Peugeot 407 yag basinci dusuk, p1461 ve p1462 kodu
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=51568
Tarih: 28 Aralık 2024 Saat 11:18 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Peugeot 407 yag basinci dusuk, p1461 ve p1462 kodu
Mesajı Yazan: halit2834
Konu: Peugeot 407 yag basinci dusuk, p1461 ve p1462 kodu
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2022 Saat 02:04
Arkadaslar belki faydasi olur diye basimdan geçen bir olay anlatayim.1.6 hdi motor her sabah ilk çalistirmada 1 2 saniyeliğine yag basıncı dusuk uyarisi veriyordu.Ve gun icinde başka olmuyordu.Aracin yag sogutucusu 5 bin km önce yeni degişmişti.Yağ soğutucusu saglamdi.Yağ filtresinden yapar dedik orjinalle degistirdik yağ degistirdik olmadi, yağ müşüründen olur dedik değistirdik olmadı.Kartelden olur dedik kartelde ezik çizik yok, içindeki süzgeçten olur dedik süzgeci tertemiz cikti.Sorun düzelmedi.Ayrica aracim surekli p1461 ve p 1462 ariza kodlarini veriyordu sürekli.bende obd cihazi var siliyordum ertesi gün tekrar aynı kodlar geri geliyordu.Bu kodlar bazi forumlara göre klima basinc sensor arizasi bazi forumlara göre egr akışıyla alakali ariza.Klima basinc sensörunu degistirecektim yakında.Neyse aracimin turbosu da yag basiyordu revizyona gonderdim geldi.Turboyu taktik.Benim yasadigim sorunlar aynen devam ediyor.Turbo hortumlarinin içi ve turbo radyatorunu temizlememişti usta.Neyse kendim temizleyeyim dedim söktüm hepsini.İçi hatri sayilir miktarda yağ doluydu.özellikle radyatörden bayağı yağ çıktı.Butun borulari temizledim.radyatorun içindeki yagi bosalttim.Bogaz kelebeginin orda da epeyce yag vardi.Tertemiz yaptim.Ve bütün sorunlar ortadan kalktı.Megerse benim arizalar turbo motora yağ bastigi için oluyormus.Hata kodlari da geri gelmedi artik.Tam olarak etki mekanizmasini bilemiyorum.Tahminimce turbonun motora bastigi yağ hem yağ basincini hemde egr nin açısını falan etkiliyor.Ve aracin elektronigi çok hassas.Belki birilerinin işine yarar diye paylasiyorum
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: halit2834
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2022 Saat 02:11
Bu arada yanlis anlasilma olmasin turbo revizyonundan sonra arizalar devam ediyordu.Turboyu revize ettireli 4 5 ay olmustu.Ben bogaz kelebegini turbo hortumlarini ve radyatördeki yaği temizledikten sonra iş düzeldi.
|
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2022 Saat 08:37
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. probleminizi çözüme kavuştuguna sevindim.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
|