Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307CC Arıza(lar) (yardım) ve usta önerisi İst.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=50171
Tarih: 23 Şubat 2025 Saat 15:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307CC Arıza(lar) (yardım) ve usta önerisi İst.
Mesajı Yazan: tolgatumer
Konu: 307CC Arıza(lar) (yardım) ve usta önerisi İst.
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2020 Saat 13:28
Cümleten Selamun Aleyküm;

6 senedir 307CC 2.0 16V 180hp (2004) sahibiyim, durdu durdu bütün arızaları arka arkaya vermeye başladı Smile

Uzun bir süredir arızalar ve çözümleri için uğraşıyorum lakin artık sıkıldım.. 
Conta yakmışsın diyen oldu, sente atlatmıştır diyen oldu, enjeksiyonların bozuk diyen oldu.. 
Bir türlü ustasını bulamadık şu arabanın.. Çoğu servis bulaşmak istemiyor, bulaşanlar da onu değiştir bunu değiştir diye diye ciddi bir rakam harcadım şimdiye kadar.. 

İstanbul içi "sağlam bir peugeot profesörü" yok mu bildiğiniz? 

Şu an verdiği arızalar;

Aralıklı arıza. Motor suyu sıcaklık algılayıcısı sinyali artıda kısa devre veya açık devre
Aralıklı arıza. Hava pompası röle kumandası açık devre
Aralıklı arıza. Egzozda hava enjeksiyonu çalışma bozukluğu
Uzak münferit hata. Soğutma suyu sıcaklık sensörü (VAN şebekesi çıkışları ile) alınan birim yanlıştır
Dış sıcaklık sensörü. Alınan birim yanlıştır

Yapılanlar;

Manifold sonrası katalizör dahil egzoz uca kadar değiştirildi.. 
Krank sensörü değiştirildi.. İsim aynı mı bilmiyorum ama rölanti sensörü değişti
Hararet müşiri değişti
Termostat değişti
Vuruntu sensörü değişti
Hava akışmetre deişti
Egr değiştirildi, egr iptali yapıldı, egr devreye tekrar alındı.. 
Ateşleme bobini değişti, bujiler değişti
Boğaz temizlendi
Tüm elektrik tesisatı söküldü ve kablolar kontrol edildi..
Benzin pompası kontrolü yapıldı
Enjeksiyon kontrolü yapıldı.. 
Beyin kontrolü yapıldı.. 
Daha aklıma gelmeyen bir çok sensör değişti, oksijen vs. gibi.. 

Ve evet, hala bir sonuca ulaşamadık.. 
Araç sabahları roket gibi çalışıyor, biraz hava ve asfalt sıcaksa ve trafiğe girersem tekleyip stop ediyor.. 15 dakika soğumasını bekliyorum, hiçbir şey olmamış gibi yola devam ediyor.. Yine stop ederse yine aynı şekilde soğumasını bekleyip yola devam ediyorum.. 

Yağa su karışmıyor, suya da yağ karışmıyor, hararet sorunu hiç olmadı, soğutma sistemi borularında şişme veya sertleşme yok, motorda üfleme yok, yağ eksiltme var ama duman veya motor bloğunda bir sıkıntı yok, çok aşırı bir eksiltme sorunu da yok, motoru çok sıktığım için normal olarak değerlendiriliyor.. 

Usta önerisi veya fikri olan var mı ? Smile
Sorunu çözmeme yardım edecek arkadaşa boğazda balık ısmarlayacağım.. 
Arabayı sat diyen oldu, yahu adı var onun "Firdevs" neden satayım arkadaşım, seviyorum kendisini.. 

Şimdiden teşekkürler.. Yin YangSmile

-------------
Peugeot 2005 307CC 2.0 (Benzin) Gri

Cevaplar:
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2020 Saat 19:28
Geçmiş olsun 206 da benzeri başıma gelmişti sorun beyin arızası çıktı. Ilk baslarda bana da beyin sağlam demişlerdi. 
Sogukken hiç  sorun yoktu. Araç ısınınca yolda tekliyordu. Bazen stop ediyordu  bazen etmiyordu. Soğuyunca düzeliyordu. Arıza cihazına bağlayınca  değişik  değişik arızalar veriyordu.
Ne krank sensörü kaldı değişmedik ne buji bobin vs.
Ümraniye küçük  sanayi sitesinde esen oto beyin ve elektronik  bekir usta var. Tavsiye ederim. O buldu benim arızayı. Çıkma beyinle halletmistik. 

Mesajı Yazan: tolgatumer
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2020 Saat 20:47
Eyvallah üstad, oraya da bir götürelim bakalım bana ne diyecek.. Genelde benim arabaya girmeye ya cesaret edemiyorlar, ya da işlerine gelmiyor.. Kime gittiysem ya arıza bulunamadı, ya da ilgilenmediler.. İnşallah bu usta bir sonuca varır.. Teşekkürler. 

-------------
Peugeot 2005 307CC 2.0 (Benzin) Gri

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2020 Saat 08:15
Bu tip sorunlar genelde bsı yada ecu kaynaklı oluyor. motor ısındıgı zaman tesisattaki leyimler açılıyordur bence ben öyle düşünüyorum. Talip kardeşimin dediği gibi iyi bir oto elektrikçi özelliklede elektrik ve elektroniğinden anlayan biri çözer senin işi.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net