Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

508 SİLECEK ARIZASI

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 508 (2011-2018)
Forum Tanımlaması: Peugeot 508 'in 2011'de üretimine başlanmış 2018 sonrasında yeni versiyonu çıkmıştır.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=50719
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 22:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 508 SİLECEK ARIZASI
Mesajı Yazan: Leo41
Konu: 508 SİLECEK ARIZASI
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2021 Saat 16:18
Merhaba arkadaşlar herkese sağlıklı günler

2012 508 sahibiyim araçta geçtiğimiz hafta silecekler çalışmayarak sorun çıkardı

2 yere gösterdim sağ silecek motorunun arızalı olduğu söylendi

sol silecek yarım çalışıyor sağ silecek çalışmıyor
motorlara elektrik geliyor kontrol edildi

araç çalışınca silecek çalışmaya başlıyor,airbag emniyet kemeri arızası uyarısı veriyor ve stop edince silecek bir müddet çalışıyor 

sorun silecek motoru değiştirilince çözülür mü yoksa beyinle mi alakalı cevaplarsanız sevinirim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2021 Saat 09:29
MErhabalar hocam. bence sorun bsı ile alakalı ama bu tip sorunlar vermeye başladıysa öncelikle olarak akü ve şarj dinamosunu kontrol ettirin derim. Bu tip hatalar yetersiz voltaj ve zayıf aküde sebep olabilyor.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2021 Saat 06:42
Cevabınız için teşekkür ederim

Sorun çift motoru yenileriyle değiştirilerek çözülmüştür.(silecek motor kodları birbirine uyması gerekiyor ve yenileri takıldıktan sonra bilgisayardan tanıtılması gerekiyor)

508 lerde çift silecek motoru olduğu için senkronlu çalışması için çift değişmesi gerekiyormuş 
Aracın verdiği hata ve bozuk olmayan silecek motorunun yarım çalışması bundan kaynaklıymış.

Karlı havalarda tahliyede biriken kar yağmur suyu silecek motorunu bozabiliyor don olduğu zamanlarda zorlanan silecek motoru kendi içindeki motor kartını bozabiliyormuş

Bu sorunu yaşayan arkadaşlara umarım yardımcı olmuş oluruz

Servisin ve dışarıdaki parçacıların verdiği fiyatta aynıydı silecek motorunun adet fiyatı 1260 TL çifti 2520 TL 

Mesajı Yazan: hakbulut61
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2021 Saat 23:13
Merhabalar hocam airbag veemniyet kemeri hatası nasıl çözüldü. Benimde bunu veriyor fakat akünin voltajı ile alakalı denilmiş benim akü debiraz zayıf değişmeyi dusunuyorum

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2021 Saat 23:08
Silecek motorlarını değiştirince hatalar kesildi bilgisayara bağlayıp silindi ve daha sonra hata vermedi

Araç bu hatayı kısa devreden veriyor akünüz bitmiş olabilir başka bir yerde kaçak olabilir kısa devre kesilince hata vermeyi de keser

Mesajı Yazan: hakbulut61
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2021 Saat 00:49
Teşekkür ederim hocam iyi forumlar dilerim

Mesajı Yazan: bilinmeyen
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2022 Saat 21:27
Merhabalar,
508 2012 model aracımda aynı sorunu yaşadım. 
Sol silecek yarım tur çalışırken sağ silecek tamamen durup kaldı. Arada bir airbag arıza uyarısıda vermeye başladı. Yetkili peugeot Servisine götürdüm. İki silecek motorunun yenilenmesi gerektiğini airbag arızasınında bu silecek motorunun arızasından kaynaklı olduğunu ,iki silecek motorunun 5bin TL civarı tutacağı söylenildi. Ancak bu silecek motoru elimizde yok Fransa siparişini bekleyeceksiniz denildi.Şubat ayı boyunca bekledim yağışlı sezon olduğundan araba kapıda yattı. Parçayı bulup yetkili servis dışında çözüm bulmaya çalıştım malesef ne yeni nede çıkma parça bulamadım. Dolaştığım ustaların kimi arızabeyinde dedi kimi silecek kodu vs şu bu herkes birşeyler söylüyor.Ama buyur çöz deyince kemküm .Piyasada konuyu biliyorum ve çözerim diyen bir usta arayışım sonunda Ankara'da bu motorun tamirini yapan irfan ustayı buldum. 1100 TL ye motorun tamirini yaparak beni bu dertten kurtardı. Sorun silecek motorunun üzerinde ki elektronik kartın muhafazasıdan su alarak arızalanması kaynaklıydı sadece sol motor sorunluydu sağ motor sol taraf düzgün çalışmadığından devre dışı kalmıştı.. Ve ÇÖZÜLDÜ . 2 ay oldu halen yetkili servis parça getirip beni  arayacak. +90 532 702 15 64 irfan ustanın telefonu.
Forumu aktif kullanan biri değilim sadece deneyimimi paylaşmak istedim.umarım bir katkım olur.

Mesajı Yazan: SonerAK
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2022 Saat 23:07
Orjinalini yazan: bilinmeyen bilinmeyen Yazdı:

Merhabalar,
508 2012 model aracımda aynı sorunu yaşadım. 
Sol silecek yarım tur çalışırken sağ silecek tamamen durup kaldı. Arada bir airbag arıza uyarısıda vermeye başladı. Yetkili peugeot Servisine götürdüm. İki silecek motorunun yenilenmesi gerektiğini airbag arızasınında bu silecek motorunun arızasından kaynaklı olduğunu ,iki silecek motorunun 5bin TL civarı tutacağı söylenildi. Ancak bu silecek motoru elimizde yok Fransa siparişini bekleyeceksiniz denildi.Şubat ayı boyunca bekledim yağışlı sezon olduğundan araba kapıda yattı. Parçayı bulup yetkili servis dışında çözüm bulmaya çalıştım malesef ne yeni nede çıkma parça bulamadım. Dolaştığım ustaların kimi arızabeyinde dedi kimi silecek kodu vs şu bu herkes birşeyler söylüyor.Ama buyur çöz deyince kemküm .Piyasada konuyu biliyorum ve çözerim diyen bir usta arayışım sonunda Ankara'da bu motorun tamirini yapan irfan ustayı buldum. 1100 TL ye motorun tamirini yaparak beni bu dertten kurtardı. Sorun silecek motorunun üzerinde ki elektronik kartın muhafazasıdan su alarak arızalanması kaynaklıydı sadece sol motor sorunluydu sağ motor sol taraf düzgün çalışmadığından devre dışı kalmıştı.. Ve ÇÖZÜLDÜ . 2 ay oldu halen yetkili servis parça getirip beni  arayacak. +90 532 702 15 64 irfan ustanın telefonu.
Forumu aktif kullanan biri değilim sadece deneyimimi paylaşmak istedim.umarım bir katkım olur.

Ayniymiş sorunlarimiz ben parcacidan bulup degistirdim motorlari. Dediginiz gibi sol bozuldu benimde söktüm içinde su vardi ve paskanmıştı kronik demekki

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net