Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 XLİne ısınınca çalışmıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=50729
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 12:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 XLİne ısınınca çalışmıyor
Mesajı Yazan: Candan38
Konu: 206 XLİne ısınınca çalışmıyor
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2021 Saat 19:18
2003 model 206 aracım sabahları gayet normal şekilde çalışıyor fakat stop edip tekrar çalıştırmak istediğimde çalışmamaktadır 15 20 dk bekledikten sonra marşa bastığımda çalışıyor cihaza bağlıyoruz hata vermiyor başına gelen var mı bu konuda yardımlarınızı bekliyorum 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: muzzy35
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2021 Saat 00:48
Bendede 307 var benimde aynı motor sıcakken stop edip çalıştırmak istediğimde tık diyip kalıyor sanki elektrik gitmiyormuş gibi motor ısısı 90 100 arasıyken biraz beklemek gerekiyor. Daha önceden yaşayıp çözüme ulaştıran varsa paylaşırsa bende sevinirim..

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2021 Saat 09:17
Merhaba arkadaşlar bunun bir kaç sebebi var. Birincisi ya benzin pompası sıkıntılı yada bsı soket ve leyimlerinde problem vardır. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2021 Saat 21:39
Orjinalini yazan: muzzy35 muzzy35 Yazdı:

Bendede 307 var benimde aynı motor sıcakken stop edip çalıştırmak istediğimde tık diyip kalıyor sanki elektrik gitmiyormuş gibi motor ısısı 90 100 arasıyken biraz beklemek gerekiyor. Daha önceden yaşayıp çözüme ulaştıran varsa paylaşırsa bende sevinirim..

Sizinki marş motoru olabilir. Isınınca kömürler yapışıyor tık diye kalıyor. Marş motoruna bir bakım yaptırın bence.

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2021 Saat 23:08
Sorun çözüldü sıkıntı yakıt pompasının sökeninden çıktı değiştirdik şimdilik sıkıntı yok yorumlarınız İçin teşekkürler 

Mesajı Yazan: Ankaragücü1910
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2021 Saat 22:38
4 aaydır bendede aynı sorun var ama sebebını bulamadım arızasını gıtmedıgım ustada kalmadı degıstırmedıgım parcasıda kalmadı aynı sorun sogukken çalışıyor  sıcakken kapatınca almıyor bugun muayneye goturdum arabayı stop ettıler sonra bıraz zorlandı ama calıstı oh cektım sonra yolda 2 kere duraklama yapmak zorunda kaldım marş basmayınca bı sure sonra akude bıtıyor vuurdurarak calıstırıyorum artık napacağım bilmiyorum soket ısıne bı bakacagım benzın pompasını komple degistirdim ama soketine bakmadılar ne kadar can sıkıcı ya

-------------
Roland Garros 1.6 16v 90Hp

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2021 Saat 19:43
Sorun hala devam ediyor soket değişti ama ordan değilmiş anlaşılan geçen gün soğukkende çalışmadı 2 gün yattı araba yalnız pompanın sesini duyamıyordum acaba arıza pompada mı dedim  dün akşam elektrikçi arkadaşla baktık kontağı açınca pompanın sesini duyduk çalıştı araç acaba beyinden mi diyorum arıza başına gelen var mı sorunu çözen oldumu 

Mesajı Yazan: muzzy35
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2021 Saat 20:20
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Orjinalini yazan: muzzy35 muzzy35 Yazdı:

Sizinki marş motoru olabilir. Isınınca kömürler yapışıyor tık diye kalıyor. Marş motoruna bir bakım yaptırın bence.

Öncelikle cevap için teşekkürler 

Acaba bu marş motorunun etrafında yarım keçe var benim onu tamamlatsam yani tam sardırsam keçeye kömürlerin yapışma işini çözer mi ? Çünkü daha önce tamir görmüş muhtemelen üst tarafında azıcık keçe var muhtemelen tam sarmamışlar mümkün müdür böyle yapsam ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net