Frene basmadan stop etmeyen bir 206 problemi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=50776
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 14:33 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Frene basmadan stop etmeyen bir 206 problemi
Mesajı Yazan: 3535alttire
Konu: Frene basmadan stop etmeyen bir 206 problemi
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2021 Saat 09:43
2000 model 1.6 90 bg 8v 206'm kontagı aracı stop ettirmek için çevirdiğimde çalışmaya devam ediyor frene basınca stop ediyor termiktendir diye bı kaç ustaya gittim (10-15 ) daha sorunu anlatırken frene basınca stop ediyo cümlesini duyan usta bıraktı başka ustaya yönlendirdi, sanki bu sihirli sözcüktü bunu duyan usta araçtan iki adım geriye kaçıyordu 2. Sanayiden(İzmir) çıktım son bir ümit telefondan haritayı açtım oto elektrikçi ama sanayide olmayan ve yolumun üstü var mı diye baktım ve bı yer buldum cadde üstü aradım sorun termikte değil tesisatta dedi tesisata bakalım dedi geliyorum o zaman usta dedim, öğlendi aradığımda ama yarın sabahtan gel detaylıca bakalım dedi eyvallah dedim herhalde uzun bı iş diye düşündüm. Sonrasında sabah kalktım gittim sigorta kutusuna eğilip baktı bı metre uzaktan ve oda sanayiye git dedi böyle olunca da ya ben nasıl bir belanın içine düştüm diye düşünmeye başladım arkadaşlar bilgisi olan var mı ? Çok mu tehlikeli veya uzmanlık isteyen bir problemim var tesisatı komple yapalım dediğim usta bile bakamam dedi başından saldı..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: muzzy35
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2021 Saat 13:03
Genelde eski pejo elektrik diyince bütün ustalar salıyor başından çok sıkıntı yaratmıyorsa hiç elleme bence frene ba stop et dengesizin birine denk gelirsin şunu değiş bunu değiş uğraştırır durur sonra
|
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2021 Saat 13:10
hocam öncelikle cevabın için teşekkür ediyorum ama sorun sadece o olsa inan hiç dert etmem kontağı çevirdiğim an yani elektrik aktif olduğu an hararet göstergesi araba çalışsada çalışmasada 90a geliyo orada sabit kalıyor ve araç ısınınca fan açmıyor, bağlantılarda mı problem var acaba diye müşürden soketi çıkardım öyle yapınca fan çalıştı. bu arada fan rölesi hararet müşürü termostat değiştimlerini yaptım bunlardan olabilirmi acaba diye ama nafile.
|
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2021 Saat 09:24
Merhabalar hocam. sorun muhtemelen elektrik tesisatında ankara olsaydınız iyi bir peugeot elektrik ustası vardı kesin çözerdi. Ya siğorta kutusunda bir sıkıntı fren müşürü tesisatında biryerlerde kısa devreye sebep oluyor.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2021 Saat 22:56
cevaplarınız için teşekkür ediyorum kontak termiğini değiştirdim sorunum çözüldü
|
|