Merhaba arkadaslar.
Oncelikle forumda yeniyim, eger bir hata eder isem affola, yardimci olmaya niyetlenen arkadaslara da simdiden tesekkur ederim. Turkce klavyem yoktur, bu nedenle Turkce karakterler olmadan yaziyorum, bunun icin de simdiden ozur dilerim.
Aracim 2015 model Peugeot 508 2.0 dizel BlueHDI 180 beygir versiyonu. Aracla ilgili beni rahatsiz eden hatta uykularimi kaciran iki tane sorunum var. Motorun Turkiye'de 2015 icin cok populer olmadigini biliyorum, ama yuz degisiminden onceki birkac yil eski modellerini gordum bu motorlar.
Aracim basmamama ragmen 10000 kilometrede 2 litre civarinda yag eksiltiyor. 178000 kilometrede. Bir de bassam cok daha fazla eksiltecegini dusunuyorum. Aracimda 180 beygir olmasina ragmen basamamanin bende yarattigi travmayi gectim, araca guvenmedigim icin ailemi de alip yol yapamiyorum.
Ikinci sorun ise hava cok sogukken(Sifirin altinda) ilk calistirdigimda direksiyonun oldugu taraftan(yani kayislar olan taraf degil diger taraf) ilk 2-3 dakika bir ugultu geliyor. Ugultu gaza basinca artiyor, birakinca azaliyor, dururken ya da hareket halindeyken farketmez, motor calistiktan sonra ilk 2-3 dakika duyuyorum bu ugultuyu. O tarafta bisey yok, otomatik sanziman bir de yakit filtresi var sadece, nerden geliyor cozemedim.
Aracimdaki bu sorunlar yetkili serviste bakimlarini yaptirmaya basladiktan sonra ortaya cikmaya basladi. Trigerini su pompasi ile birlikte, butun rulman setini kayisi ile birlikte degistirdim, FAP filtresi tikandi(O zaman deli yag kaybetti 8-10 kilometre bir mesafede bir de butun isiklar sirayla yilbasi agaci gibi yanip sonmeye basladi, adblue egzozdan musluktan su gibi akti :-)) ona da bi yikama yaptilar basincli kimyasallarla, Her yakit doldurdugunda tanka puskurttugu ve 150000 kilometrede bir biten sivisi var, o da bitti onu da doldurttum, birkac bakim daha yaptirdim,
Turbom butun giris cikislarindan kuru gorunuyor, performansi iyi, bir guc kaybim yok. Acaba bu motora asina olup da neden yag kaybettigini bilen bir arkadasimiz var mi? Yardimci olursa cok sevinirim, Valla uykularim kaciyor, cok zoruma gidiyor :-) Bu motorun yag yakmasi cok da gorulur birsey degil, o kadar yag eksiltmeme neden olacak bir kacagim da yok motor bloginda, 1 yerde az kirlenme var, aracin zemini kuru.
Yardimci olan ya da gonlunden geciren ama olamayan arkadaslara simdiden tesekkur ederim,
|