Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bass (subwoofer) kabini içine pamuk döşemek

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Ses Sistemleri
Forum Tanımlaması: araclarınızdaki ses sistemleri arıza ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5070
Tarih: 09 Nisan 2025 Saat 05:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bass (subwoofer) kabini içine pamuk döşemek
Mesajı Yazan: YKP
Konu: Bass (subwoofer) kabini içine pamuk döşemek
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2009 Saat 22:49

yaptıgım bir işlemi anlatmak istiyorum bass kabinin daha verimli olabilmesi ve dışarıya hava exradan hava kaçırmaması için yapılan bir işlemdir .yaptıgım şey cok basit  önce kabinin içerisine tutkal sürerek güzelce etrafa yayıyorsunuz daha sonrasında pamukları açarak yani pamuklar sıkışmış oluyor açarak daha cok pamuk elde etmiş oluyoruz. Pamukları köşelere sıkıcı yediriyoruz , bir gün pamukların yapışmasını bekliyoruz daha sonra kullanıma hazırdır....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2009 Saat 22:52
komple ıcı pamuk mu dolu sımdı ? 

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2009 Saat 23:07
evtt galiba ilk defa görüyorsun :)

Mesajı Yazan: EMRE
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2009 Saat 23:10
sesi eskisine göre nasıl oldu peki?

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2009 Saat 23:16
sesi daha cok yumuşak bass geliyo diger türlü biraz zangırdıyordu ama asıl işlem daha bitmedi dış kaplamayıda yapmam gerek 

Mesajı Yazan: EMRE
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2009 Saat 23:17
dışı nasıl olcak

Mesajı Yazan: İsmail
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2009 Saat 23:33
güzel iyi verim aldınmı ?

-------------
Kalem Yokki İmza Atıyım... xD xP

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2009 Saat 23:57
Orjinalini yazan: emquazarre emquazarre Yazdı:

dışı nasıl olcak

dışınada halıflesk dedigimiz ama bass kabinlerinin kaplanma yapıldıgı bi malzeme tip olarak halıfleks in aynısı

Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2009 Saat 00:02

Orjinalini yazan: BaD_b0y$ BaD_b0y$ Yazdı:

güzel iyi verim aldınmı ?

verim olarak memnunum tabi kabini yaparken bass ın watt gücüne göre yapmanız gerekiyor bunları göz ardı edemessiniz .... benim yaptıgım kabin 1000 wattlık ve 35 -40 litre arasındadır  2,3 cm ölcüleri degiştirdim cünküWink

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2009 Saat 10:01
Güzel fikir.. Bir farklı tiyoda benden olsun.. içine yumurta kartonu döşeyin. Hatta bir arkadaşım evinde kendine küçük bir sinema salonu yaptı bu yöntemle çok da güzel oldu.. Sesi yankı yapmadan absorte etmek için çok etkili bir yöntem

Mesajı Yazan: haruncoskun
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2009 Saat 10:10
eline sağlık kardeşim pamukla uğraşana kadar şilte de döşeyebilirdin kolaylık bakımından yani ;)

-------------
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda

Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2009 Saat 11:37
pamuk cok gereksız olmus bende onlar ıcın daha ıyı malzemeler var pıyasada o pamukların ordan ucma cıkma rıskı var...

Mesajı Yazan: gs5165
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2009 Saat 12:16
yumurta kutusu iyi fikirmiş :)

Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2009 Saat 23:40
bu yumurta kabı fikride iyiymiş ben görüdügümü yaptım pamuk döşedim bugun açtım kabinin içini pamuklar hala saglam sadece hava portu girişinde biraz toplanmış pamuk vardı onlarıda tekrar yapıştırdım zaten şimdi oynayamazlar :)

Mesajı Yazan: İsmail
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2009 Saat 00:04
Bu yumurta kartınları zaten şekil bakımında sinemadaki duvarlar andırıyoo :D

-------------
Kalem Yokki İmza Atıyım... xD xP

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2009 Saat 18:53
tebrikler guzel calışma olmuş

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2009 Saat 20:51
tebrikler ilk calisman galiba fena sayilmaz ama bazi eksiklerin var bende senin bolume bikac resim ekliyorum umarim kizmazsin bilgi paylasimi acisindan
civi kullanmissin ama civi pek saglikli degildir biz vida kullaniyoruz civi zamanla acma yapar
pamukta arkadas soylemis basin kuvvetli ise arabanin  her yerinde pamuklar ucusur yastik yorgan iclerinde kullanilan elyaf en iyisidir zaten bazi orjinal kabinlerdede elyaf vardir sesi yumayasmak icin kullanilir ses direk mdf ye carmasini onlemek icin
ben kendi kabinimde sag ve sol yanlari cift mdf uyguladim ilki 3cm icerde nedeni kaplarken hali fileksin ek yerlerini gizlemek icin ikinci parca ayri bir renk hali ile kaplayip kapak gibi gecirdim gayet guzel oldu halida ekyeri gozukmuyor
ve istersen on bolumude cift yapabilirsin bass tan biraz buyuk kesersin bass iceri gomulu durur hos oluyor

-------------

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2009 Saat 20:53

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2009 Saat 17:07
bu ikinci çalışmam benim  paylaşım da güzel olmuş tşkler ancak bu içeri alma işini bende yapmayı denicektim ancak mdf leri kendim kestigim için dekopaj aletiyle ölcüleri kacırdım  malzeme boşa cıktı sonradan kenarları düz yapmak istedim ugraşmak istemedim tabi senin dedigin gibi yapılsa daha güzel olurdu şimdi ise halı kenarlarını saklamak için ugraşacagım :D:D pamuk işinde ise bende evde fazla bulunan  yorgan içinden yaptım  elyaf sayılr oda  tam olarak pamuk degil dikkat edersen renk biraz sarımtrak ama güzel oldu kenarlardan sızmaması için içten strafor geçirdim görmüşşündür resimlerde kenar kısımları beyaz iç kısmı sonuçta 3.  yapışımda hazır kestiricem her şeyi.  paylaşımın içinde ayrıca tekrar teşekkür ediyorum

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2009 Saat 20:00
İyi yada kötü olsun ama kendi yaptığım olsun felsefesini her zaman benimsemişimdir.. Her ikiside gerçekten çok iyi çalışmalar.. Ellerinize sağlık arkadaşlar..

Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2009 Saat 22:29
abi hiç olmmassa ben yaptım diyosun bişeyler yapabilmek insana güven kazandırıyor 

Mesajı Yazan: abdullah0527
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2011 Saat 01:18
ARKADASIM İYİ GÜZEL GÖRÜP YAPMIŞSIN BENDE BİLMİYORDUM 8 YIL ÖNCEYE KADAR AMA PAMUK DEĞİLDE 2CM SÜNGER YAPISTIR PİSLİK FALAN OLMAZ KOPMALAR OLMAZ YALNIŞ ANLAMA COK YAPTIM ARKADASLARA AĞBİLERE EN SON peugeot quicksilver VAR ARKADASTA KICKER'A YAPTIM.. DEDİĞİMİ YAP DAHA RAHAT OLUR DÜĞÜN SALONLARINADA YAPTIM RESİMDE GÖNDEREYİM ALLAH'A EMANET OLUN.

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2011 Saat 01:54
neler varmış hiç bişeyden haberimiz yokmuş bizim ayıp bizeSinirli

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2011 Saat 08:44

yumurta kartonu şeklindeki akustik süngerlerde iyi oluyor diyorlar. benim pek tecrübem yok ama yinede bilgimi paylaşmak istedim. bu arada 38 cm' lik kicker woofer'ım için kabin arıyorum. kabin konusunda yardım edebilecek arkadaş varmı yada litre ve ölçüleri de verse ben yaparım sorun olmaz (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2011 Saat 13:18
bende bır ara arkadasımın calıstıgı ses ve ısıklandırma sıstemlerı yapan bır sırkette bass kabın yaptırmıstım. orada ıcıne camyunu kaplamıslardı...

Mesajı Yazan: mehmetaydinpug
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2011 Saat 15:38
ısı ve ses yalıtımı sistemlerindeki kullanılan izocam olarak bilinen malzemede kullanılabilir.

-------------
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG

Mesajı Yazan: kotyora03
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 15:13
S.a öncelikle yeniyim onu belirtim :D  akrdşlr bass ve hoparlör(2)bir kabinde birleştirsek sıkıntı olurmu yoksa basla ayrı kabn hoparlre ayrı kabin mi yapm cvp beklyrm  şimdiden yardımlarınız içn tşkrlr

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 15:20
bir kabinde birleştirmenin bi sakıncası yok ama bas kolonları susturacaktır yani sesi daha al alırsın gibi bişey ama bass başka istikamete kolonlar başka istikamete bakarsa vede dogru lt yakalarsan sıkıntı olmaz

pamukolayını ilkdefa duyuyorum süngeri felan biliyodum ama pamukda farklı olmuş kolonlar ve bass için filtrelerde var eski ev sistemlerinin klonlarının içnide oluyo onuda baglicaksın kusursuz kabin ortaya çıkıcak

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 20:12
Orjinalini yazan: kotyora03 kotyora03 Yazdı:

S.a öncelikle yeniyim onu belirtim :D  akrdşlr bass ve hoparlör(2)bir kabinde birleştirsek sıkıntı olurmu yoksa basla ayrı kabn hoparlre ayrı kabin mi yapm cvp beklyrm  şimdiden yardımlarınız içn tşkrlr

Kendinizi Tanitirsanız sizi daha yakındna tanımış olabiliirz. daha iyi yardımcı olabiliriz.
İmza bölümünede bende ve bir çok arkadaşımzda oldugu gibi araç bilgilerinizi girersenz güzel olur.
Saygılar.

Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
http://www.peugeotturkey.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkey.com & http://www.peugeotturkiye.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkiye.com

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesajı Yazan: Sparco54
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2011 Saat 20:05
Doğru mantık yanlış malzeme..
Kullanmanız gereken Elyaf veya prizma sünger olmalıydı mukavemet ve uygulama zorluğu açısından
pamuk yanlış bir tercih olmuş

-------------
Peugeot 106 QS 1.4 8V 2000 - Benzin - Eibach 5 cm CARTECH 8000k xenon - Junyan angel far - Slincerli egzoz
JBL GTO 1201.1 amp
Cadence FXS600 15" sub
Pioneer 2350 Ünite
JBL 16cm comp.
543 469 15 53

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net