminden Sonra Araç Çalışmadı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=51594
Tarih: 02 Ekim 2025 Saat 23:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Baskı Balata Değişiminden Sonra Araç Çalışmadı
Mesajı Yazan: Ahmettscii
Konu: Baskı Balata Değişiminden Sonra Araç Çalışmadı
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2022 Saat 20:28
Selamun aleyküm. Arabam pejo 206 1.6 benzin lpg.
Arkadaşlar başıma bir bela geldi. Baskı balata bitti ve haliyle tanıdık ustaya götürdüm arabayı. Şanzımanı sökerken eski usta kaynakla geri kapatmış vidaları bizim ustada kaynakla o vidaları sökerek baskı balatayı çıkarıp baskı balatayı değiştirdi. Şanzıman yağı koyarken yağ taştı o yağı temizlemek içinde suyla yıkadı o bölgeyi sonra arabayı topladı ama araba çalışmadı. Sapa sağlam araba baskı balatan sonra çalışmıyor.
Yol bilgisayarına, teyibe, sol sinyal ampülüne ve gaz benzin geçirme düğmesine elektrik gitmiyor.
Elektrikci elektrik tesisatına baktı ama burada kopma, oksit falan yok tesisat sağlam büyük ihtimal motor beyni dedi.
Ancak benim sorum şu. Bu araba sağlamdı, tamirhaneye gelene kadar da her zaman ki gibi beyinde ve arabada sorun yoktu. Ne olduysa baskı balata değişimden sonra oldu. Lütfen yardım edinn.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Bi_ince
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2022 Saat 22:33
Yardım edecek birşey yok usta dürüstse yaptırır verir sana arabayı bsi den de yapabilir 

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2022 Saat 00:06
Orjinalini yazan: Bi_ince Bi_ince Yazdı:

Yardım edecek birşey yok usta dürüstse yaptırır verir sana arabayı bsi den de yapabilir 

İşte sorun şu ki elektrikci bsi ve elektrik tesisatı sağlam diyor.

Mesajı Yazan: dmax
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2022 Saat 00:18
Hocam yaptırdığınız kişi ile iyi bir ustaya gidin sorun tespit edilsin sorun eğer o baskı balata değiştiren arkadaşın yaptığı işlemden dolayı ise mecbur masrafı üstlenmek zorunda

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2022 Saat 18:06
araç üzerinde kaynak işlemi elektrik mi yoksa oksijen kaynağımı yaptılar. siğorta kutusunda siğortalar kontrol edildimi. soketlere elektrik geliyormu. muhtemel ya motor bölümü siğorta kutusunda bir promle oldu yada bsı başka seçenek yok. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2022 Saat 22:02
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

araç üzerinde kaynak işlemi elektrik mi yoksa oksijen kaynağımı yaptılar. siğorta kutusunda siğortalar kontrol edildimi. soketlere elektrik geliyormu. muhtemel ya motor bölümü siğorta kutusunda bir promle oldu yada bsı başka seçenek yok. 

Nasıl kaynak yapıldı bilmiyorum ama motor beyni, lpg beyni, lpg anahtarı, sinyal ampülleri, teyip, yol bilgisayarı, km saati hasar görmüş. Onları yaptırdım sorun kalmadı. Kaynak yapılırken akü takılı değildi ek olarak. Akü takılı olmamasına rağmen bunlar nasıl oldu aklım almıyor 

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2022 Saat 11:11
Bu parçaların hepsinin bozulması ustadan kaynaklı hocam. kaynak yapılırken muhtemelen kutup başı kaportaya yakın durmuş olabilir oda ark almıştır. yoksa başka açıklaması yok işçilik hatası malesef. geçmiş olsun

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2022 Saat 14:49
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

Bu parçaların hepsinin bozulması ustadan kaynaklı hocam. kaynak yapılırken muhtemelen kutup başı kaportaya yakın durmuş olabilir oda ark almıştır. yoksa başka açıklaması yok işçilik hatası malesef. geçmiş olsun

Araç şimdide fan açmıyor fana ve hararet müşürüne elektrik gitmiyormuş. Anasını ağlattılar hocam arabanın. Böyle ustalar olmaz olsun cinnet geçirtirler adama.

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2022 Saat 16:03
Diyecek bir kelime yok malesef hocam. Ermm

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net